• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşuna mı üzülüyorum :(

Bence ver gitsin canim ben hepsini verdim takilarimi hem de evlendigim gun esime ne yaparsan yap dedim ister ise yarar kullan ister cope at dedim cnk 40 bin 50 bin mi beni kurtaracak yalniz kalsam bile hem onlar zenginlermis en kotu ihtimal aldiginiz evi geri satarsiniz bizim de evimiz yok ben de kazanamadim hala kpssyi ama evdeki huzurunu hic bozma bence para islerine girme bile esin dusunsun bosver bak mutlu bir ailen var daha ne olsun evi alirsiniz ondan sonra esin daha guzellerini alir sana
İnşallah Can'ım:)inşallah atanırız ikimiz de.sizin de eviniz olur inşallah.ya zoruma giden bize çok lazımken o altın başkası için istenmesi

Sonuçta destek için demişsiniz. Durumları olsa da olmasa da öncelik sizin. Kendilerine güvenmiyorlarsa girmesinler ikinci eve şimdilik. Takı vs zor gün içindir bana göre. Ben olsam vermezdim açık konuşayım. Ayrıca evin borcunu hemen silecek biri ikinci evde nasıl zorlansın ki?
İşte ben de onu diyorum Can'ım.durumları varken böyle maddi sıkıntı çekmek üzüyor beni fazlası ile...dikkat çekermiş Bi kere de borç ödenirse.çocuklarının sıkıntılarını izlemek daha iyi demek ki onlara göre.bir de kalkışıyorlar yeni eve

herkese hayırlı günler.arkadaslar ben her şeyi bu aralar çok büyütür oldum .birikim mi yoksa kendimi mi yiyip bitiriyorum haklı mıyım sasırdım.iki buçuk yıllık evliyim.şu an oturduğumuz evimize kiracı olarak geldik ve ev sahibi evi çok uygun koşullarda satıyorum deyince almaya karar verdik.bizden önce kayınbabamın aklına yattı daha doğrusu.her ayın temmuz ayında ödeme yapılıyor toplu olarak.bu temmuzda yaptık ödememizi çok şükür.seneye temmuzda 24 bin sonraki sene temmuzda 48 bin ödememiz var onar bitiyor allah kısmet ederse .kayın babam bize yardım edeceğini söyleyip aldı bu evi.bizim Aldığımız maaş belli.ben çalışmıyorum eşimde 2500 tl alıyor.kayınbabamın durumu çok iyi istese Bir kerede kapatır borcu.ama ortaklı iş yapıyorlar abileriyle.bizim borcumuz bir kerede kapanırsa dikkat çekermiş.çünkü diğer abilerinin çocukları ve benim kaynım kirada oturuyor.neyse..ben ev alınırken düğünde takılan altınlarımı paralarımızı verdim.bileZikler falan.yedi ay önce doğum yaptım.on bine yakın doğum paraları oldu.eşim bana doğumda bilezik takmıştı.onu ve doğum paralarını da bu ayki ödememize ekledik.yani elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.şimdi de diğer çocuklarına yani kaynıma ev almak istiyorlar.kayınvalidem bugün benden setimi istedi.sizin borcunuz ödeniyor dedi .ya onu ben evin son taksidine saklıyorum dedim.biz de zor durumdayız dedim.sizinki bir şekilde ödenir onlara peşinat lazım dedi.evlendiklerinden beri kirada oturuyorlar yazık evleri olsun diyor bana.ben de bişey diyemedim sadece kendilerine güvenmiyorlarsa para biriktirsinler sonra alsınlar dedim.

