- Konu Sahibi gunescicegi
Maaşlarının toplam nasıl 10bin bu arada ya? İkiniz de asgariden alsanız minimum 11bin. Ayrıca 10bin maaşla ve kiradayken o arabanın masrafına nasıl yetişebiliyorsunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sakin kalmasam da değişen bir şey olmuyor çünkü. hayatımda duyduğum en saçma şey zaten, detaya girmemek için düğün masrafının yarısı dedim ama şöyle ki bindallı parası gelin kuaför parası düğünde verilecek yemek parası sağdıç tarafından karşılanıyormuş onların adetlerde öyleymiş, e tamam da bizim düğünde sağdıç kaynım değildi neden biz oluyoruz yani, neymiş şimdi amcalar sagdıç olursa yarın bir gün onların çocukları evlendiğinde onlar da kayinvalidemlerden beklermiş ee normal beklemesi dedim işte borçlu kalmamak kendilerini zora sokmamak için eşime sen ol dediler eşim de abisi diye kabul etti çok söylendim tartıştım baktım değişen bir şey yok o kadar paran varsa kendi başına kalk altından benim maaşıma kuruş dokunma bundan sonra dedim kabul etti keyfi bilir valla evin geçimine de karışmayacağım hepsinin altından kalkacaksa buyursun olsun sağdıçValla sizi tebrik ediyorum. altın tamam abisi ama düğün masraflarınin yarısı abartı değil mi. Ben sizin kadar sakin olamazdım.
Sakin kalmasam da değişen bir şey olmuyor çünkü. hayatımda duyduğum en saçma şey zaten, detaya girmemek için düğün masrafının yarısı dedim ama şöyle ki bindallı parası gelin kuaför parası düğünde verilecek yemek parası sağdıç tarafından karşılanıyormuş onların adetlerde öyleymiş, e tamam da bizim düğünde sağdıç kaynım değildi neden biz oluyoruz yani, neymiş şimdi amcalar sagdıç olursa yarın bir gün onların çocukları evlendiğinde onlar da kayinvalidemlerden beklermiş ee normal beklemesi dedim işte borçlu kalmamak kendilerini zora sokmamak için eşime sen ol dediler eşim de abisi diye kabul etti çok söylendim tartıştım baktım değişen bir şey yok o kadar paran varsa kendi başına kalk altından benim maaşıma kuruş dokunma bundan sonra dedim kabul etti keyfi bilir valla evin geçimine de karışmayacağım hepsinin altından kalkacaksa buyursun olsun sağdıç
Ben sigortali is de calismiyorum yasliya bakiyorum maasim 2500tl esim 7 8 arasi aliyorMaaşlar nasıl 10 bin oluyor? Asgarinin altında mı çalışıyorsunuz?
Bu koşullarda 20 binlik takı yapmak imkansız tabii,en azından ikiye bölün nişanda yarısını takın,düğünde tamamlayın.
Ayrıca kaynınızla kp arasındaki para akışı sizin sorununuz değil.
