• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim de bu konuda altın bozmanın daha iyi bir fikir olduğunu söylüyor .
Eksiye girmek onu da rahatsız ediyor.
Altın bozmak da ben pek istemiyorum. .
gecen bizde de boyle bı konu olmustu canım
ben ne kadar param olursa kenara altın alıp koyuyodum dum derken yani 2 3aydır alamadm. nakit olarak param olmuyo halıyle, esime de tatil içinmi ne tan hatırlamıyorum gerekırse ondan bozarım ddm ayy yok tatıl ıcın altınmı bozulurmus bılmemne e tamamda benım kenarda 1000tl m bıle yok altın yapıyorum tabiki ondan bozcam zaten ne ıcın bırıktırıyorum.
ben de karar aldm ılk para bırıktırmemde kenara tl yada dovız koycam bi 3 4binden sonra altın alcam

karamelli_turta karamelli_turta tatil olunca herşey masraf oluyor ki bana göre ev tarzı tatillerde masraflar daha bile fazla olabiliyor.
Tatil bölgelerinde marketler ve pazarlar bile daha pahalı. Bir kilo domatese 9 TL verdik biz. Tamam tazeydi, bahçeden, organikti ama o kadar da fiyatı olurmu bilemedim. Ne kadar hesap da yapsan mutlaka bir şekilde alıyorsun. Alkol de kullanıyorsanız hesap hepten yükseliyor.
Benim tam ucu ucuna hesapladigimi rakama denk gelmis tatil. Yol, market, yeme içmeyi kk ile yaptık. Konaklama ve pazarda nakit kullandım sadece.
Her yerde kk geçiyor artık belki hiç ek hesaba bile gerek kalmadan oradan halledersin, ama altın kıyamıyorum ben ya. Bir de şöyle düşünüyorum en azından biz oyleyiz altını bozunca o para cebinde diye her türlü harcama riski var, ama ek hesaptan alınca bir nevi borç olduğu için daha idareli harcanıyor.

ben ne kadar param olursa kenara altın alıp koyuyodum dum derken yani 2 3aydır alamadm. nakit olarak param olmuyo halıyle, esime de tatil içinmi ne tan hatırlamıyorum gerekırse ondan bozarım ddm ayy yok tatıl ıcın altınmı bozulurmus bılmemne e tamamda benım kenarda 1000tl m bıle yok altın yapıyorum tabiki ondan bozcam zaten ne ıcın bırıktırıyorum.
ben de karar aldm ılk para bırıktırmemde kenara tl yada dovız koycam bi 3 4binden sonra altın alcam
Ben ekstra durumlar için acil durum parası biriktiriyordum hesapta olmayan bir gider olursa oradan karşılıyordum.
Ev olayından sonra hesaplar şaşinca acil durum parası kalmadı en kısa zamanda ufak ufak yine yapmak istiyorum.

Merhaba kızlar ..
Bol harcamalı geçiyor son zamanlarda yaz geldi böyle oldu valla .
Bizim tatil bu yıl uzun olacak ya nakit bütçe yetersiz gelecek fikir istiyorum sizden ..
Eksi hesabımımı yükseltip kullansak, bir adet altın mı bozsak? Ben açıkçası esnek hesapta çok içeri girmek istemiyorum, altına daha yakın hissediyorum kendimi tabi onu da istemiyorum ama yapacak bişey yok . Ekstra plan olunca onu önceden ödeyemedik.
Ben olsam hesap aşımı yerine altın bozdururum

Ben ekstra durumlar için acil durum parası biriktiriyordum hesapta olmayan bir gider olursa oradan karşılıyordum.
Ev olayından sonra hesaplar şaşinca acil durum parası kalmadı en kısa zamanda ufak ufak yine yapmak istiyorum.
ıste benımde kardesımın tl hesabı ben de duruyo yani ben ılgılenıyorum bırazda ona guvenerek nakıt tutmuyodum ama akıllandm yani ama kolay bozuluyo dıye dovız yapabılırım:KK70: sanki tl de olunca batıyo:KK48:
6yıl once ılk ıse gırdıgımde tabi cok cok dusuk alıyodm ama yıne de bırıktırmeye calısıyodum zamanla maasım arttı neyseki tabi altın alınır döviz alınır hiç bilmiyorum bi tane teneke kutum vardı kanepenın altına koyuyodum 5bin birikmisti kutuda hey gıdı:KK48::KK48:

karamelli_turta karamelli_turta tatil olunca herşey masraf oluyor ki bana göre ev tarzı tatillerde masraflar daha bile fazla olabiliyor.
Tatil bölgelerinde marketler ve pazarlar bile daha pahalı. Bir kilo domatese 9 TL verdik biz. Tamam tazeydi, bahçeden, organikti ama o kadar da fiyatı olurmu bilemedim. Ne kadar hesap da yapsan mutlaka bir şekilde alıyorsun. Alkol de kullanıyorsanız hesap hepten yükseliyor.
Benim tam ucu ucuna hesapladigimi rakama denk gelmis tatil. Yol, market, yeme içmeyi kk ile yaptık. Konaklama ve pazarda nakit kullandım sadece.
Her yerde kk geçiyor artık belki hiç ek hesaba bile gerek kalmadan oradan halledersin, ama altın kıyamıyorum ben ya. Bir de şöyle düşünüyorum en azından biz oyleyiz altını bozunca o para cebinde diye her türlü harcama riski var, ama ek hesaptan alınca bir nevi borç olduğu için daha idareli harcanıyor.
Masraflı olacağını düşünüyorum canım alışveriş, alkol,yol,konaklama 1.500 ü bulur diye tahmin ediyorum.
2 yıl önce iki gece için 600 ü geçmişti tüm giderler. Bu kez çocuklar da olacak yanımızda e haliyle yükselecek tabii.
Biz gidene kadar bir maaş zamanı gelecek iyice bir hesap yaparım bakalım. Şimdilik bozmayacağım canım teşekkür ederim :)

Bizim 1.200 tl kadar acil durum paramız vardı ama bazı masraflar için kullandık onu iki ayda bir şekilde. Harcanmamış olsaydı onu kullanacaktık :)
En kısa zamanda tekrar yerine koymayı düşünüyorum.

kızlar günaydın En Büyük KK

bu ay resmen hesap kitapla kafayı bozmuş durumdayım.
planlarımı uygulamaya geçirdim. ek hesaptan 3000 tl 12 ay taksitli çektim, ve 2 tam altın bozacakken 1 tane bozmamın yeterli olacağını gördüm. 1 tam altını 1240 tl den bozdum cuma günü..fakat altın bozmak gerçekten çok üzdü beni. sanki evden eşya satıyormuşum gibi utana sıkıla bozdum :) hep almaya alışınca bozmak bi zor geldi.

hesabıma göre şu an tüm borçları toparlıyorum, ağustosta da yüklü bir ödemem olacak fakat maaş ile halledebileceğim. eylül gibi de rahata kavuşabilirim inşallah.(extra masraf çıkmazsa)

karamelli_turta karamelli_turta canım altın bozmaktansa, ek hesabı tavsiye ederim ben. altın bozmak moral bozucu oluyor ;)
K kahvemsi mutluluk tatil bitmiş tatlım? iyi ama güzel geçmesine sevindim, bol bol enerji toplamışsındır şimdi sen..

hesaplarıma göre önümüzdeki ayın 10'una kadar elimde 600 tl nakdim kalıyor , kk dan da 300 tl harcama hakkım var.
dün 2 kg köfte yaptırdım kasaba. 2 kg kıymam var buzlukta.2 adet de 2 kgluk bütün tavuğum...
5 pk mantım var.konserve nohut,barbunya,bezelyem var...terayağ,sıvıyağ ve z.yağım var.
makarna pirinç bulgur 1 er kilo kadar var...
deterjan,şampuan,wc kağıdı, diş macunu vb maaşa kadar rahatlıkla yeter...

sadece meyve ve sebze, yoğurt,süt,yumurta, peynir ihtiyacı olacak gibi. bir de sigara tabi...900 tl yeter gibi görünüyor bir sonraki maaşa kadar. bu ay biraz sıkmam gerekecek.
bu ay markete daha az gitmeliyim. gittikçe saçma sapan harcanıyor çünkü :(

Günaydın kızlar, tatil sonrası iş başı vakti.
Biriken işler, bekleyen şeyler merhaba gerçek dünya :)
damla cikolata damla cikolata 10usd alınabilir döviz bürosundan.
Bu kadar çok hesap kitap yapmak bazen beni çok bunaltiyor ama en uygun zamanda benim de detaylı üç aylık bir plan cikarmam lazım. Yeni ev ve yaz bu yıl eşimin maaş durumunun da etkisiyle biraz sıkıntılı oldu. Eylül'de gün parası alacağım onunla ne kadar ne kapanır bir hesaplamam gerek
Sen yaptığın planlara sadık kalıyorsun canım, eminim bu da öyle olur
Evde epey stokda varmış,idare edersin
Benim de ay başında evde eksikleri biraz tamamlamam gerek. Şampuan, dış macunu, kağıt ürünleri hep son paketleri actim

Günaydın kızlar, tatil sonrası iş başı vakti.
Biriken işler, bekleyen şeyler merhaba gerçek dünya :)
damla cikolata damla cikolata 10usd alınabilir döviz bürosundan.
Bu kadar çok hesap kitap yapmak bazen beni çok bunaltiyor ama en uygun zamanda benim de detaylı üç aylık bir plan cikarmam lazım. Yeni ev ve yaz bu yıl eşimin maaş durumunun da etkisiyle biraz sıkıntılı oldu. Eylül'de gün parası alacağım onunla ne kadar ne kapanır bir hesaplamam gerek
Sen yaptığın planlara sadık kalıyorsun canım, eminim bu da öyle olur
Evde epey stokda varmış,idare edersin
Benim de ay başında evde eksikleri biraz tamamlamam gerek. Şampuan, dış macunu, kağıt ürünleri hep son paketleri actim
kolay gelsin canım ...
ben de bunalıyorum hesap yapmaktan ama başka çare yok. hesap yapmayınca da açılıp gidiyoruz,sonradan toparlaması çok zor oluyor...
umarım bu iki ayı planlarıma uyarak geçirebilirim. ayda 10-20 dolar atayım diyorum ben de elime geçtikçe. alınmış alınmıştır. acil durum parası gibi biriksin kenarda. bunu eşime söylemeyeceğim.1 yıl sonra sürpriz olsun istiyorum.sizden gaz aldım bu arada ;)