Sorun evlendiğimizde durumlarının çok iyi olduğunu söylediler .görücü usulü evlendim .eşimi seviyorum ama bu haliyle kardeşine ev almayı düşünüyor.üstelik bizim doksan bine yakın borcumuz var.üzülyorum ben de başkalarını düşünüyor hep.kayınvalidem zaten bizden para koparma peşinde.eşim de duysa itiraz etmeyecek.maddiyata önem vermem elimde olsa da versem.ama bizim bu kadar Borcumuz varken doğru mu onlara vermek sizce ?evelndipimizden beri hiçbir şey yapamadık .sürekli sıkıntı Balayına bile gidemedik.araba alamadık.bazen cebimizde beş lira bile olmuyor.sizce nasıl davranmalı mıyım ?fikirlerinize ihtiyacım var
2.500 ile çocuk büyütmek kolay değil gerçekten bide biriktirmeniz gerikiyor. Madem kp nin durumu iyi alsin bi kerede oğluna ev almak zorunda valla bizim burda öyle

O değilde ne yapacaksan kendin yapacaksın arkadaş. Gücün yoksa da olana kadar bekleyip sonra yapacaksın. Ne zaman birine gebe kalsan, elini verince kolunuda istiyorlar. Ben bunu bilir bunu söylerim. Keşke hiç kpedere bulaşmayıp bu kadar yüzgöz olmak durumunda kalmasaymışsınız. Ama olan olmuş, bence de artık seni kötü gösterip bilmemeleri için seninde azıcık fedakar olman gerekiyor maalesef :(
Çünkü eğer bunu eşin isteseydi zoruna gitmezdi. Kv istediği için zoruna gidiyor. Annen baban bile olsa Zoruna giderdi...

herkese hayırlı günler.arkadaslar ben her şeyi bu aralar çok büyütür oldum .birikim mi yoksa kendimi mi yiyip bitiriyorum haklı mıyım sasırdım.iki buçuk yıllık evliyim.şu an oturduğumuz evimize kiracı olarak geldik ve ev sahibi evi çok uygun koşullarda satıyorum deyince almaya karar verdik.bizden önce kayınbabamın aklına yattı daha doğrusu.her ayın temmuz ayında ödeme yapılıyor toplu olarak.bu temmuzda yaptık ödememizi çok şükür.seneye temmuzda 24 bin sonraki sene temmuzda 48 bin ödememiz var onar bitiyor allah kısmet ederse .kayın babam bize yardım edeceğini söyleyip aldı bu evi.bizim Aldığımız maaş belli.ben çalışmıyorum eşimde 2500 tl alıyor.kayınbabamın durumu çok iyi istese Bir kerede kapatır borcu.ama ortaklı iş yapıyorlar abileriyle.bizim borcumuz bir kerede kapanırsa dikkat çekermiş.çünkü diğer abilerinin çocukları ve benim kaynım kirada oturuyor.neyse..ben ev alınırken düğünde takılan altınlarımı paralarımızı verdim.bileZikler falan.yedi ay önce doğum yaptım.on bine yakın doğum paraları oldu.eşim bana doğumda bilezik takmıştı.onu ve doğum paralarını da bu ayki ödememize ekledik.yani elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.şimdi de diğer çocuklarına yani kaynıma ev almak istiyorlar.kayınvalidem bugün benden setimi istedi.sizin borcunuz ödeniyor dedi .ya onu ben evin son taksidine saklıyorum dedim.biz de zor durumdayız dedim.sizinki bir şekilde ödenir onlara peşinat lazım dedi.evlendiklerinden beri kirada oturuyorlar yazık evleri olsun diyor bana.ben de bişey diyemedim sadece kendilerine güvenmiyorlarsa para biriktirsinler sonra alsınlar dedim.

Sorun evlendiğimizde durumlarının çok iyi olduğunu söylediler .görücü usulü evlendim .eşimi seviyorum ama bu haliyle kardeşine ev almayı düşünüyor.üstelik bizim doksan bine yakın borcumuz var.üzülyorum ben de başkalarını düşünüyor hep.kayınvalidem zaten bizden para koparma peşinde.eşim de duysa itiraz etmeyecek.maddiyata önem vermem elimde olsa da versem.ama bizim bu kadar Borcumuz varken doğru mu onlara vermek sizce ?evelndipimizden beri hiçbir şey yapamadık .sürekli sıkıntı Balayına bile gidemedik.araba alamadık.bazen cebimizde beş lira bile olmuyor.sizce nasıl davranmalı mıyım ?fikirlerinize ihtiyacım var
Başta konuşulduğu gibi olmadığı için hayal kırıklığı yaşıyorsunuz bu normal
Size şuanda ne kadar yardımcı oluyorlar
Ödemeniz gereken miktarını ne kadar verdiler sorunuzun cevabı buna göre değişir bence

