Altin mevzusu

Şöyle empati kurabiliriz. Mal varlığınız var yada yok. Siz birine bilezik taktınız. Ve artık siz evleniyorsunuz size ne takılmasını beklerdiniz?

Siz de öyle bir anlatiyosunuz ki on yıllık evlisiniz. Altın geçen sene de ucuktu kriz vardı. İstemem yan cebime koy yapmissiniz 🤭 saklasaydiniz bir sene bileziği geri takardiniz hemen harcamissiniz. Sizin yapmanız gereken şuan kayinpederinizden bilezik için para istemek. Sonra az az ödersiniz geri.
Harcamak zorunda kaldim kendisi babasi sayesinde araba sahibi oldu ben mecburen altinlarimi vermek zorunda kaldim ki gecen sene altin fiyati bukadar yüksek degildi
Dügünde heryerde 6 biletik taktik diyip birini ödünc olarak görülmesini dogru bulmuyorum

siz durumunuz neye el veriyorsa demişsiniz. o yüzden siz de durumunuz ne el veriyorsa onu takarsınız. sonuçta bilezik için siz kimseyi zorlamamışsınız. ama burada da soru şu eğer kaynınız bilezik yerine size çeyrek altın taksaydı buraya gelip cimri kaynım diye başlık açacak mıydınız ?
Cimri kaynim niye dimki ben kimseden bisey beklemedim ki tamamen kendi baslarina yapmislar.

Şöyle empati kurabiliriz. Mal varlığınız var yada yok. Siz birine bilezik taktınız. Ve artık siz evleniyorsunuz size ne takılmasını beklerdiniz?
Ben olsaydim karsimdaki insani zorlamayacak seklinde taki takardim. Kardesimin de durumu yoksa ondan "muhakak geri versin" demezdim. Heleki yüzüne asla

Harcamak zorunda kaldim kendisi babasi sayesinde araba sahibi oldu ben mecburen altinlarimi vermek zorunda kaldim ki gecen sene altin fiyati bukadar yüksek degildi
Dügünde heryerde 6 biletik taktik diyip birini ödünc olarak görülmesini dogru bulmuyorum

Harcamak zorunda kaldığım dediğiniz araba almışsınız. Altınları da kayinbabaniz ve kayniniz takmış sizde onlar sayesinde almış oldunuz. Benim kayinailem kuruş takmadı ne güzel bilezik takmışlar. Konuyu kaynım bilezik taktı bize ama bizim maddi durumumuz yok diye acsaydiniz size hak verirdim ama siz kayinailenizin parasını hesaplayıp duruyorsunuz sürekli. Sizi asla ilgilendirmiyor bunlar. Benim de benzer bir konum var hatta kardeşim evlenirken ne takmam gerektiği hakkında anlıyorum sizi altınlar çok uçuk ama geçen sene de ucuktu. Sizin yapmanız gereken kayinpederden istemek sorununuzun çözümü basit aslında.

Arkadaslar hepinizin yorumu icin cok tesekür ederim 🙏🏻
Konuyu halettik kayinbabam biriktirebileceginiz kadar para koyun kenara geri kalanini ben tamamlayacagim dedi o sekilde bilezik takmamizi rica ettiler tekrardan tesekür ederim hepinize 🥰
Kayinpederden yardım isteyin işte fırsat çıkmış. O bilezik taktı biz takmazsak ayip olur ama durumlar belli diyin

Haklisiniz benim canimi sıkan kayinbabamin kendisine arkadan destek cikmasiydi ve bizden desteksiz beklenmesiydi ama konustuk hallettik cok sükür bize de destek cikacaklar ☺️
Başkasına yapılınca kötü ve yanlış olduğunu düşündüğün davranış, kendine yapılınca nasıl da mutlu olmuşsun. Allah mutluluğunu bozmasın :dua::dua::dua::dua::dua:

Başkasına yapılınca kötü ve yanlış olduğunu düşündüğün davranış, kendine yapılınca nasıl da mutlu olmuşsun. Allah mutluluğunu bozmasın :dua::dua::dua::dua::dua:
Bana biraz haksizlik yaptiginizi düsünüyorum.
Ben neden buraya konu actim? Yanlis buldugum: birine yardim edip birine etmemesi kocam benimle hemfikir isteseydim takardim bi tam altin oldu bitti olurdu ama ben adaletli olmasini istedim o yüzden konu actim. Destege ihtiyacimiz var tek basimiza alamiyoruz bilezigi maddiyatimiz musait degil.

Allah allah ya sanki bana fazladan 1 bilezik takildi ona mutlu oldum cümleye bak

Bana biraz haksizlik yaptiginizi düsünüyorum.
Ben neden buraya konu actim? Yanlis buldugum: birine yardim edip birine etmemesi kocam benimle hemfikir isteseydim takardim bi tam altin oldu bitti olurdu ama ben adaletli olmasini istedim o yüzden konu actim. Destege ihtiyacimiz var tek basimiza alamiyoruz bilezigi maddiyatimiz musait degil.

Allah allah ya sanki bana fazladan 1 bilezik takildi ona mutlu oldum cümleye bak
Atladığın konu şu, eşinin babasının parası seni hiç ilgilendirmez. Tabii ki, onun parasına güvenip evlenmediysen!

Atladığın konu şu, eşinin babasının parası seni hiç ilgilendirmez. Tabii ki, onun parasına güvenip evlenmediysen!
Lütfen rica ediyorum. Cizgiyi aşmayalım.

Ne güzel bak konu halolmus tatliya baglanmis kayinbabam bizi dinledi hak verdi.
Ne siz beni ne ben sizi tanimiyorum böyle sözler söyleyip incitmeyelim birbirimizi lütfen

Ama insan kardeşine de el gibi çeyrek alıp götürmez. O size bilezik getirmemiş olsa dahi bir bilezil götürmek gerekir kardeşe. Ama tabi durumunuza göre takacaksınız. Bilezik zorlarsa çeyrek bile olur.
Kaynınızla kayınbabanızın aranızdaki ilişki sizi ilgilendirmez

Back
X