• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K klbk33 senin kafada zehirmiş 🧿
Yapılandırma gelmezse yılbaşına kadar ben de şöyle dusunuyorum
Cüzi bir miktar ara ödeme yapacağım, kredi ödeme rakamını yükselteceğiz.
Ama o da cüzi olur yine.
Mesela 6 bin TL ara ödeme yapip taksit odemesini 3 bin TL bile yapsam 14 ay vade kısalıyor.
borcu hiç sevmem. Ben çocukken babam felç geçirdi. borçlar yüzünden evsiz kaldık. O yüzden hep paramı dikkatli harcadım. Hayat zor.

Dimii K klbk33 şaşırttı benii 😉 tam zehir kafa 👏

Azi çoğu olmaz para paradır 6 binin düşüreceği taksik sayısı neredeyse 1,5 yil.
Az mi.
Tez zamanda azalir da biter umarım canım.
Benim ilk ara ödemede verdiğim 5 bin tl 12 ay borcu birden sildirmisti.

Ekim kasima kadar bekleyeceğim bende kahvemsim, duruma göre nasil ödeme yapariz bilmiyorum şu an bekleyeceğim.
Eşim de acele etmeyelim diyor.

Ama bu kadar yüksek tutarda krediyi ilerde tekrar çeker miyim,hayir.
Işin ucunda ev olunca bu borcu göze aldık ama araç için fln i iiii 🙄
1.5yıl az değil. Fikirleri paylaşıyorum. Bilginin zekatı öğretmekmiş.
Ben geçen sene borcu ödenebilir seviyeye getirdigim için kısmen rahatım.
Borç sondan dusurulecegi ve o zaman paranın değeri olaylarını düşününce aslında ara ödeme yapmayı hiç mantıklı bulmuyorum ama
Uzun vadede bu gölgede yaşamak istemediğimiz icin borcu ne kadar erken bitirirsek o kadar çabuk satar gideriz diye elime geçen her kuruşu ev için biriktiriyorum.
Araç için ben de yüksek kredi cekmem ama artık arac fiyatlarının da evden aşağı kalır yanı yok.
Sıfır araba neredeyse ev fiyatı😡
Bnim yılbaşını bekleme nedenim hem krediler belli olsun hem de bizim maaşlar netleşsin.
Korona ikinci dalga falan gelirse benim şirketler ciddi sıkıntıya girer full yurtdisiyiz malum
eskiden emekli maaşı ev alırdı.şimdi sıfır araba bile almıyor. :(
turtiş kahvemsi sizin taksıt miktarınız ne kadar yani aylık ne ödüyosunuz bizim ihtiyacla bırlıkte 5700
(arka planda uykularrrr haram oldu çalsın lütfen:KK70:)
:D bende uyumayıp güzel fikirler buluyorum. Sırf borç azalsın diye. Azaltacağım allahın izni ile. Herşeyi düşünüyorum, acele etmeden tane tane. Hayatımda ilk defa bu kadar yüklü borca girdim.

borcu hiç sevmem. Ben çocukken babam felç geçirdi. borçlar yüzünden evsiz kaldık. O yüzden hep paramı dikkatli harcadım. Hayat zor.

1.5yıl az değil. Fikirleri paylaşıyorum. Bilginin zekatı öğretmekmiş.
eskiden emekli maaşı ev alırdı.şimdi sıfır araba bile almıyor. :(

:D bende uyumayıp güzel fikirler buluyorum. Sırf borç azalsın diye. Azaltacağım allahın izni ile. Herşeyi düşünüyorum, acele etmeden tane tane. Hayatımda ilk defa bu kadar yüklü borca girdim.
Çok üzüldüm yaşadıklarına 🥺
Sen ne kadar ödüyorsun canım ve ne kadar kaldi

Çok üzüldüm yaşadıklarına 🥺
Sen ne kadar ödüyorsun canım ve ne kadar kaldi
4 ay ödedim. 5yıl ihtiyaç, 10yıl konut kredisi çektim. Aylık ödeme toplamım 2500. Bilerek düşük ayarlattım. Elime fazla para kalsın diye. Hayatın ne getireceği hiç belli değil. Hayat sigortam da var. Ama ölmeyip hasta olursak problem. Ben daha yeni başladım. Erkenden bitireceğim ama bu kafa ile. Aslında arabamı satıp 2.evin peşinatını da versem borçsuz ev alırdım. Ama çocukları düşünerek elimdekinin hepsini kullanmadım. Ne kadar ihtiyatlıyım görün bunu. Bence örnek alınması lazım. Anlattım yukarıda yaşadığımı. Başımıza bişey gelmeyeceğinin garantisi yok.

Borç tabiki rahatsiz ediyor turtis bilmiyorsun sanki 😂
Sehirdisi değil İstanbul yine ama daha sakin bir yer var aklımda
Biraz zaman biraz da paraya ihtiyacım var sadece😂
Kredi miktarı az bile olsa bi süre sonra bıktırıyor
Bizim arac kredmiz 660 tl bisey değil fazla ama ocak da bitecek kısmetse.
Ansmm ben o paraya neler yaprım kafaısndayım🤣
Ne yapcaksam apartman dikcem sanki 600 lirayla😅
Koci arabayı değistirlim diyo biz 70 e aldık suan 110 faizini falan kapadı ama 500 de olsa kalsın 1 sene kredi görmek istemiyorm 😣

Kumbaraya bu haftaki rakamı da aktardım.
Evdeki eksik durumuna göre haftalık market bütçesinden artani da kumbaraya aktaracağım yarin
ben bu hafta 100tl bile harcamadım.yatının pazar olduğunu unutmuşum. 200 demiştim limiti. En iyisi artanı ile kışlık hazırlık için bişeyler alayım. Asma yaprağım domatesim salçam var. Bu sene masrafım az olacak. Biraz fasülye konservesi yapmakla başlayayım.