O değilde ne yapacaksan kendin yapacaksın arkadaş. Gücün yoksa da olana kadar bekleyip sonra yapacaksın. Ne zaman birine gebe kalsan, elini verince kolunuda istiyorlar. Ben bunu bilir bunu söylerim. Keşke hiç kpedere bulaşmayıp bu kadar yüzgöz olmak durumunda kalmasaymışsınız. Ama olan olmuş, bence de artık seni kötü gösterip bilmemeleri için seninde azıcık fedakar olman gerekiyor maalesef :KK43:
Çünkü eğer bunu eşin isteseydi zoruna gitmezdi. Kv istediği için zoruna gidiyor. Annen baban bile olsa Zoruna giderdi...
Aynen canım.o Zaman sesimi çıkaramadım.bir haftalık evliydim.eşimin ailesi tanınmış aile cevredezaten yaşadığımız yer küçük.herkes birbirini tanır.madem adalet olsun istiyorsunuz o Zaman evlenmeden önce bütün çocuklarınıza ev alacaksınız diye düşündüm hep.bu kadar iyi biliyorken çevre bizi bu sıkıntı neden aklım ermiyor.

Başta konuşulduğu gibi olmadığı için hayal kırıklığı yaşıyorsunuz bu normal
Size şuanda ne kadar yardımcı oluyorlar
Ödemeniz gereken miktarını ne kadar verdiler sorunuzun cevabı buna göre değişir bence
Hiç belli olmuyor Can'ım ne kadar verirlerse 24 bindi bu temmuz ödememiz.üç bin verdi sadece Bnm 4500 lük bileziğim ve bebeğime on bine yakın doğum altını parası takıldı.kv de diyor helal olsun oğluma halletti bu yılki ödemesini.benim sayemde çoğu ödendi.hayır yani doğum yapmasaydım be olacaktı Nasıl denkleşecekti acaba

Hiç belli olmuyor Can'ım ne kadar verirlerse 24 bindi bu temmuz ödememiz.üç bin verdi sadece Bnm 4500 lük bileziğim ve bebeğime on bine yakın doğum altını parası takıldı.kv de diyor helal olsun oğluma halletti bu yılki ödemesini.benim sayemde çoğu ödendi.hayır yani doğum yapmasaydım be olacaktı Nasıl denkleşecekti acaba
Bu durumda vermezdim
Hem ev alalım ben yardım eseceğim diye yola çıkarıp hemde anladığım kadarıyla baya bizim sayemizde alıyorsunuz havasındalar siz 21 binş verdikten sonra 3 binide tamamlardınız keşke hiç yardım etmeseler lafıda olmaz

Aynen canım.o Zaman sesimi çıkaramadım.bir haftalık evliydim.eşimin ailesi tanınmış aile cevredezaten yaşadığımız yer küçük.herkes birbirini tanır.madem adalet olsun istiyorsunuz o Zaman evlenmeden önce bütün çocuklarınıza ev alacaksınız diye düşündüm hep.bu kadar iyi biliyorken çevre bizi bu sıkıntı neden aklım ermiyor.
Sanki biraz gösteriş ve hava atmayı seven bi aile gibi geldi bana.. Hani bak ben iki oğluma da aynı zamanda ev alırım paşa paşada yaparım gibisinden. Sıkıntısını siz çekiyosunuz kanımca.

