Altın iğne yaptıranlar

alyevav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
609
662
103
Selam hanımlar. İlk seans altın iğnemi yaptırdım. Karar sürecimde bu platformda konu ile ilgili pek yorum göremedim. Bu nedenle seans seans deneyimlerimi paylaşmak ve sizin yorumlarınızı okumak istedim . 27 yaşındayım, polikistik overim var ve bitmek bilmeyen akne sorunu yaşıyorum. Aslında aktif aknelerim oldukça azaldı fakat lekeler ve çukur şeklindeki skarlar asla geçmedi. Pekçok cildiye doktoruna gittim, çeşitli ilaçlar, serumlar, kremler kullandım ancak şifa bulamadım. Bir kliniğe müracaat ettim ve doktorum altın iğne önerdi. İlk seansımı yaptırdım ve yaklaşık %25’lik bir düzelme olduğunu düşünüyorum.Evet acılı bir işlem ama dayanılmayacak bir acı değil. İlk 4-5 gün yüzünüzde iğne izleri belirgin oluyor ama dışarı çıkamayacak vaziyette olmuyorsunuz, günlük hayatınıza devam edebiliyorsunuz tabi bolca güneş kremi ile. Ayrıca işlemi yaptırmadan evvel bepanten ya da madecasol kremi hazır edin. Ayın 18”inde ikinci seans tedavimi göreceğim. Deneyimlerimi aktaracağım.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Ben 29 yaşındayım ve durumum sizinle benzerlik gösteriyor. Polikistik over bende de var ve aknelerim halen devam ediyor. Roaccutane kullandım, pcos'tan dolayı aknelerim tekrarladı ve birkaç sene sonra tekrar roaccutane kullanmam gerekti. Halen daha da sivilcelerim çıkmaya devam ediyor ve skarlarım da çukur çukur mevcut. Altın iğneyi duymuştum fakat acılı ve biraz süreç gerektirdiği için açıkçası kendimi mental olarak hazır göremedim, denemeye cesaretim yoktu açıkçası. Sizin akneleriniz çıkmaya devam ediyor mu özellikle pms dönemlerinizde mesela? Bende o dönem zirve yapıyor yine aknelerim. Akne çıkmaya devam ederken altın iğne yapılabiliyor mu? Konunuzu güncellemenizi önemsiyorum, deneyimlerinizi lütfen paylaşın belki sizden cesaret ve motivasyon alırsam ben de düşünebilirim. Tekrar geçmiş olsun umarım çok güzel olur her şey

Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Altın iğne yaptırdığımda yüzümde aktif sivilce vardı, bunun sorun olmadığını söylediler.
İlk yaptırdığımda ilk 2-3 gün içinde ufak tefek 1-2 sivilce çıktı ama hemen söndü. Neticede yüzünüze kontröllü hasar veriyorlar, ben bu 1-2 sivilceyi hormonlara değil de altın iğneye bağladım zira hemen söndü.
İlk seansım ile ikinci seansım arasında 1 ay var. Bu 1 ay içerisinde sadece 1 tane aktif sivilcem çıktı. Ki bu benim için bir mucize. Bu bir sivilce de reglimin hemen öncesindeydi. Lekelerimde de %25 azalma olduğunu düşünüyorum.
Kendimi bildim bileli aknelerim söndüğünde lekelerim geçmiyor maalesef, altın iğne sonrasında çıkan 1 sivilcem de yine sönmesine rağmen lekesi kaldı.
Geçen hafta bugün ikinci seansımı yaptırdım. Etkilerini görmemiz için 2 hafta geçmesi gerekiyor bu nedenle 2. Seans ile ilgili henüz yorum yapamıyorum. Bu seansta daha yoğun çalıştıklarını söylediler, haftaya güncelleme yaparım

Peki skarlarınız ne durumda? Çukurlar kapanıyor mu? Gözle görünür bi fark var mı

Skarlarım var ama benim asıl problemim sivilce sonrası kalan koyu lekeler. Skarlarım biraz derindeydi ,ilk seans sonrası daha yüzeye çıktılar. İkinci seansın etkisini henüz skarlarimda da gözlemlemedim.

