altlı üstlü oturma riski

bence ne olursa olsun yok kayin valide ile yok elti ile yok gorumce ile altli ustlu yada ayni apartmanda oturmanin guzel yanlarida var kötu yanlarida var ne kadar iyi anlassanizda mutlaka bi problem cikiyo bence herkezin evi birbirine uzak olmali ister kose basi itersede 3 4sokak assagisi ve evlenirkende herkezin ayri eve oturmasini tavsiye ederim cunki ben de beraber oturuyorum hergun hic araliksiz ortanca biyikli eltim gelirdi her ögleden sonra iki cocugu ile birde ise giderdi eeee malum kaynanain evi neden cocuklari birakiyosun diyemezdim pasa pasa bakardik hanim gelene kadar bir de hic anlasamzdik da zaten hep bi problem olurdu herseyi kaynanamla kayin babama sikayet ederlerdi karikoca kaynima ne oluysosa o hep gelir sikayet ederdi kadin isine ne karisiyosa anlamadim zaten birde kayinannem yengen isten gelecek kalk ona cay koy usumustur dedi ve her sikayetin sonunda onalr hep hakli olurdu gece yataga yattiklarinda kaynanam ve kayin babam hep benim hakkimda konusuyor olurlardi sabahlara kadar yatakta agladigimi bilirdim benim koca uzakta calisirdi ozaman hep hafta sonu gelirdi eve annem babam cok uzaklarda lar onlarida uzmek istemez anlatmazdim önceleri memlekete gidince annaemde bile 1hafta zor kalirdim izin vermezlerdi hep kocanin ailsenin tarafinda ordada hizmetle gecerdi nezaman memlekete gitsek kocamin ailesi coktur ordan burdan gelip kalirlardi onlara sorra kur kaldir derken kafamizi cikaramazdik zaten bu kadar uzlmenin sonucu cok ciddi bir hastalik atlattim ve bunun ustunede 8 sene cocugumuz olmadi allaha sukur 10 senenin sonundA TUTU hamileyim sevindim 4 haftalikken dustu önceden cok uzulurdum daha cok seyler var sigmaz sayfalara gunlerce sure bilir desem yeridir cunki keser döner sap döner meselesi gibi oldu simdi bana karsi koruduklari elti diger eltim kayin validem gil hersene 6 ay memlekette kaliyo 6ay benim yanima geliyo ve kendi agziyla diyoku su kadar ay oldu geleli ne kimse geliyo nede kimse bizi yemege davet etmiyo cunki kaynanam bi misafir ona gedigin butun eltimi ve coluk cocuk kim varsa cagirirdi ney toplancaklari toplardik zorlada olsa yardim edrelerdi ve vakti gelince evlerine giderlerdi bende hic olmazsa ayri olsaydim ama sabahtan aksma kadr oraya gitseydim bari derdim kocama ama olmuyodu simdi kimsenin agzindak gelin giraz bizdede kalin yemek yiyelim hic demezler heleki o ortanca eltim sanki daha birdaha yuz vermiyor sanki onlara neyse herseyin basi saglik ve sabir

bende eşimle flört ederken ilk söylediğim aynı evde oturmak istemememdi.Sebebide kendime,sabrıma güvenemeyişim.Eskiden nasıl katlanmış gelinler bilemiyorum ama bu zamanda gerçekten zor.Her insanın kendince yaşama kuralları,düzeni var ve bunu iki kadının paylaştığını düşünmek bile ürkütücü :) Bir yandanda Allah kimseyi yalnız bırakmasın yıllarca yatağa yalnız yatmamış bir insanın bir gün aniden tek başına kalması ve değil o yatakta o koca evde tek başına yaşamaya devam etmesi çok acı.Bütün bunları düşündüğümde eşleri vefat etmiş inanlara çok üzülüyorum.Aynı evde yaşansada evin hanımı bir kişi olmalı müdahale etmeden eski tabirle köşelerine çekilseler büyükler evin baş tacı edilir.
Benimde kayınvalidemle sorunlarım oluyor.Böyle birşey başıma gelse ne yaparım diyede düşünmedim değil.Eşlerin kaldığı bu zor durumun kendi başınıza gelmeme garantisi yok.Anneniz tek başına yemek yerken siz hoş sohbet olabilecekmisiniz kendi evinizde.Çok zor bir karar gerçekten...
Rabbim kimseyi eşinden ayırmasın inşallah

Canım Allah senin de yardımcın olsun. Senin işin tabiki daha zor. benimki öyle kötü açık arayan bi insan değildir ama yine de daha fazla beraber olmak isteyecek haliyle. film izlemeye bize gelinecek. yemek yemeye onlara inilecek, canı sıkılacak çaya gelecek, bi dışarı çıkacak olsa gözünün önünde ya surat yapacak, ya bişey diyecek. yani istemiyorum hiç böyle şeyler yaşamak. eşime söylesem ne fayda!!o bana hak verse de annesine tek kelime etmez, diyemez ki "anne, o kadar sık gelmeyin, özelimiz kalmıyo" diye...diyemez yani eminim, biliyorum onu. doğal olarak içimizde kavga gürültü, fırtına tipi, annesine herşey güllük gülistanlık olur biliyorum. daha önce de oldu çünkü. ben istemedim hergün yemeği orda yemeyi mesela, biz birbirimize girdik, onların ruhu bile duymadı...ve gerçekten karnıma ağrılar giriyo kafaya taktıkça. ben bunları yaşamak için mi evlendim ya...bildiğiniz karın ağrıları sancıları çekiyorum...