Bu durumda vermezdim
Hem ev alalım ben yardım eseceğim diye yola çıkarıp hemde anladığım kadarıyla baya bizim sayemizde alıyorsunuz havasındalar siz 21 binş verdikten sonra 3 binide tamamlardınız keşke hiç yardım etmeseler lafıda olmaz
Kendilerine mal ediyorlar işte .sinir olduğum çok şey var da eşim için susuyorum.evlenirken hiç Böyle hayal etmemiştim.herkes şaşıyor durumları iyi neden bir tatile bile gitmiyorsunuz,neden yeni bir şeyler almıyorsun diye.maddiyata önem veren biri değilim görmemiş de değilim.baba evinde her şeyi gördüm çok şükür.ama vaadlerinin hiçbirisi gerçekleşmedi.sorsanız yaşadığım şehirde herkes tanır ama rahat bir hayat sunmuyorlar asla çocuklarına.kendileri çok sıkıntı cekmiş bu günlere zor gelmiş her şeyin bir vakti Zaman'ı varmış.insan varlık içinde yokluğu neden Yaşar merak ediyorum hep bu sorunun cevabını.
Kusura bakma Can'ım daldan dala atladım ama kimseye anlatamıyorum bunları:(annem en yakın arkadasım olmustur hep ama bunları anlatsam kafasına takar çok üzülür kadın.

Sanki biraz gösteriş ve hava atmayı seven bi aile gibi geldi bana.. Hani bak ben iki oğluma da aynı zamanda ev alırım paşa paşada yaparım gibisinden. Sıkıntısını siz çekiyosunuz kanımca.
Sıkıntı bizim tabii ki..

Kendilerine mal ediyorlar işte .sinir olduğum çok şey var da eşim için susuyorum.evlenirken hiç Böyle hayal etmemiştim.herkes şaşıyor durumları iyi neden bir tatile bile gitmiyorsunuz,neden yeni bir şeyler almıyorsun diye.maddiyata önem veren biri değilim görmemiş de değilim.baba evinde her şeyi gördüm çok şükür.ama vaadlerinin hiçbirisi gerçekleşmedi.sorsanız yaşadığım şehirde herkes tanır ama rahat bir hayat sunmuyorlar asla çocuklarına.kendileri çok sıkıntı cekmiş bu günlere zor gelmiş her şeyin bir vakti Zaman'ı varmış.insan varlık içinde yokluğu neden Yaşar merak ediyorum hep bu sorunun cevabını.
Kusura bakma Can'ım daldan dala atladım ama kimseye anlatamıyorum bunları:KK43:annem en yakın arkadasım olmustur hep ama bunları anlatsam kafasına takar çok üzülür kadın.
Çok mal varlığı olan insanlar diğer insanlara göre daha tutumlu toplum tabiriyle pinti olurlar canım. Yaşadığın da bu tamamen. Varlık içinde yokluk, çünkü mal hırsı var daha fazla yapalım derken hayat geçiyor..

Çok mal varlığı olan insanlar diğer insanlara göre daha tutumlu toplum tabiriyle pinti olurlar canım. Yaşadığın da bu tamamen. Varlık içinde yokluk, çünkü mal hırsı var daha fazla yapalım derken hayat geçiyor..
Kesinlikle öyle.yatırım yapalım şimdi Meyvesini elbet yeriz bir gun kafası.en güzel gençlik yıllarımda istediğim şeyi yaşamadıktan yapamadıktan sonra kırkından sonra yapsam ne olur.her şey Zaman'ında güzel .para ne ki sonuçta elin kiri.ama varken yokluk çekmek zoruma gidiyor.

Kusura bakma Can'ım daldan dala atladım ama kimseye anlatamıyorum bunları:KK43:annem en yakın arkadasım olmustur hep ama bunları anlatsam kafasına takar çok üzülür kadın.
Haklısın insan böyle şeyleri kendi ailesine anlatamıyor
Ben senın yerınde olsam eşimle açık açık konuşurdum
Direk itiraza gececektır buyuk ihtimal
Senş sonuna kadar dinlemesini ve empati yapmasını söyle
Sonra bir bir düşündüklerini anlat
Bence kesinlikle vermemelisin
Bunu borç olarak almayacaklar
Bu sefer 3 bın verdı sonrakılerdede oyle yapacaklarda evin yuzde besını odeyıp bız aldık diyecekler ömür boyu sizden istekleri olacak
Belkş bir nebze fazla zorlanırsınız ama eğer ödeyebiliriz daha idareli olurum biriktiririz diyorsan dediğim gibi yap eşini ikna et ve verme
Ama sonraki yıl yardımlarına ıhtıyac duyacaksan vermen gerekecek

