Altın miras

Bu konu bir karar almama vesile oldu.Biraz kendilerini bilir bir yasa gelsinler (Umarım o günleri onlarla birlikte görürüm) ;cikaricam takılarimi koyacağım ortaya.Sen hangilerini istiyorsun ?Sen neyi istiyorsun? Razimisiniz bu duruma? Tasinmaz malim varsa satsinlar bolussunler onda 5 senede bile değer değişimi oluyor.

ufak tefek takının hesabımı olur ya şöyle ele değer bişe olsa anlarım 14 ayar ufak tefek takılar bozdursanız kaç lira edecek en fazla 5 bin eder. herkese payı değerinde verin

Tabiki erkeğe de hak düşer. Bir kuyumcu da sorarsanız. Erkeklerin payını siz nakit onlara ödersiniz. Altınlar da sizde kalır. Ha erkekler de ince düşünceliyse belki onu da istemezler.

Bu konu bir karar almama vesile oldu.Biraz kendilerini bilir bir yasa gelsinler (Umarım o günleri onlarla birlikte görürüm) ;cikaricam takılarimi koyacağım ortaya.Sen hangilerini istiyorsun ?Sen neyi istiyorsun? Razimisiniz bu duruma? Tasinmaz malim varsa satsinlar bolussunler onda 5 senede bile değer değişimi oluyor.
Ananem çok vermek istedi annemle teyzeme. Yaşlandım, takmıyorum, siz takın da izleyim onları diye ama dedem çok kızdı, ölmeden miras mi veriyorsun diyerek, dolayısıyla da veremedi. Ananem vefat edince de vermedi dedem. Simdi kendisi vefat etti. Annem vefat ettiginde alyansi, bir iki yüzüğü vardı. Abim hiç sormadı bile ne yaptın diye. Ama şimdi ısrarla paylaşmak istiyor. Hatıra olarak saklayacağıni sanmıyorum çünkü kendisi ya da eşi ananemle çok yakın ilişki içinde değildi. Büyük anneme de babama da teyzem kendi evinde baktı. Bizler başka şehirlerde yaşıyoruz. Hakkı büyük. Bana kalsa 1 kunyeyi hatira alıp gerisini teyzeme bırakmak istiyorum ama abim kabul etmiyor. Alenen satacağını söyleniyor tabi ama hatıra olarak istediğini de söylemiyor. Genel hal ve hareketlerinden satacağını düşünüyorum. Ben almayı teklif edeceğim onun payını artık. Neredeyse 50 yıllık takılar, iyi bir bakım ve temizlik istiyor.

Neden illaki altın alıyorsunuz. Tarağını bardağını hırkasını alın saklayın hatıra diye.

Neden illaki altın alıyorsunuz. Tarağını bardağını hırkasını alın saklayın hatıra diye.
Onları zaten alıyoruz, maddi değeri olmadığı için sorun cikmiyor demek ki. Ama söz konusu altın olunca, bekar bir erkek kadın takisini alıp ne yapacak? Biz takalim diye düşündük. Neyse, şimdilik bu meseleyi askıya aldık zaten.

Back
X