Skarlarım var ama benim asıl problemim sivilce sonrası kalan koyu lekeler. Skarlarım biraz derindeydi ,ilk seans sonrası daha yüzeye çıktılar. İkinci seansın etkisini henüz skarlarimda da gözlemlemedim.
Merhabaa süreciniz nasıl acabaa memnun musunuuz

Maalesef ikinci seansımın üzerinden neredeyse 1 ay geçti ama bir iyileşme göremedim. İlk seans iyi sonuç aldığımı düşünmüştüm fakat ikinci seansta daha yoğun çalışılmasına rağmen lekelerimde azalma olmadı.
Üstelik yeni aknelerim çıktı. Polikistik över rahatsızlığım var bundan dolayı hayatımın her döneminde akne sorunum oldu, yeni çıkan aknelerden altın iğneyi sorumlu tutmam doğru değil.
Ama lekelerde herhangi bir azalma meydana gelmedi

O çukur skarlar için fraksiyonel lazer tavsiye ediliyor. Bu arada izi kötü iyileşenler yani Keloid-Hipertrofik Skar problemi olanlar iğneli işlemler yaptırırken iki kere düşünsün. Bizim gibiler için riskli

Maalesef ikinci seansımın üzerinden neredeyse 1 ay geçti ama bir iyileşme göremedim. İlk seans iyi sonuç aldığımı düşünmüştüm fakat ikinci seansta daha yoğun çalışılmasına rağmen lekelerimde azalma olmadı.
Üstelik yeni aknelerim çıktı. Polikistik över rahatsızlığım var bundan dolayı hayatımın her döneminde akne sorunum oldu, yeni çıkan aknelerden altın iğneyi sorumlu tutmam doğru değil.
Ama lekelerde herhangi bir azalma meydana gelmedi
Devam edecek misiniz peki? ne düşünüyorsunuz

O çukur skarlar için fraksiyonel lazer tavsiye ediliyor. Bu arada izi kötü iyileşenler yani Keloid-Hipertrofik Skar problemi olanlar iğneli işlemler yaptırırken iki kere düşünsün. Bizim gibiler için riskli
Benim çukur skarlarım var ama aknelerim çıkmaya devam ediyor. Konu sahibi hanımefendi ile benzer polikistik over durumuna sahibim akneler var yani ne önerirsiniz çukur skarlar için fraksiyonel lazer mi?

Benim çukur skarlarım var ama aknelerim çıkmaya devam ediyor. Konu sahibi hanımefendi ile benzer polikistik over durumuna sahibim akneler var yani ne önerirsiniz çukur skarlar için fraksiyonel lazer mi?
Çukur skarlar için fraksiyonel lazer öneriliyor evet, ama bu çukur görüntüsünü komple kaybedebilen bir işlem maalesef bilmiyorum. Anca çok fazla seansa gittikten sonra o çukurun derinliği azalıyor. Bende de maalesef su çiçeği, atrofik skar denilen çukurlu bir iz bıraktı. Durumum müsait olmadığı için şimdilik bir işlem yaptıramıyorum.

Çukur skarlar için fraksiyonel lazer öneriliyor evet, ama bu çukur görüntüsünü komple kaybedebilen bir işlem maalesef bilmiyorum. Anca çok fazla seansa gittikten sonra o çukurun derinliği azalıyor. Bende de maalesef su çiçeği, atrofik skar denilen çukurlu bir iz bıraktı. Durumum müsait olmadığı için şimdilik bir işlem yaptıramıyorum.
anladım… Ben de açıkçası mental ve maddi olarak böyle bir işleme hazır değilim. Kendimi bildim bileli akne söndürmeye çalışıyorum, zamanında cildime bu sebeple çok acılı uygulamalar da yaptırdım akneleri söndürmek hep ilk odağımdı çukurları hiç tahmin etmemiştim ama oluştular. Sizce tahmini kaç seans gerekir derinliğin azalması için?

Tahmini kaç seans gerekir hiç bilmiyorum. Benim çukur izler lise zamanlarında oluşmuştu, zaman geçtikçe çukur derinliği kendiliğinden azaldı. Şimdi icepick skar görüntüsünde

Hepsi bence para tuzağı. Hiç bir işe yaramıyor. Akne kısmını bilmem hangi ilaç işe yarıyor vs gibi. Ben altın iğne +mezoretapide yaptırmıstım. Bence düzenli lifting mezoterapi iğneleri işe yarıyor gerisi para tuzağı

Back
X