Eşinle konuşman lazım canım anlatman lazım çok yakın oldukça daha sorun olur diye en keyifli zamanlarında bir yerden aç konuyu kızamasın sana dinleyebilsin. Birde eşinin tarafından bakarsak babası ölmüş ve sanırım evde bekar bir görümce var onları yanlız bırakmak istemediği için böyle davranıyordur. Tek erkek evlat olarak sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyordur. Uzak kalınca aklı kalıcaksa seni evde huzursuz edicek hep seni suçlayacaksa bırak altlı üstlü olsan bile yakınına oturtsun. ama sende söyle eğer öyle olacaksa şu tür olaylar yaşamak istemiyorum diye say isteklerini. Herşey eşinde bitiyo canım.

valla arkadasim son care yan apartman olsun ama ayni bina olmasin hatta o apartmandan senin apartmanin giris cikislari gozukmesin desem cokmu sey istemis oluruz:1:

biz nisanliyken guyya kiraya cikacaktik cunku kendi evlerinde memnun olduklari kiraci vardi ama evlilik yaklasinca durum degisti kendi evimizde oturun dediler ve esim ailesina hak verdi ki hakli olabilir cunku kendi evi neden kira versin

ama kendi evi dedigi yer bi aile apartmani ve ben cok cebellestim ayri oturalim diye ki dusunun bu aile apartmaninda kaynanam yok su durumda bile okdr cok zorki herseyinden kaynanan haberdar bizim evden yukses sesler cikinca gorumcemin kaynanaim haberi oluor okdr kotu insanlar degiller asla ama nedense bizim insanimizdaa bi dedikodu meraki vardir.

birde su sebebten hic istemedim cunku bennim hemen alt katimda benim kaynananim kaynanasi oturuyor ve cok yasli bekliyorlarki kadin hakkin rahmetine kavussunda bende oraya geceyim diye dusunsenize yatakokdalari alt alta ve altaki kaynanan bu binada her ses heryere gidiyro ztn ben yan komsunun normal ses seviyesinde ne konsutugunu bilirim durup dinlesem okdr hic istemiyorum allah neneye uzun omur versinde o kadin gelmesin cunku bize bi hafta gelse bizim kocamla arami z bozuluyor ki gecen sen uc ay kaldi biz bosanmaya kadar gidiyroduk simi altta olsa sabahin korunde kapida yemek ya orda ya burda piser herseyi bizealdirir kendi bi kuruc harcamaz ztn simdi bile herseyini oduyoruz gunluk yeme icmesi haric ev bile aldik onlara altimlarimi bile verdim daha dogrusu sormadan aldilar sonra esimde anneci annesi basliycak bi evimi bile supurmez bi cam silmez giderken haber vermz ben simddin neler yasiycamizi bliyorum ztn stres stres stres offffffffffffff dusundukce simdiden bunaliyorum

senin durumunu altlı üstlü olmasamda aynen yaşadım canım.evlendiğimde kaynanam duldu eşimin evde bekar kardeşleri vardı biz sürekli ordaydık hemen hergün evimde kalamıyordum bile.çocuğum oldu evimde daha çok zaman geçirmeye başladım ama eşim yine hergün annesinin yanına giderdi.bizimde başta bu sebepten çok kavgalarımız oldu ama benim eşim çok anneciydi asla beni anlamadı.senin eşinde annesine düşkün biri gibi geldi bana seni anlamaz canım yine tatlılıkla konuş ama benim pek ümidim yok.bence sen yakın oturacaksanız bile araya sınır koymak istediğini söyle eşine belki buna ikna edebilirsin

canım haklısın da işte herkes kendi ailesi gibi sanıyo herkesi. benim abimler annemlerle altlı üstlü oturuyo, annem yılda iki kez falan gider gelinin evine. gelin çocukları anneme gönderir, canı isterse gelir alır, canı isterse abimi gönderir. annemi görmek zorunda değil ve bunu herkes böyle kabullendi. kimse kimseyi görmek zorunda değil diye. annem yemek yapar, gönderir. o bişey yapmaz anneme, o da bundan gocunmaz. ben böyle olur sandım ne bileyim...bi de iyi biri olunca, anlayışlı da olur sandım ben. zırt bırt gitmemizi beklemez sandım. bilemedim işte, içine girmeyince tanıyamıyosun insanları...

her aile seninki gibi zannetmişsin.kötü olmuş.allah yardımcın olsun.

Back
X