• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

altınlarım geri gelsin artık!!

miniminibon

Can Parçam.. Doğa'mm..
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
500
13
318
İstanbul
kızlar merhaba;

konuyu kısaca özetlemem gerekirse, biz balayına giderken takılan altınlar bilezikler paralar vs ne olursa artık o zamanlar yan dairemde oturan kaynımlara emanet bırakmıştık... ama döndüğümüzde hepsinin harcandığını öğrendik.. ben tabi yeni gelin çok ağzımı açıp bişe diyemedim ailem deseniz uzaktalar pek karışamadılar..

eşim bir iki söylemiş kaynıma ama adam param olunca veririm demiş.. yalnız adamın parasının olması imkansız çünkü eline geçeni sağda solda yer içer gezer..eline para geçse bile (bu süre içinde çok geçti) bize vermek yerine harcıyor..

herneyse bugun niyeti bozdum istemeye karar verdim.. kaynanamı arayıp ciddi birşekilde konuşayım oda oğluna söylesin yada başka nasıl yol izleyebilirim.. bana yardımcı olun nolur...

not: bu arada ben evlendiğim zaman çeyrek altın 30-40 tl civarıydı, düşünün yani :((

Üzgünüm ama onlar gelmez artık sanırım...Sizin söyleyeceklerinizi dikkate alacak adam zaten şimdiye kadar öderdi onları geri. :50::50::50:

canım giden geri gelmez artık.
keşke daha güvenilir birine emanet etseydiniz.
bence kaynananla konuş.
eltinle de konuş.
paraya ihtiyacım var de bişey alıcam vs.
inşallah verirler..

Kaynananız ve kayınpederinizi karşınıza alın ve konuşun. Baktınız olmuyor, elinde deliliniz varsa gidin mahkemeye verin başka türlü alamazsınız çünkü. En az 10 yıllık evlisiniz herhalde? Altının 30-40 tl olduğu günler benim ilkokul zamanlarım falandı herhalde.. Bu saatten sonra zor. Anca mahkeme çözer bu işi.

giden gelmez mi diyorsunuz yani

eşim bana dedi sen söylersen belki utanır verir dedi benden o yüzden cesaret ettim..

Kaynananız ve kayınpederinizi karşınıza alın ve konuşun. Baktınız olmuyor, elinde deliliniz varsa gidin mahkemeye verin başka türlü alamazsınız çünkü. En az 10 yıllık evlisiniz herhalde? Altının 30-40 tl olduğu günler benim ilkokul zamanlarım falandı herhalde.. Bu saatten sonra zor. Anca mahkeme çözer bu işi.

evet çok uzun zaman geçti mahkeme aile arasında diye pek düşünmüyordum, eşim çok yıpranır böyle olursa

canım giden geri gelmez artık.
keşke daha güvenilir birine emanet etseydiniz.
bence kaynananla konuş.
eltinle de konuş.
paraya ihtiyacım var de bişey alıcam vs.
inşallah verirler..

başka bırakacak kimse yoktu inanın, bu şehirde onlarla biz vardık sadece pazar düğündü ertesi sabah 6 da yola çıktık yoksa banka vs düşünüyordum bende

Ne kadar oldu siz evleneli?
Ne kadar terbiyesiz bir insanmış,hiç izin istemeden sormadan ne var ne yok harcamış mı yani?
ve siz hi tepki vermediniz mi?
benim abim bile yapsa mutlaka hesabını sorardım ve arkasını bırakmazdım.

böyle insaların kul hakkından haberi yok herhalde! bence durumu kayınvalidenlere anlat ve altınlarını istediğini söyle .......baskı yap unutmadığını hissettir

sanırım kendi malları gibi gördüler herşeyi, o sırada evin anahtarını bırakmıştık benim evimde oturmuşlar kalkmışlar ev sahibim karşımda oturuyordu o söyledi hep senin ışıkların yanıyordu dedi... eve geldiğimde daha kutusunda olan bir çok eşyam kullanılmıştı farkettim bende.. yani biraz garipler karı koca.. hatta kutusunda olan süpürgemi bile toz torbasını boşalttım ondan sonra kullandım..

Ne kadar oldu siz evleneli?
Ne kadar terbiyesiz bir insanmış,hiç izin istemeden sormadan ne var ne yok harcamış mı yani?
ve siz hi tepki vermediniz mi?
benim abim bile yapsa mutlaka hesabını sorardım ve arkasını bırakmazdım.

ben tepkimi eşime verdim çok problem yaşadık.. onlarlada samimi olmadım hiç çok mesafe var aramızda soğuk davranıyorum ortamda fazla yüzlerine bakmıyorum.. 2 ay yan yana oturduk yetti bana..

canım yaa kayına altın mı emanet edılır .en basda hata yapmıssınız .

bide adamın huyunu ılla kı bılıyorsunuzdur ,sonra dan ogrenmedınız yaa

sagda solda elıne gecen parayı yedıgını .bunu bıle bıle emanet etmek hata olmus

sız tabıkı de altınları gerı ıstedıgınızı soyleyın konusun .

bunda cekınecek gucenecek bırsey yok ,o sızın altnlarınız ıstemek de en dogal hakkınız .

ama gerı doner mı o altınlar bılmıyorum:50:

Son düzenleme:
sanırım kendi malları gibi gördüler herşeyi, o sırada evin anahtarını bırakmıştık benim evimde oturmuşlar kalkmışlar ev sahibim karşımda oturuyordu o söyledi hep senin ışıkların yanıyordu dedi... eve geldiğimde daha kutusunda olan bir çok eşyam kullanılmıştı farkettim bende.. yani biraz garipler karı koca.. hatta kutusunda olan süpürgemi bile toz torbasını boşalttım ondan sonra kullandım..

:53::53::53: gelın evınde mı kalmışlar bıde sen yokken :53:
çok rahatsız edıcı bı durum bu keşke ılk günden ağzını açsaydın bunlara karşı garıp değıl yüzsüzler baksana :26:

altınlar ınşallah gerı gelır ama uzun zaman geçmış üstünden bıraz zor gıbıme gelıyor
kayınvalıdene söylesen ne der acaba? yanı sızden yana mı olur yoksa umursamaz mı?

keşke yanına alsaydın balayına gıderken koynunda kalsaydı onlarda kalacağına
belkı çalınırdı ama en azından çalındı kaybettım derdın
böyle olması çok daha üzücü

bu zamana kadar duyduğum en büyük terbiyesizliklerden biri.
bu şartlar altında siz niye hatır gönül dinliyorsunuz ki?alın altınlarınızı geri.kredi çeksin ödesin.belki ev alacaksınız,belki araba...niye onun keyfini bekliyorsunuz.borca gireceğiz deyip alın.

borca gireceğiz demek mantıklı aslında, sizin yüzünüzden ev/araba sahibi olamadık falan da deyin ama.. altın olarak geri gelmez orası neredeyse kesin ama en azından kredi çeksin yahu.. nakit olsun elinizde o ödeyecek mi artık evine haciz mi getirecek orası sizi bağlamasın... gerekirse sert olun nedir bu...

Back
X