- 1 Mayıs 2013
- 2.235
- 7.169
- 358
- Konu Sahibi karamelli_turta
- #80.181
Hanımlar merhaba nasılsınız
Sizlere bir şey danışmak istiyordum
Önceleri yatırım aracı olarak altını kullanırken ziynet olmayan çeşitlerini tercih ediyordum gram çeyrek ata lra gibi.
Şimdilerde ziynet olarak alıp takmak istiyorum ama kibar zarif şeyler günlük kullanıma uygun olafak şekilde.
Sizce bu takmak için aldıklarimi düşük ayar mi almali uzun süreli kullanım için düşünüyorum
Canım takabileceğin 22 ayar bilezik ya da bileklik modellerini tavsiye ederimEvet bende kafamda hangisi mantıklı olur diye düşünüyorum açıkçası. Çevremdeki insanlar 22 ayar bilezik almıştım geçmiş senelerde 12 gram 3 Bin kadar.
Şuan 12 gram 5 binden fazla ama hiç takmıyorum neredeyse. Ve insanların bilesik oldu mu gözüne çok gözüküyor. Ama ben bilinsin istemiyorum
Açıkçası alırsam satmam diye düşünüyorum düşük ayar olsa da
Daha dusuk ayarlara gelince altın ziynet takilar genelde 14 ayar oluyor ancak onda da satin alirken iscilik bedeli altinda basit düz bir urüne bile fark aliyorlar ki 14 ayari alirlen yaklasik 22 ayar bilezigin gr fiyati üzerinde bedel aliyorlar satarkende de 14 ayarin alis fiyati uzerinden ki bu cok dusuk bi rakam oluyor maalesef
Bana gelince 22 ayar düz işçiliksız bilezik yada tam yarım çeyrek ata gibi altinlari alip kolye niyetine takiyorum çereceve alip ya da 14 ayar da pek cok takim ama onlari yatirim birikim gibi niyetlerle almiyorum takmayi sevdigim icin modelini de beğenmissem arada kendimi şımartmak icin aliyorum Allah onlari bozdurtup gelicek paraya muhtac etmesin inşallah ama niyetim sevdiklerime yegenlerime cocuklarima filan hediye etmek ya da aile yadigari niyetiyle birakmayi dusunuyorum ilerleyen zamanlarda