• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahaneside ilk geline yaptım sanada yapıcam ya o istemiş yapılmış onun yerine takı alalım dedim eşime dinlemedi tabiki takılarımıda sormadı sonra gözüm açıldı yoksa herseye karışcaktı koltuk rengi için eşime küsmüştü.o zaman sagolsun eşim yok dedi birde takı merasimlerinde gözünüzü açın düğünde benim deli gibi takılfı verilen o kadar olmadı artık kim aldıysa Allaha havale ediyorum şimdide biz tüm altınlarını verdik diyomuş
Tövbe yarabbi.

ağrılarım olunca ilaçlara geri döndüm,
kan değerlerim olması gerekenin çok üstünde çıktı
şeke ve kolestrol özellikle çok fena
doktorum bildiğin kızdı, azarladı
kilolarını ver kışın ağrım var diye gelme diye fırça attı
bu konuşmalar eşimin yanında olunca sıkı yönetim ilan etti
iş arkadaşlarımı da aramış
eğlenmeden ziyade benim ki sağlık durumu nedeni ile mecburi
yoksa evimde ayaklarımı uzatıp kitap okusam da keyfim yerine gelir, gezmeye tozmaya gerek duymam
ya kıyamam sana bende değişiklik olsun kafan dağılsın diye gidiceksin sandım adalara
ağrılarının en büyük sebebi stres bence iş ve eşinin sağlık durumu seni strese sokan mutlaka etkileniyo insan
sanada bu şekilde geri döndü ama ben başaracağına inanıyorum isteyince çok iradeli oluyosun maşallah :KK60:

Ne güzel ben maddi tutarında değilim deseydi kızım gel bizim bütcemiz bu ne istiyosan al tamam derdim düğündede hiç sıkıştırmadım ama hersey benim istediğim gibi oldu gibi davranıyor çok kırdı söz bileziğini nişanda taktı illa dışarda olcak diye tutturdu geziye gitti günü değiştiremiyormuş vs beni düğün vakti eşimi seviyorum diye ses çıkarmadım düğünümde kaşık kadar kalmıştı suratım stresten

Olan olmus simdi dusunupte moralini bozma en en onemlisi saglik saglik sorunlarimi 7 mahalle duydu azcik iyi uyansam dunyalar benim oluyor

yapıyorum canım, liste verdi bire bir uyuyorum :KK43:
güneş görmem gerek yoksa ramazandaki tatil bana yeter
arada böyle beachlere giderim ama birkaç gün uygun bir yer olursa da gideriz
oteller bu sene fena fena

Kahvemsi ben bu aralar magnezyuma taktim bi arastirsana hersey onunla baglantili
Eksikliginde cok ciddi sorunlar cikiyor
Ve ben ictigim her ilacin iyi gelmedigini fark ediyorum, birlikte yediklerim ve zamani bile onemli

Bende Saati anneme taktırmaya karar verdim cnm. Ama ata konusunda hala kararsızım. Onada annemle konuşup karar vereceğim sanırım.
Ama yüzde doksan bir tane takalım istiyorum
hayırlı olsun canım bence saatin yanında bisey takıcaksanız ılla tam olmasına gerek yok yarım vs de olabilir biz de erkege bıse takılmaz nişanda, düğünde saat takmıstı babam annem de tam altın sanırım sırf bos olmasın dıye oyle hatırlıyorum

ya kıyamam sana bende değişiklik olsun kafan dağılsın diye gidiceksin sandım adalara
ağrılarının en büyük sebebi stres bence iş ve eşinin sağlık durumu seni strese sokan mutlaka etkileniyo insan
sanada bu şekilde geri döndü ama ben başaracağına inanıyorum isteyince çok iradeli oluyosun maşallah :KK60:
Tamamen stres kaynaklı ama bu hayatın içinde stressiz nasıl yaşanır bilemiyorum
ve son günlerde sıkıntıdan yemek yemeye verdim kendimi. Kan degerlerim ondan bir anda yükseldi
Elime ne gelirse atıyorum ağzıma, doymak nedir bilmiyorum.
Ama bu sefer iradeli olaccagim yoksa doktor bir daha bakmayacak bana

Bizde de Nisanda kız taragi erkeğe takı takmaz.
Takı sadece kıza takılır ve eksiklerini alsın diye kullanılır. Bilezik yapmıştım ben Nisan'da gelenleri.
Düğünde bizimkiler ata takmisti eşime ayrı ayrı.
Benim eşim saat hayatta takmaz ben ne takacağım dugunde diye konuşuyorduk.
Eşime damatlık alırken mağaza saat hediye etmişti, bunu tak dedi.
Olmaz falan derken düğünde eşim bana set taktı, ben promosyon saati :)))

Biz nişanı yemekli yapmıştık kayınvalidem illa kardeşleri vs gelcek dedi diye yakınlarımız bile 70kişi olduk belediyelerin kültür merkezleride uygun oluyor pasta vs kendin alabilirsin bizim adetimizde kızın ailesi nişanda takmaz ama sagolsunlar takılmıştı hepsini birleştirip bilezik yaptım teyzecim su yolu bileklik takmıştı korkumdan kasada duruyor takı vs işini konuşun benimkinde sormadı katınvalidem hiç sevmemiştim günlük aldığı set ve bileziği seti değiştirdim sonra şimdiki aklım olsa sorardım durum neyse ben seçmek istiyorum diye boğça konusu gereksizdi zorla yaptırdı hala kızarım gereksiz o kadar para harcadık hiç hevesimde yoktu öyle şeylere
Bizde altın konusunu kimse açmaz cnm ya
Ne yapılırsa ne takarlarsa o.
Annem herkes kendine yakışanı yapar böyle şeyler konuşulmaz der her zaman.

