bankaya gittim şimdi konut kredisi için görüşmeye. şirketin çalıştığı şube olduğu için özel faiz oranı alabilir miyim diye sorayım dedim. ilk evlendiğimiz yıl eşimin işini kapatmak zorunda kalması nedeni ile bir sürü borç yapıp taksitlendirmiştim ya onun sicilime etkisi vs. görüşmek istedim. findekste puanım fena değil ama yine de danışayım işi bilene dedim.
ama moralim bozuldu ya, yeni yılda merkez bankasından faiz arttırımı beklediklerini söylediler

sicil ile ilgili evi ipotekleyecekleri için sıkıntı yok.
şimdi devam eden bir kredim var, son kredimiz, 18 taksidi kalmış, aylık tutar 380 TL,
ama ev kredisi çekerken ödeme tutarına etkiden dolayı kapatsan iyi olur dediler. yoksa istediğim tutardan daha az kredi onaylanırmış.
ben mart nisan gibi krediyi çekmeyi düşünüyordum
şu an önceliğim bu krediyi kapatmak.
bu durumda geçen ay, bu ve aralık birikimim TL olacak ve krediye gidecek. ocak 15'te eşim prim alacak.
benim yaptığım birikime ekleyerek kapatmayı planladık. inşallah alacağı prim kalan tutara yeter.
gramlarımı bozdurmak istemiyorum şu aşamada ama eksiğim kalırsa mecburen oradan da kullanacağım.
bu arada kumbaramdan çıkanlar ile gram alıp, eşimden tırtıkladığım ufak rakamları da zula olarak ayrı tutacağım.