Bezelye iki poşet koydum sadece, geçen yildan da 3 poşet var yeter bize. Yemeğini pek sevmiyoruz daha çok garnitür yapıyorum.
Ufaktan başlamak lazım herşeye
Karınca gibi

Benim de geçen yıldan 3 poşet var, biz yemeğini seviyoruz ama sanırım ben geç kaldım bezelyeye.

Domatesi ben de bu ay sonuna, daha fazla ağırlaşmadan yapacağım inşallah, bu sene lutenitsa da yapmak istiyorum az da olsa :dua: kızlar yapan varsa pirinden lutenitsa tarif isterim ama :KK200:

Araba bozulmuş :( şimdi tamire götürdü eşim pazara gidemeyeceğim sanırım. Akşam da olsa bir gitsem ne güzel olur.

4 ay ödedim. 5yıl ihtiyaç, 10yıl konut kredisi çektim. Aylık ödeme toplamım 2500. Bilerek düşük ayarlattım. Elime fazla para kalsın diye. Hayatın ne getireceği hiç belli değil. Hayat sigortam da var. Ama ölmeyip hasta olursak problem. Ben daha yeni başladım. Erkenden bitireceğim ama bu kafa ile. Aslında arabamı satıp 2.evin peşinatını da versem borçsuz ev alırdım. Ama çocukları düşünerek elimdekinin hepsini kullanmadım. Ne kadar ihtiyatlıyım görün bunu. Bence örnek alınması lazım. Anlattım yukarıda yaşadığımı. Başımıza bişey gelmeyeceğinin garantisi yok.
Ne kadar erken biterse o kadar iyi.
Rabbim gönlüne göre versin.
Kredi miktarı az bile olsa bi süre sonra bıktırıyor
Bizim arac kredmiz 660 tl bisey değil fazla ama ocak da bitecek kısmetse.
Ansmm ben o paraya neler yaprım kafaısndayım🤣
Ne yapcaksam apartman dikcem sanki 600 lirayla😅
Koci arabayı değistirlim diyo biz 70 e aldık suan 110 faizini falan kapadı ama 500 de olsa kalsın 1 sene kredi görmek istemiyorm 😣
Bitmiş 7 ay kalmış ne güzel 😊

Sanki haftalık gidiyoruz 😀
Ufak tefek yanimiza alacaklarimiz,kremler vs hazırlayıp koydum.
Kamp sandalyeleri,çadır, piknik sepetini çıkardım yikayip hazirladim.
Küçüğün havuz oyuncaklarını çıkardık, yanına kalmak istediklerimi secti 😍
Nasil sığacağız araca bakalim.
Karavan lazım sana turtiş🤭
Eşimin arkadaşları adalara gitmiş foto paylaşıyorlar adam bunalıma girdi iyice.
Biz de hafta içi gidelim mi demeye başladı.
Onu konusurken is arkadaşım aradı, çocukları adalara götürmüş onlarda.
İki ayın var normallesmek için sonra yine eve tikilacagiz elini çabuk tut diye söylendi bana.
Ben iyiyim dedim ama tabi 15 yıllık mesai arkadaşım biliyor beni, sen güneş enerjisiyle çalışıyorsun kalkın gelin gece de biradayiz dedi.
Her yerden baskı görüyorum 😪

Benim de geçen yıldan 3 poşet var, biz yemeğini seviyoruz ama sanırım ben geç kaldım bezelyeye.

Domatesi ben de bu ay sonuna, daha fazla ağırlaşmadan yapacağım inşallah, bu sene lutenitsa da yapmak istiyorum az da olsa :dua: kızlar yapan varsa pirinden lutenitsa tarif isterim ama :KK200:

Araba bozulmuş :( şimdi tamire götürdü eşim pazara gidemeyeceğim sanırım. Akşam da olsa bir gitsem ne güzel olur.
Epeydir bezelye görmedim burada, en son seyyar 3 kg 20 TL ye satıyordu.
YouTube'dan bakıyorum ben tariflere, geçen sene lutenista denedim ama çok uğraştırıcı az yaptım.
Benim favorim domates, kırmızı biberli sos.
Hem menemen gibi hem kahvaltıya, yemeklere çok seviyoruz.

Araba bozulmuş :KK43: şimdi tamire götürdü eşim pazara gidemeyeceğim sanırım. Akşam da olsa bir gitsem ne güzel olur.
Lutenitsa çok severiz, vazgeçilmez kışlık hazirligimizdan 🌸🌸
Ama tam tarif annemde.
Sizde yapiyor musunuz?

Bildiğim kadarıyla anlatayim,
Atiyorum 15 kilo domates yıkanır, dogradir, kaynatilir özel kiyma makinesinden geçirilir. (Kabuklar ayrilsin diye)
15 kilo kapya biber kozlenir,kabuğu soyulur o da makineden geçer.
(Lutenitsanin özelliği kapya çok olmali)
(Aci olmasını istersen yarim kilo aci biber közle, makineden geçir.)
Domates sosu ve kapya biberler ayni yerde birlestirilir,pisirilir,kaynamaya baslayinca yarim lt lt sıvıyağ ve tuz az da şeker eklenir.
Kivami koyulasinca sicak sicak kavanozlara aktarilir ,şişeler kaynatılır.
Göçmen lutenitsasi 💜

Back
X