Altın kavgası..haksızmıyım?

nasıl bir bahane bulacaktıki kayınbaban tabiki atalım bankaya diyecek..inanma sana güvenmiyorlar bu 1..2.adam kendine almış apaçık ortada..bir bakmışsın zordayız altınları sattım derse şaşırma..hem sen yeni gelinsin takıp takıştıracaksın..gelin olarak sana mı yakışır kayınbabana mı?

arkadaşım eşinin söyledikleri beni rahatsız etti. bence sana söylediklerini kendisi yapıyor. boşanırsanız ikinizden birinin üstüne olan mallar eşit bölünecek bunu biliyor, babasının üzerine yapmış altınları. bence sen ona sormalısın. benden boşanmayı mı düşünüyorsun da altınlar babanın üstüne diye??? bence eşin yağ gibi üste çıkmış ama içten hesap kitap yapan kendisi.. ben olsam ona onun taktiğini uygulardım

Bak canım onumuz Bayram bayramda takicam diye al altınlarını çeyrek falan varsa onlarida bilezik yapıcam de al bayramdan sonrada git kasa tut koy soran esinede dersin seni arada bırakmak istemedim baban yalnis anlamasın ben derim babana banka kampanya yapmıştı kasalara bende kiraladim altınlar lazım olunca hep seni yoruyorduk bugüne kadar cok sagol dersin olur biter esin en fazla bi kac hafta surat yapar sonra geçer alırsın gönlünü

yani 2 yıldır hiçmi düğün ,bayram olmadı...niye istemediniz anlamadım ki...erkek adam ne karışır gelininin altınlarına....var bu işte bir terslik...

o altınların hepsi senin.
eşin her ne kadar sadece kendinin olarak görse bile.

ben böyle erkek modelerini sevmıyorum.

neden senın altınların onun babasında duruyor ki? amaç ne?
ama sende istemek için çok geç kalmışın.

bence eşin hala babasına hesap verıyor
ve babası altınları ne yapacaksınız diye sorduğunda kendınce verecek cevabı olmadıgı için alamıyor altınları.

keşke vermeseydın, o altınlar senın sonuçta birine bie şey verdiğinde alması çok zor olur
ve böyle bir eşe sahipsen daha zor...

benim kayınbabamda düğünden önce söyle geline biz bizim taraftan takılanları alcaz kız ıtarafıda kendi tarfından takılanları alsın demişti... tabi ben tavrımı ortaya koymuştum ne keder tüccar kafalı adamlar bunlar ya dedğin gibi sesiz biraz ağırbaşlı ol tepene çıkmaya çalışıyolar... düğünüm kyemekliydi ben masa masa dolaşğıp altın takan takar merhaba deriz hem misafirlere dedim ayağa kalkmamla eşimin halası yaygara kopardı otur kızım kaynanangil toplpuyo diye! hal unutmam yaptıklarını masa masa tdolaşıp altın toplamışlardı.... al birini vur ötekisine yani.............

Aileden aileye degisiyor biliyorum ama bizde söyle olmustu,
dügünde takilar takildi gelin ve damadi disari aldilar.
Ablam ve kv geldi.
Paralari kv de aldi.
Altinlar ablama (benim icin) verildi.
Yani bana ne kadar para takildiysa kv de aldi.
Ama esime de erkek tarafindan ne kadar altin takildiysa bana geldi.
Altinlarim suan memlekette dayimin kuyumcu kasasinda.
Kimse de bir sefer sesini cikartmadi onlar icin.
Bir arkadasim var dügünden sonra bileziklerini kayinpederine vermis oda borc ödemis.
Cok sacma bence :26:

Canım sen basta neden verdın senın olan bırseyı ?
Hadı verdın dıyelım 2 yıl neden ıstemedın?
Esının konusma tarzı da hıc hos degıl ayrıca ve bence bırsey var bunun altında ...

arkadaşım eşinin söyledikleri beni rahatsız etti. bence sana söylediklerini kendisi yapıyor. boşanırsanız ikinizden birinin üstüne olan mallar eşit bölünecek bunu biliyor...

Yeni medeni kanuna göre altınların hepsi üstelik içinden borç yaptık diye alınmış altınlar varsa dahi ''geline'' aittir.Ortak mala girmez. O sebeple eğer boşanma olursa (Rabbim korusun- Aynı dert benim başımda da var ) hepsi geline aittir. Dinen de bu şekildedir. İmam nikahı altınlar üzerine kıyılır.Hukuken de dinen de altınlar geline aittir. Düğününüz cd si ya da fotoğraflarınız varsa mahkmede delil gösterebilir polise şikayet edebilirsiniz.

ne kadar cok duyuyorum bu altın meselesı yuzunden huzursuzlukları
evlenırken keske kabul etmeseydınız
bızım adetlerımızde kıza verılır aksı de kabul edılmez bunu nasıl sıze kabul ettırdıler
bana da mesela mıhır vermıyceklerdı dugunde takılan altınlar onların adetıne göre mihirmiş
ben de kayınbabama acık acık dedım asla oyle bır adetımız yok mihir ayrıca verılır bızım adetımıze göre kız aldıklarına göre kız tarafının adetlerıne uyacaklar
en bastan bazı seylerı konusmayınca sonra halledılmıyor malesef

ihtiyacın yoksa bırak kalsın ya
bence babası altınları harcaamış eşin sana söylemeye çekiniyo ondsan kavga çıkarıyo gibi koy desen ortaya koyamaz gibi geldi

Vanim ayiptir sormasi senin altinlarin nie gorumcende duruyordu. Biraz sacma geldi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…