• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buna benzer soyle bir anım var. Doğuda bir köyde çalışıyordum
Soru eki mi mı işliyorum...Hadi örnekler vereli dedim
Elvan okula geldi dedi öğrenci... Ben de dedim ki geldi mi diyeceksin ve yazacaksin
Neyse baska bir ogrenci
Baran koyuna gitti de'di.

Sonra onu da duzelttim gitti mi diyeceksin ve yazacaksin...
Ve ders sonunda anladim ki mi mı kullanmadan gırtlaktan konuşarak sorunca mi mı kullanmış oluyorlarmış...

Sonra ben de bazen Zil çaldı mi degil Zil çaldı diye sormaya alismistim
Cok iyi örnek. Yine crosslinguistic influence yani bir dilin diger dile etkisi. Bu örnekte Kürtcenin Türkceye etkisi 😉
A Asmin75 senin durumunda Almancanin Türkceye etkisi ve zamaninda formal education olmayinca sonuc fossilization. Yani zamaninda ikinci(ya da bir sonraki) dilin egitimini almayinca bazi kaliplarin yanlis oturmasi. Bu yanlislarin sonradan düzelmesi nerdeyse imkansiz.

Günaydın kızlar
Dün kek yaparken kakao yerine sute katılan nescuik tarzı birşey vardı, ondan katayım bitsin diye düşündüm
Kutuyu tam açamadım bile böceklenmisti.
Hepsine söyledim alıyorsunuz kullanmıyorsunuz bakın bozulmuş diye,
Torunum icin bulunduruyorum ben de, buzdolabinin rafinda sakliyorum...

Günaydın kızlar 😍

Dünkü stok veböceklenme muhabbetinden sonra ben de ortaya dökeceğim ne varsa. Pek stoğum yok ama kuru gıda vs var bir kontrol edeyim kurtlanma vs olmasın.

Bulgur ince bulgur nohut vs memleketten kayınvalidem veriyor çünkü bazen fazla oluyor. Fazla varsa iş yerindeki ablaya götüreyim. Bir de kocaa bal kabağı var, onu da parçalatıp dağıtayım diyorum.

Cok iyi örnek. Yine crosslinguistic influence yani bir dilin diger dile etkisi. Bu örnekte Kürtcenin Türkceye etkisi 😉
A Asmin75 senin durumunda Almancanin Türkceye etkisi ve zamaninda formal education olmayinca sonuc fossilization. Yani zamaninda ikinci(ya da bir sonraki) dilin egitimini almayinca bazi kaliplarin yanlis oturmasi. Bu yanlislarin sonradan düzelmesi nerdeyse imkansiz.
ozaman bende almancanin, biraz kürtcenin, ispanyolca ve latincenin ve ingilizcenin etkileri var bacim gelde cöz 😂

Bugün kendime mola verdim...
Eşime dedim çocuk sen de yarin full. Yemek iş yok benden cumartesi full kölelik yaptim zaten...Işine gelmeyecek bu durum yapacak bir şey yok

Şimdi ufak bikac şey atıştırıp sabah sporuna dışarı çıkmayı planlıyorum...

Bol muhabbetli kahkahali huzur dolu günümüz olsun kizlar😍

Back
X