• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlarrr cok ozledim sizi nerelerdesiniz ne yapiyorsunuz

ben koydeyim takiliyorum ozlemisim
9 gunluk tatil bitince donecegiz o zaman sik sik yazarim opuyorum hepinizi iyi bayramlar mutlu tatiller
Bol mesaili günlerden sonra bugün evde olmak çok iyi geldi tüm günüm çocuklar çamaşır ütü ile geçsede. Bavulları neredeyse hazırladım bugün eşyalar tamam .
Ufak tefek şeyler var en son koyacağım onları :)
Bazen uğra canım özledik :)

Tarihi yanlış hatırlamıyorsam ekim 2014 yılından sonra çekilen kredilerde, kredi tutarının binde 5i kadar kadar dosya masrafı kesmek yasal
Bu tutardan fazla kesildi ise iadesi istenebilir. 10 yıl geriye dönük talep edebilir.
Bankadan kredilerin ödeme planı ya da dosya masrafı ödediğini gosteren dokümanlarını alıyorsun, 50 -100 TL civarı sanırım ücreti her kredi için.
Ordan aldığın evraklarla tüketici heyetine gidiyorsun. İlçe kaymakamlık binaları, hükümet konakları gibi yerlerde oluyorlar. Orada sana her kredi için ayrı ayrı dosya masrafı iade dilekçesi doldurtup işleme başlıyorlar. Her yıl için değişken olmakla beraber, en son 3bin TL ye kadar olan tutarlara hakem heyeti, üstü ise tüketici mahkemeleri bakıyor.
Evrak alırken bankaya ödediğin parayı da geri alabiliyorsun o da haksız kazanç olarak değerlendiriliyor.
tesekkur ederım canım cok guzel acıklamıssın

Kış sebze ve meyvelerini bizde pek sevmiyoruz. Kurban ile alakalı verdiğiniz karar ne güzel olmuş ihtiyacı olan birine ulaşsın inş.
Onun için mecbur Karinca gibi oluyoruz malesef:(
İhtiyacı olan biri canım, önceki oturduğum mahallede yaşıyorlar. Annesi var sadece kimseleri yok. Liseye başladığından beridir her ay yol parası, ufak tefek şeylerini yapıyoruz, bu senede üniversiteye başlıyor.
Etrafta et dağıtacak kimse yok, aile çevresi çok şükür hepsi iyi durumda. Kışa girerken ev için zaten yapma niyetindeyiz. Eşimin fikri, okula başlarken lazım olur dedi. yarın akşam üzeri uğrayıp vereceğiz.

Bütçeyi ele geçirdim ama parayı neye yatırsam bilemiyorum. Nakit olunca eşim tırtıklar durmaz. Altın alınca bile harcıyor düşünün. Ona 100 tl harçlık veriyorum bittikçe yine veriyorum. En son kullanmadığı sazına 100 tl yi harcayınca içimdeki canavar çıktı. Gözlerim kocaman oldu söylendim söylendim.
Ben bu şekilde nasıl para biriktirecegim biriktiremeyeyim diye mi yapıyorsun diye diye didiklerim onu. Hak etti.
Bu eşlerle işimiz zor. 17 yaşındaki kızım bile oğlum için tamir edildiği söylenen saz için gereksiz olduğunu görebiliyor.

Ben de elma kurusu çok seviyorum ama hiç denemedim
İstanbul'un sıcağında olur mu acaba, evim her cepheden güneş görüyor
Bende İstanbul’da oturuyorum ama hiç denemedim memlekette kuruttum deneme amacıyla kurutmayı düşünüyorum biraz

Tüm hafta mesai olunca çok yoruldum ve daha hiç hazırlık yapamadım :KK43:
Yarından itibaren iki ayrı bavul hazırlamalıyım önce çadır sonra uhd tatil :KK70:
Birbirine çok uçlar ama :))
Hazırlanmak için 2 günüm var.
Bayramın 1. Günü kurban Vs geçer sabaha karşı yola çıkmayı planlıyoruz bakalım
Merhaba sessiz takipçilerdenim ben çadır deyince dikkatimi çekti, kampçı mısınız:)çocugunuz var mı? biz çok gezeriz hiç bir zaman hersey dahilci olmadık ama kampçı da olamadık ya:( çok hevesleniyoruz ama küçük cocuklarla nasıl olur bilemedim, nerden başlasak?

Merhaba sessiz takipçilerdenim ben çadır deyince dikkatimi çekti, kampçı mısınız:)çocugunuz var mı? biz çok gezeriz hiç bir zaman hersey dahilci olmadık ama kampçı da olamadık ya:KK43: çok hevesleniyoruz ama küçük cocuklarla nasıl olur bilemedim, nerden başlasak?
Merhaba ;)
Sessiz olmayın katılın aramıza.
Biz ilk kez 2 yıl önce gittik benim için çok cazip bir tatil tercihi değil ,eşim çok hevesli çok istiyor .yoksa tuvalet duş biraz problem.
3 aile gideceğiz ve çocukları yanımıza almayacağız.

kizlar su an ner ceeken yerdeyiz en yazayim dedim
koy isleri ile ugrasiyor herkes gercekten zor biraz yardimci olmaya calisiyoruz

yarin bayram derken gecer bu bayram aileme gidemeyecegim bir ara istanbula ugrarim ins ilerleyen gunlerde
Ben memlekete gitmeyeli 19 sene oldu, kuzenler bayram tatilini firsat bilip gitti, foto koymuşlar nasıl içim gitti :(
Köyde bayramlar çok eğlenceli oluyordu umarım sen de keyifli vakit gecirirsin canim

Kışın herşey çok pahali, biz kış sebzelerini de pek sevmiyoruz mecburen yapıyoruz :)
Bu sene kurban kesmekten de vazgeçtik. Dondurucuda epey yer kalacak ben de dolduruyorum :)
Kurban parasını bu yıl üniversiteye baslayacak yetim bir cocuga vereceğiz. daha çok sevap olur dedi eşim bana da mantıklı geldi.

Canım öylesine sayfalara bakarken, yazını gördüm...

Eşin yetim bir çocuğa eğitim desteği vermeyi çok güzel düşünmüş ama bu kurban kesmenize engel olmasın lütfen...

Kurban, kesmeye gücü yeten her bireyin üzerine ayrı ayrı ( eşlere de) vacip olan bir ibadettir ve Peygamber efendimizin (sav) " imkanı olup da kurban kesmeyen, bizim namazgahımıza yaklaşmasın" diye hadisi Şerif'i vardır...

Umarım beni yanlış anlamazsın canım.,. Yazını görünce kayıtsız kalamadım.... bilen bir hocaya da sorup emin olabilirsin...

Bu vesileyle de herkese hayırlı bayramlar...

Back
X