Altın miras

florence_N

Mrrro üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2016
6.007
9.730
198
Büyükannemden miras olarak bir ev ve bir kaç ufak takı kaldı. Pek çoğu 14 ayar. Bu altınlar maddi değeri hesaplanıp tüm mirasçılara mi pay edilecek yoksa kadın takısı olduğu için kadınlar arasında para cevrilmeden mi pay edilecek? Bu paylaşımın hem medeni hukuk hem de dini boyutunu merak ediyorum. Hızlı cevap alma adına bu bölüme konuyu açtım. Teşekkür ederim şimdiden.

bence takı kızlara ve gelinlere paylaştırılmalı
ziynet eşyası sonuçta

Büyükannenin eşi yaşıyorsa yarısını o alır geri kalanı cocuklar arasında eşit olarak pay edilir. Büyükbaba yaşamıyorsa herkes arasında eşit pay edilir.
Dini kısma girerseniz ise kadınlar erkeğin yarısı kadar pay aliyor diye biliyorum.

Keşke takıları yaşarken paylastirsaydi.Ani olarak saklanirdi
Çok istedi ama büyük babam izin vermedi o dönemde. Önce büyükannem sonra büyük babam vefat etti. İki kolye, 1 bilezik, 2 kunye. Ayarları düşük olduğu için bozulmaz zaten. Biz ailenin kadınları olarak alıp hatıra olarak takmak istiyoruz. Amacımız bozdurmak değil. Ama erkekler de pay istiyor. Kadınlar olarak paylaşıp erkeklere para olarak paylarını vermek gerekecek o zaman sanırım.

Kizlari almali,ufak tefek ama manevi degeri buyuk. Burma bilezik cumhuryet altini veya yarim ceyrekse onlar paylastirilabilir ama ben sahsen annemin kupesini,boynunda gormeye alisik oldugum kolyesini paylasmazdim
Biz de bu tam bu sebeple erkeklere pay vermek istemiyoruz. Bizim için anlamı çok ama onların eşi için anlamlı olmayacak.

Büyükannemden miras olarak bir ev ve bir kaç ufak takı kaldı. Pek çoğu 14 ayar. Bu altınlar maddi değeri hesaplanıp tüm mirasçılara mi pay edilecek yoksa kadın takısı olduğu için kadınlar arasında para cevrilmeden mi pay edilecek? Bu paylaşımın hem medeni hukuk hem de dini boyutunu merak ediyorum. Hızlı cevap alma adına bu bölüme konuyu açtım. Teşekkür ederim şimdiden.
Büyükannenin cocuklari arasinda eşit payedilmeli erkek kadin fark etmez herkes hakki neyse onu almali.

Buyukannenin cocuklari esit alir. Eger kac kardes kim hayatta kim olu detay verirseniz pay oranlarini da yazarim. Bu medeni hukuk boyutu. Islam hukukunda ise erkek 2 kadin 1 pay alir.

Buyukannenin cocuklari esit alir. Eger kac kardes kim hayatta kim olu detay verirseniz pay oranlarini da yazarim. Bu medeni hukuk boyutu. Islam hukukunda ise erkek 2 kadin 1 pay alir.
Hayatta olan 1 kızı, 1 kız 1 erkek torunu var (torunlar rahmetli kızının) Dini boyutunu da kadın takısı olduğu için kadınlara mı kalır sadece diye sormak için yazdım. Büyük bir para değil, erkek mirasciya değeri neyse %25ini odeyebiliriz.

Hayatta olan 1 kızı, 1 kız 1 erkek torunu var (torunlar rahmetli kızının) Dini boyutunu da kadın takısı olduğu için kadınlara mı kalır sadece diye sormak için yazdım. Büyük bir para değil, erkek mirasciya değeri neyse %25ini odeyebiliriz.
Kizi %50 torunlari da %25 alacaklar canim. Eger kardesiniz illa istiyorum derse payina dusecek 3 kurusu verin degeri size kalsin.

Back
X