- 9 Haziran 2013
- 6.150
- 9.642
- 398
- Konu Sahibi karamelli_turta
- #38.701
kızmakta haklısın bencede canımDün çok sinirlendiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum bakalım ne diyeceksiniz
Genç komşu çiftimiz ile otururken ev almaktan konu açıldı, kiracı kendileri. Eşim de ne kadar erken alırsanız o kadar iyi, bizim gibi beklemeyin falan dedi.
Kadın dediki; abi kahvemsi mali müşavir, sen de iyi kazanıyorsun. Biz ikimiz de asgari ücret civarı kazanıyoruz, mesleğimiz de yok nasıl alalım. Yarın işten çıkartılsam ancak sekreterlik bilirim başka birşey yapamam ben dedi. Ev bizim için hayal diyip bağladı.
Bu arada bizden 10 yaş falan küçükler.
Eve gelince dedim eşime sana ne ister ev alırlar ister kira öderler kendi akılları yok mu.
Bizim ne yaşadığımızı hangi yollardan geçtiğimizi bilmeden evimize giren paranın hesabını yapıyor, kendileri ile kıyaslıyorlar resmen ve ben kıyaslama yapmaya her alanda tepkiliyimdir.
Gerçi ben kadını bozdum, senin iş bulma ihtimalin benden daha fazla işten çıkırtılırsan, sonuçta herkesin sekretere ihtiyacı olur dedim. Bunu özellikle söyledim. Sonra da herkesin kendi parası kim ne isterse öyle yapar diyip konuyu kapattım ama dediğim gibi sinirlendim.
İmrenerek değil de art niyetle bakıyor bize gibi hissettim. Önceki yaşadığımız sıkıntıları ve bu güne nasıl geldiğimizi detaya girmeden örnek olsun diye konuşmuşluğumuz da var,
eşim de abartıyorsun konuyu olanı söyledi haksız değil söylediğinde takılma buna diyor.
Biraz mesafe koyup görüşmelere ara versek iyi olacak dedim eşime.
kimsenin geliri kimseyi ilgilendirmez
belki kötü niyetli değildir diye düşündüm okurken ama art niyetle bakıyor gibi hissettim deyince bende kızdım
eşine kızmadım ama o bi büyük olarak akıl vermek istemiş sadece