Bohça yapılmaz sanırım bizdede. Çünkü erkek tarafı bu tarz şeylerle uğraşacak bir yapıda değil.
Ben istersem hayır demezler. Ama kendileri akıllarına gelipde yapmaz.
Bende istemem zaten fuzuli masraf.

Yalnız biz isteme günü bohça tarzında ama o kadar detaylı olmayan paketler vereceğiz bütün aile üyelerine.

Benim yarım karadenizli.
Bizim yörede adettir oğlan tarafı evden eli boş çıkmazki kızın verildiği anlaşılsın.

Paketlerin İçinde nevresim takımı, büyük küçük banyo havlusu, seccade, tesbih, yazma vs olacak (Yazarken fark ettim Daha ne olsun zaten :KK48: )

Annem yıllardır gelen ihtiyaç fazlası hediyeleri biriktirmiş.
Zaman zaman kendide almış ucuz bulunca. Neredeyse 3 burç dolusu hediyelik eşya var. Onları evden çıkartmak için tek bahanem bu.
Bu adeti uygulamam lazım diyor :KK48:
ben onlar kadar abartılı yapamadım ama
kayınvalidem bana en az 50 patik 50 havlu 50 başörtüsü getirmiştir :confused:
Hey maşallah

Bahaneside ilk geline yaptım sanada yapıcam ya o istemiş yapılmış onun yerine takı alalım dedim eşime dinlemedi tabiki takılarımıda sormadı sonra gözüm açıldı yoksa herseye karışcaktı koltuk rengi için eşime küsmüştü.o zaman sagolsun eşim yok dedi birde takı merasimlerinde gözünüzü açın düğünde benim deli gibi takılfı verilen o kadar olmadı artık kim aldıysa Allaha havale ediyorum şimdide biz tüm altınlarını verdik diyomuş
Bu tarz durumlar çok oluyormuş. Özellikle son zamanlarda çok duyar oldum.

hayırlı olsun canım bence saatin yanında bisey takıcaksanız ılla tam olmasına gerek yok yarım vs de olabilir biz de erkege bıse takılmaz nişanda, düğünde saat takmıstı babam annem de tam altın sanırım sırf bos olmasın dıye oyle hatırlıyorum
Sağol cnm
Yarım az gelmez mi ki :KK64:

Bizde de Nisanda kız taragi erkeğe takı takmaz.
Takı sadece kıza takılır ve eksiklerini alsın diye kullanılır. Bilezik yapmıştım ben Nisan'da gelenleri.
Düğünde bizimkiler ata takmisti eşime ayrı ayrı.
Benim eşim saat hayatta takmaz ben ne takacağım dugunde diye konuşuyorduk.
Eşime damatlık alırken mağaza saat hediye etmişti, bunu tak dedi.
Olmaz falan derken düğünde eşim bana set taktı, ben promosyon saati :)))
Erkek arkadaşımla konuştuk bugün.
“Saat falan almayalım boşu boşuna.
Ona vereceğimiz paraya başka bir şey alırız” dedi

“Olmaz dedim iki gün sonra biri birşey der belki aileme laf gelmesin, sonra yapmadılar diye arkamızdan konuşurlar belki” dedim.

Onun bir kaç saati var.
“Onlardan birini vereyim bari onu tak bizimkiler nereden bilecek” diyor

Kendi saatlerimi bile takamıyorum fırsat gelmiyor dedi. Tereddütte kaldım

“Olmaz dedim iki gün sonra biri birşey der belki aileme laf gelmesin, sonra yapmadılar diye arkamızdan konuşurlar belki” dedim.

Onun bir kaç saati var.

Bence harika bir fikir tâbi bu yaptığınız mutlaka ikinizin arasında kalmalı.
Ne olur ne olmaz.

Onun bir kaç saati var.

Bana da mantikli geldi.. o zmn sende tam altin alirsin

Onun bir kaç saati var.

Biz bu güne kadar hiç kimseye söylemedik,
Sen de kimseye soylemeyip saati takarsin, kim nereden bilecek

İnan çirkeflikte yapıyorum. Ama hiç banamısın demiyor:KK43:

Geçen yaz birini mahkemeye verdim hatta o derece.

İnsan akan güneş enerjisini yaptırmaz mı yaa.

“Güneş enerjisine vereceğim parayı su faturasına öderim,terörist gibi kapıma dayanma” dedi kadın bana:KK57:

İş yargıya dayanınca çözüldü anca
Şimdide aynı kişi “pireden ne olacak neticede hayvan “diye geziyor ortalıkta
Az kaldı sopayla girişeceğim :sinirli:
Büyüklerimiz ev alma komşu al diye boşuna dememişler

Alya86 Alya86 Ay evet o benimde başıma geldi.
Artık kimseye birikim yaptığımı söylemiyorum.
Bu sefer duyan istiyor.
Ben kendi zor zamanlarım için biriktiriyorum o parayı

Versen bir dert vermesen ayrı bir dert

İnsanlar o kadar rahat para istiyorlarki anlamıyorum
Rabbim kimseyi gerçekten dara düşürmesin. Ama bunlarınki farklı

Hesap kitap bilmeden gez toz, sonra ay sonunu getiremeyince para iste

Bu şekilde kimseye para vermiyorum vallahi
Param yok diyorum
benim bir arkadaşımda edepsiz. töbe yarabbim, kendisi çalışıyor, ben işsiz kaldım. benim birikimim var diye beni arayıp diyor ki floda ayakkabı gördüm bana al ben sana parasını veririm. borcuna da sadık değildir. dedim bende para mı var. işsiz kalmışım zaten dedim. sonrasında beni aradı birkaç kere, açmadım.

Back
X