Günaydın kızlar, kendi birikimime görevlendirme param vardı onu attım 250 tl, dolar düşerse biraz dolar alacağım. karamelli_turta karamelli_turta bana 250 tl yazabilirsin. Ayrıca 3200 lira kadar bir nakitim var, geçen ay düğünler için 3-4 çeyrek alacaktım ama fırsat olmadı, çarşıya inersem 4 tane çeyrek alacağım, kalan 2000 lirayı da sterlin, euro ve sanal altın almayı düşünüyorum.

Çalışmak istiyorsan bir mani de yoksa çalışabilirsin sen de. Ben de maaş günü eşime gönderirm o eve getirir bir miktar ordan harçlık alırız kendimize benimki de harçlık yani bir yerde :))
Buyuk bir rahatsizlik atlattim o yuzden bir sure calisamayacagim. Ama boyle birikim yapinca aliskanlik oldu. Sadece ihtiyaclarimizi aliyorum. Benki alisveris bagimlisi biriydim. Forum sayesinde aklim basima geldi diyebilirim :D

çarşıya gittim geldim..
10 dolarımı aldım, almak içinde 20 dk dan fazla döviz bürosunda bekledim..,
bu millet para yok falan demesin. herkes deli gibi döviz alıyor :KK43: yakında dolar 5 tl yi de geçer (ytd)

yanıma bi yaşlı teyze sokuldu bana diyor ki 10 tl ye euro alacam ne kadar ediyor bi hesaplayıver!!!valla benim matematik onu hesaplamaya yetmez dedim :))) zenginin malı için züğürt beynimi yorasım gelmedi :))))

zevkliymiş ama dolar almak. bundan sonra 50-100 ne ayırırsam alayım diyorum.
haaa bu arada dolar almak için gittim 60 tl harcadım geldim üstüne..(telefonuma batarya,2 pk sigara ve minnibüs için)

Son düzenleme:
kızlar gunaydın
ya kumbarada 2gramlık para biriktırıp 2gram almıstm ayla once 24ayar. gecen ay annem hedıyelik götürcem ddi kuyumcuya yada kasaya gtmeye usendm evdekı 24ayarı verdm. dugun altınından 22ayardan 1gram yerıne koydum
bugun gıttım zaten bozulcak bu bugunden bozdurım ddim
adam 22ayarı bozarken 16lira fark alıyoruz dmezmi
2guvendıgım yere sordum ıkısı de aynısını soyledi:duduk:
ben zaten bırıkım için hep 24alıyodum bu tamamen salaklıgımdan oldu.bozdurmadm bende 24olani bozdurdum 2tl farkla

gram altın bırıktırenlere bir kez daha seslenıyorum 22degil 24bacım ona gore:halay:

çarşıya gittim geldim..
10 dolarımı aldım, almak içinde 20 dk dan fazla döviz bürosunda bekledim..,
bu millet para yok falan demesin. herkes deli gibi döviz alıyor :KK43: yakında dolar 5 tl yi de geçer (ytd)

yanıma bi yaşlı teyze sokuldu bana diyor ki 10 tl ye euro alacam ne kadar ediyor bi hesaplayıver!!!valla benim matematik onu hesaplamaya yetmez dedim :))) zenginin malı için züğürt beynimi yorasım gelmedi :))))

zevkliymiş ama dolar almak. bundan sonra 50-100 ne ayırırsam alayım diyorum.
haaa bu arada dolar almak için gittim 60 tl harcadım geldim üstüne..(telefonuma batarya,2 pk sigara ve minnibüs için)
10 bin tl ye alacakmış...yanlış yazmişim ;)

Çok mutluyum. :))) Eşim kredi kartımızı sıfırlamış bugün. Uzun süredir asgarisini ödüyorduk. Bir de düğün için kredi çekmiştik. 24 aylık. O da önümüzdeki ay bitiyor ödemesi. :))) Süpriz yapıp bana 500 lira daha göndermiş. 75 Sterlin daha aldım. Temmuz ayı birikimim 150 Sterlin olarak değişti. :)) Bir de onümuzdeki ay izin alırsam Karadeniz turuna çıkacağız dedi, tur ile,5 günlük. :) Nasıl iyi geldi anlatamam. :) Geçen sene tatil yapamamıştık.

Back
X