• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alindiktan sonra bende onun hesabını da

Ev alindiktan sonra eğer nasipse tüm gelir gideri alacağım elime
Açık söylemek gerekirse ben biraz kontrol manyakligi biraz da meslek hastalığı herşey elimde olsun diyerek bir yıldır herşeyi üzerime aldım ama doğru mu yaptım bilmiyorum.
Para yetmiyor ya da ekstra gider çıkıyor dediğimde eşim ben ne kazaniyorsam sana veriyorum diyip işin içinden çıkıyor.
Çünkü ben bir şekilde çarkı donduruyorum ona göre.
Şu ana kadar hiç aldığı paranın azaltılmasını teklif etmedi mesela, bana göre ona ayirdigimiz para fazla. Cebinde para kalınca da harcayacak yeri hep olur, ben de şöyle yapıyorum ona kumbara yaptım akşamları bozukluklarını aliyorum. param bitti, üstümde nakit kalmadı diyip harçlık olarak da geri alıyorum :)))

Ben de yarım düşündüm ama eşim bir tane erkek erkek kardeşin var az olur, tam takmak gerekir diyor.
Anneme sordum yarım yeter mi diye sen bilirsin dedi. Bence o da az buldu, yoksa iyi derdi :)))
annen oyle dedıyse az bulmus demektir:halay:annenler ne takacaklar sorması ayıp:KK48:

annen oyle dedıyse az bulmus demektir:halay:annenler ne takacaklar sorması ayıp:KK48:
Sözde, annem bir kelepçe begenmis soracağım kullanırım derse onu alırım yok istemem derse bilezik takarım diyor.
Nişanda da annem babam ayrı ayrı bilezik takacak. Ama tahminim ikişer tane takacaklar.
Çünkü senin nişanın dört bilezikti gibi bir cümle geçti konuşmada.
Biz de bilezikler üçlü burma ve 20 gramdan az olmayacak şekilde yapılır

Ben ufak ufak gizli kendime birikim yapıyordum bikac aydir yapamadim bu ay yine ufak da olsa atacagim kenara..

Dünya hali ne olacağı belli olmaz...kendimi param oldukca huzurlu guvende hissediyorum..

iyiniyetli iyiniyetli sen guzel takiptesin alsam mi yarin biraz altin ya da döviz.ne dersin bizim durum belirsiz bakarsın 2 ay sonra eve girişiriz bakarsın 1 yıl sonra

Ben ufak ufak gizli kendime birikim yapıyordum bikac aydir yapamadim bu ay yine ufak da olsa atacagim kenara..

Dünya hali ne olacağı belli olmaz...kendimi param oldukca huzurlu guvende hissediyorum..

iyiniyetli iyiniyetli sen guzel takiptesin alsam mi yarin biraz altin ya da döviz.ne dersin bizim durum belirsiz bakarsın 2 ay sonra eve girişiriz bakarsın 1 yıl sonra
Canım hergun azar azar artışta dolar ve düşmeyeceği aksine yükseleceği görüşündeler. Bence al ben elime ne geçerse alıp koyuyorum kenara

Sözde, annem bir kelepçe begenmis soracağım kullanırım derse onu alırım yok istemem derse bilezik takarım diyor.
Nişanda da annem babam ayrı ayrı bilezik takacak. Ama tahminim ikişer tane takacaklar.
Çünkü senin nişanın dört bilezikti gibi bir cümle geçti konuşmada.
Biz de bilezikler üçlü burma ve 20 gramdan az olmayacak şekilde yapılır
gayet güzel canım daha ne olsun benım kayınpederım yeni vefat etmıstı söz nısan bir oldu kayınvalidem 2bilezik takmıstı toplam 35gram. 110gram falan da hasır set yaptırdı nişandan sonra ölçü alındı özel yaptırdı sagolsun.1tane de kına gecemde taktı gelin elini acmıyo diyınce elime koymustu :KK48: sonra aynıları düğünde geri taktı. sagolsun bir tane bıle alsa benım için kıymetli biliyorum bizim için her seyin en ıyısını yapmak ister.

T tatlu iyiniyetli iyiniyetli valla kızlar hepi topu bi 4000nakitim var 1.5aydır tl de. doları bekleye bekleye şiştim ya
yarın gıdıp altın alıcam bu gıdısle.
ama hep aklım dolarda:mad:
Canim valla ne olduğu belirsiz... ağustosta yüksekten alanlar daha yeni yeni o fiyata tekrar geldi...kesin uzun vadeci icin cok beklememek gerekli sanirim
Biz de durum belirsiz zarar etmeyeyim diye bakıyorum... Sanirim esim yarin maaş alacak bu fiyat ya da daha düşük olursa alacagim hemen

Benim de aklım dolar da bu ay ama bilemiyorum.altin aşkı da bir baska :rolleyes: :KK71:

Bugün esim kendince hesap yapmış karamelli_turta karamelli_turta
bakıp beğendiği ev icin yüzde 65 kredi çekmek gerekiyor diyordu.. Ev 10 yıllık ici tadilat isteyecek ayrıca...Dedim biraz daha genç evlere bakmak gerekli.. Burada piyasa cok durgun
Tatlum yil arttıkça tadilat da isteyecek.
Yarın da araştırsam biraz diyorum beynim sulandi dur birgün diyorum sonra.
Ev almakne kadar zormuş
K kahvemsi mutluluk
En yakinimizda alan sen varsın kuzum

Kızlar bisey sorucam eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz 😊
Hayırlı sabahlar hanımlar...aaa eşin haberi olmadan birikimmi yapılır...mesela ben yapmam:eek:cüzdanım kıyısında köşesinde bir şey olmazsa rahat edemem... çantamda ondan biraz fazlası olmazsa hiç duramam...hesabımda en az bir sene beni geçindirecek param yoksa zaten ölürüm...aşın bunları hanımlar...esas birikim eşden habersiz yapılan birikim...bu demek değilki çalıp çırpıp kenara atmak...ben evde tasarruf yapıyorsam...o indirim senin bu indirim benim diye şehrin dükkanlarını dolaşıyorsam bu benim en doğal hakkım...tabiki birikim yaptığımı biliyor mebla söylenmez o kadar...ama başım sıkıştı denildiğindede hiç kafana takma öderiz demesinide biliriz...hem üzüm üzüme baka baka kararırmış...bizde resmen yarış var kim daha çok birikim yapıyor diye

H Hazal melek arkadasim sen en doğrusunu yapiyorsun emek veriyorsun kazanıyorsun
2 gun sonra başımıza bir sey gelse kim al bu parayla ihtiyacını gör diyecek.

3 ya da 5 deme olduğu kadar biriktir tebrik ediyorum seni
Teşekkür ederim. Bugün bir çeyrek alacağım.yazmalarim.350 +60 çeyrek 410 tleymis.eşim ihtiyaçlar için bir miktar gonder di.hem ihtiyaçları alirim hem de bir çeyrek alirim..

Bu yıl biraz sıkışmasına gerekiyor..oglumun kurbanı var haziranda kesilecek.katının evlenmek istiyor..esim abi olarak destek çıkar.kesin
Ve en önemli kayinvalidemin.borç verdiği altınlar.Çok ağır geliyor bana 10 çeyrek .4 yarim 4tam.2 tanede bilezik. Çabuk bitse bu yük.biraz daha çaba sarfetsem bitse bu borçlar.Çok rahatlayagiz.

Back
X