Sizin durumunuz daha can sıkıcıymışSakin kalmasam da değişen bir şey olmuyor çünkü. hayatımda duyduğum en saçma şey zaten, detaya girmemek için düğün masrafının yarısı dedim ama şöyle ki bindallı parası gelin kuaför parası düğünde verilecek yemek parası sağdıç tarafından karşılanıyormuş onların adetlerde öyleymiş, e tamam da bizim düğünde sağdıç kaynım değildi neden biz oluyoruz yani, neymiş şimdi amcalar sagdıç olursa yarın bir gün onların çocukları evlendiğinde onlar da kayinvalidemlerden beklermiş ee normal beklemesi dedim işte borçlu kalmamak kendilerini zora sokmamak için eşime sen ol dediler eşim de abisi diye kabul etti çok söylendim tartıştım baktım değişen bir şey yok o kadar paran varsa kendi başına kalk altından benim maaşıma kuruş dokunma bundan sonra dedim kabul etti keyfi bilir valla evin geçimine de karışmayacağım hepsinin altından kalkacaksa buyursun olsun sağdıç
Anladım. Nişan düğün ne zaman? Ona göre siz kendi maaşınızı hiç yokmuş gibi düşünerek kenara koyacaksınız döviz veya altın olarak. Eşinizin maaşıyla da geçineceksiniz mecburen. Başka türlü denkleştiremezsiniz çünkü. Zor,Allah kolaylık versin.Ben sigortali is de calismiyorum yasliya bakiyorum maasim 2500tl esim 7 8 arasi aliyor
Tarih belli degil evet kenara koyabildigim kadar koyarimAnladım. Nişan düğün ne zaman? Ona göre siz kendi maaşınızı hiç yokmuş gibi düşünerek kenara koyacaksınız döviz veya altın olarak. Eşinizin maaşıyla da geçineceksiniz mecburen. Başka türlü denkleştiremezsiniz çünkü. Zor,Allah kolaylık versin.
Kayinpederden yardım isteyin işte fırsat çıkmış. O bilezik taktı biz takmazsak ayip olur ama durumlar belli diyinTarih belli degil evet kenara koyabildigim kadar koyarim![]()
Evet haklisiniz sorabilirizKayinpederden yardım isteyin işte fırsat çıkmış. O bilezik taktı biz takmazsak ayip olur ama durumlar belli diyin
Esinizle konusun durumunuza gore cumhuriyet altın takarsınız, sıze bılezık yaptıysa da, unutulmasın ki o zamanla sımdıki zamanın altın fıyatı aynı degılHayirli aksamlar hanimlar,
Benim bi derdim var gece gece icime dert oldu.
Benim bir kaynim var maasi cok iyi oldugu halde kayinbabama sürekli maddi acidan zorlayan biri ona yapilan maddi imkanlarin 1/10 bize yapilmadi.Kaynim bekar. Suan kayinbabam sayesinde hem evi var hemde cok lüks bi arabasi.
Dügün zamani bize kac adet bilezik isterseniz diye sorulduguna gücünüz neye yetiyorsa o olsun dedik. Beklentimi düsük tuttum. Onlar ne diyorsa onu yaptik. Kaynim bizim dügünümüz icin biraz masraf yapmis (benim sonradan haberin oldu)
Bana 6 Bilezik taktilar. 5i kayinbabam ödemis birini kaynim. Ama 6 taktik diye söylenildi.
Ve ayni zamanda kayinbabam ozamandan beri (suan hala) kaynimin arabasinin borcunu ödedigni biliyorum mesela gecen ay 15 tl nakit para verdigni duydum. Biz ise araba alirkene altin bozdurduk kayinbabam bize destek cikmadi öbür oglunun borcunu ödedigi icin.
Simdi ise ciddi konustugu bi kiz var ve bizden bize taktigi bilezigi bekliyormus. Suan o bilezik 20bin tl civarinda.
Bana haksizlik gibi geliyor. Kaynim tamam kuyumcuya para vermis ama arka tarafinda araba borcunu da kayinbabam ödedi ve eminim harcligni falan almisdir kayinbabamdan.
Benim aklimdan mesela cumhuriyet altin geciyordu. Siz ne diyorsunuz?
Esimin ve benim maasimiz toplam 10bin tl.
Bılezık nerde onun taktıgı?Onu geri takın.Hayirli aksamlar hanimlar,
Benim bi derdim var gece gece icime dert oldu.
Benim bir kaynim var maasi cok iyi oldugu halde kayinbabama sürekli maddi acidan zorlayan biri ona yapilan maddi imkanlarin 1/10 bize yapilmadi.Kaynim bekar. Suan kayinbabam sayesinde hem evi var hemde cok lüks bi arabasi.
