• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanimlar merhaba sizlere birsey danismak istiyorum yanitlarsaniz sevinirim:)) bugun yatirim amacli 3gr altin aldim (burada yeniyiz ve ilk girdigm kuyumcudan aldim) hic bakmadim tabi alirken ve 224 liradan aldim toplam 672 lira.Eve gelince netten bakayim dedim ve baya uyguna aldigmi farkettim ve icime bir kusku dustu..Sonra baktim ki ucu de birbirinden farkli ve birj baya yipranmis duruyor.
1 .acaba sahte olabilir mi
2.yipranmia oldugu icin mi daha uygun
3.yoksa gr degil de 0.5gr mi o yipranmjs olan 4.yoksa normal mi almisim:))
Foto ekliyorum

Hanimlar merhaba sizlere birsey danismak istiyorum yanitlarsaniz sevinirim:)) bugun yatirim amacli 3gr altin aldim (burada yeniyiz ve ilk girdigm kuyumcudan aldim) hic bakmadim tabi alirken ve 224 liradan aldim toplam 672 lira.Eve gelince netten bakayim dedim ve baya uyguna aldigmi farkettim ve icime bir kusku dustu..Sonra baktim ki ucu de birbirinden farkli ve birj baya yipranmis duruyor.
1 .acaba sahte olabilir mi
2.yipranmia oldugu icin mi daha uygun
3.yoksa gr degil de 0.5gr mi o yipranmjs olan 4.yoksa normal mi almisim:))
Foto ekliyorum
Başka bir kuyumcuya göster istersen
Belki de 22 ayardır

Ya adam benim bu konuda sifir fikir oldugmu anladi ki bisiyler dondu demek:KK43: peki 916 olunca 24 ayar mi oluyor
22 ayar altın 24 ayardan 10 TL civarı dusuk oluyor.
Bilezikler mesela 22 ayardır.
Toplayıp ileride bilezik yaparsan zararın olmaz diye biliyorum.
916 için bir fikrim yok.
Ben fiziki altın hiç almiyorum

Nadir gr altin 916 yziyor ikisinde birinde de 22 ayar yaziyir aciklayabikir misinjz
sahte olup olmadıgını bılemeyız ama 22ayar olanlar daha uygun oluyor bu sekılde de bırıktırenler var, bılezıkler 22ayar mesela.biriktirirken 24ayar tercıh etme nedenımız bozarken gram basına daha az fark alınması. atıyorum 24ayardan gram basına 2tl alınıyosa 22ayarda 4alınıyor

22 ayar altın 24 ayardan 10 TL civarı dusuk oluyor.
Bilezikler mesela 22 ayardır.
Toplayıp ileride bilezik yaparsan zararın olmaz diye biliyorum.
916 için bir fikrim yok.
Ben fiziki altın hiç almiyorum
Cevap icin cok tesekkur ederim yarin aldigim yere goturup vermeyi planliyorum umarim alir

Back
X