B
Kesinlikle öyle.yatırım yapalım şimdi Meyvesini elbet yeriz bir gun kafası.en güzel gençlik yıllarımda istediğim şeyi yaşamadıktan yapamadıktan sonra kırkından sonra yapsam ne olur.her şey Zaman'ında güzel .para ne ki sonuçta elin kiri.ama varken yokluk çekmek zoruma gidiyor.
Bu düşünceyle gidilirse o malı mülkü sen öldükten sonrakiler çatır çatır yiyecek haberleri yok. Onlar da çalıştıklarınla kalacak ömür boyu. Bende senin gibi düşünüyorum canım, şimdi yapamazsan, yaşlanınca hiç yapamazsın.. Bence sen bu durumu eşinle usulca konuşmalısın. Mümkünse de eşinde sende kimseye gebe kalmamaya çalışın bundan sonra. Umarım eşin babası gibi değildir :(

B

Bu düşünceyle gidilirse o malı mülkü sen öldükten sonrakiler çatır çatır yiyecek haberleri yok. Onlar da çalıştıklarınla kalacak ömür boyu. Bende senin gibi düşünüyorum canım, şimdi yapamazsan, yaşlanınca hiç yapamazsın.. Bence sen bu durumu eşinle usulca konuşmalısın. Mümkünse de eşinde sende kimseye gebe kalmamaya çalışın bundan sonra. Umarım eşin babası gibi değildir :KK43:
Eşim babasına hiç benzemez.hatta çok üzülüyor ç bana dediklerini yapamadığı için elinden de bir şey gelmiyor maalesef :(yine de babasının sözünden çıkmaz .bem de üzüldüğü için üstüne gitmek istemiyorum.dinlemez beni zaten.ben sana daha güzellerini alırım diyor ama Bnm derdim para altın v.s değil ki anlamıyor.kardeşine çok düşkün .gecen bilgi yarışmalarına başvur on binde alsan kardır dedim.kazansam kardeşime ev alırım biz Bi şekilde öderiz diyor.bir şey dememek için kendimi zor tuttum.kardeşi tabii ki yardımcı olacak ama biraz bizi de düşünse.çocuğumuz var ona en ufak Bi yatırımımız yok.bazı seyler de güvence olmalı insanın elinde

Eşim babasına hiç benzemez.hatta çok üzülüyor ç bana dediklerini yapamadığı için elinden de bir şey gelmiyor maalesef :KK43:yine de babasının sözünden çıkmaz .bem de üzüldüğü için üstüne gitmek istemiyorum.dinlemez beni zaten.ben sana daha güzellerini alırım diyor ama Bnm derdim para altın v.s değil ki anlamıyor.kardeşine çok düşkün .gecen bilgi yarışmalarına başvur on binde alsan kardır dedim.kazansam kardeşime ev alırım biz Bi şekilde öderiz diyor.bir şey dememek için kendimi zor tuttum.kardeşi tabii ki yardımcı olacak ama biraz bizi de düşünse.çocuğumuz var ona en ufak Bi yatırımımız yok.bazı seyler de güvence olmalı insanın elinde
İyide kendinin borcu varken, kardeşine ev alma düşüncesi çok saçma geldi bana. Vallahi öyle bişey yaparsa da kardeş bile olsa kıymet bilmez. Bence sen sakinliğini koruyarak düzgünce anlat, bu düşünceleri iyi değil bence. Kendi ailesini bırakıp, kardeşini düşünmesi hoş değil.

Bn olsam bende vermek istemem dogal olarak.
Kp verdigi sozu tutup yardimda bulunmussa ve hala bulunuyorsa, para istemeye hakki var ama maalesef.
Uzgunum.

Seti istemekte haklilar cunku sizin borcunuzu da oduyorlarmis. En basindan kendi imkanlarinizla yasamak istediginizi soyleseydiniz,ev almasaydiniz keske. O zaman boyun egmek zorunda olmazdiniz
Gecim skintisindan neyi kastediyorsunuz? Balayina gitmemek ve araba almamaktan bahsetmissiniz de bunlar gecim skintisi degil. Evde etiniz ekmeginiz yoksa bu gecim skintisidir yani

Back
X