Dügün zamani bize kac adet bilezik isterseniz diye sorulduguna gücünüz neye yetiyorsa o olsun dedik. Beklentimi düsük tuttum. Onlar ne diyorsa onu yaptik. Kaynim bizim dügünümüz icin biraz masraf yapmis (benim sonradan haberin oldu)
Bana 6 Bilezik taktilar. 5i kayinbabam ödemis birini kaynim. Ama 6 taktik diye söylenildi.
Ve ayni zamanda kayinbabam ozamandan beri (suan hala) kaynimin arabasinin borcunu ödedigni biliyorum mesela gecen ay 15 tl nakit para verdigni duydum. Biz ise araba alirkene altin bozdurduk kayinbabam bize destek cikmadi öbür oglunun borcunu ödedigi icin.
Simdi ise ciddi konustugu bi kiz var ve bizden bize taktigi bilezigi bekliyormus. Suan o bilezik 20bin tl civarinda.
Bana haksizlik gibi geliyor. Kaynim tamam kuyumcuya para vermis ama arka tarafinda araba borcunu da kayinbabam ödedi ve eminim harcligni falan almisdir kayinbabamdan.
Benim aklimdan mesela cumhuriyet altin geciyordu. Siz ne diyorsunuz?
Esimin ve benim maasimiz toplam 10bin tl.
Bilezikleri satıp araba almışlar .Bılezık nerde onun taktıgı?Onu geri takın.
Herkes kendı butcesıne gore takısını yapar.Bekleyebılır ama yoksa elınızden gelenı takacaksınız.
Dığer konuya ne desek bos.Hakssızlık evet desek degisen bısey olmayacagı ıcın takılmayın.
Evet haklisinizEsinizle konusun durumunuza gore cumhuriyet altın takarsınız, sıze bılezık yaptıysa da, unutulmasın ki o zamanla sımdıki zamanın altın fıyatı aynı degıl
Bu altın mevzuları cok karısık cıdden.Ben 2013 de evlendım o zman ceyrek 150 tldı.Sımdı 1650.Bilezikleri satıp araba almışlar .
Evet haklisiniz. Kendisi bilezigi kayinbabam sayesinde aldi ama malesef bizi destekleyen kimse yok nasil alabiliriz kara kara düsünüyorumBu altın mevzuları cok karısık cıdden.Ben 2013 de evlendım o zman ceyrek 150 tldı.Sımdı 1650.
Ozmankı alım gucuyle sımdıkı zaten bır değil.Hersey cıkmıs 3 katına.Gelenı goturmek cıdden ımkansızlastı.Allah yardımcımız olsun![]()
Belli ki kayniniz sikintili bir tip. Iyi gununuzde kotu gununuzde yaninizda olmayacak. O zaman aranizin bozulmasini goze alip butceniz neye el veriyorsa onu takin. Ama konusulacak etrafa yayilacak ve sizin kulaginiza surekli gelecek muhtemelen. Aman gelsin umurumda olmaz diyorsaniz takmayin bilezik.Haklisiniz normalde ilgilenmezdim ama kaynim bize öyle lans ediliyorki sanki kuyumcuya bilezigi para öderkene tamamen tek basina ödemis zor durumda kalinmis gibi ama kendisi sadece kuyumcuya parayi verdi ama harcligni hatta kendi borcunu kayinbabamdan aldi yani bence yine kayinbabam almis oldu bilezigi. Ama biz simdi evliyiz ev gecindiriyoruz ayni bilezigi takmak adaletsizlik degilmi bize? Neticede bize harclik veren bi babamiz yok
Evet biraz öyle.Belli ki kayniniz sikintili bir tip. Iyi gununuzde kotu gununuzde yaninizda olmayacak. O zaman aranizin bozulmasini goze alip butceniz neye el veriyorsa onu takin. Ama konusulacak etrafa yayilacak ve sizin kulaginiza surekli gelecek muhtemelen. Aman gelsin umurumda olmaz diyorsaniz takmayin bilezik.