• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alttan muayenenin acısız olmasının yolu yok mu?

alttan muayene bana da aynı şekilde oluyo maalesefff bi sağ bi sol yapınca biraz acımsı oluyodu
kişiden kişiye değişiyo kimisi çok etli olur içi acımsı olur demekki sizin özel bölge içi daha gelişmemiş :)

Canım çok yanıyor alttan ultrason verildiğinde. Kendimi çok sıkıyorum. Doktor bugün yumurtalıklara baktı net göremedi bagirtim Yüzünden.
Bunu nasıl aşarım. Cihazın başını iter itmez inanilmaz bir acı.saga sola hareket ettirildiğinde haykırdım. Halbuki incecik bir şey. Niye bu kadar acılı.
Bir saat çatı kemiğim, anüs bölgem ağrıdı sonrasında abartmiyorum
Ağrılı bı islem değil vajinadan muayane .sizinki psikolojik sanırım

Doktorunuza aletin ucuna sürdüğü kayganlaştırıcıdan fazla sürmesini isteyin ve muayeneye gitmeden evden cikarken papatya melisa gibi gevşemenizi sağlıcak bitki çaylarından içmenizi öneririm ben de başlarda sizin gibi korkuyordum ama başka şeyler düşünün ve sıkmak yerine serbest bırakın umarım sıkıntınız zamanla geçer👍
hamileyse bitki caylari sakincali olabilir

hamileyse bitki caylari sakincali olabilir
Hamileyim ve doktorumun tavsiyesi ile papatya yada melisa cayı içebiliyorum o yüzden de yazmakta sakınca görmedim zararlı olan çaylar vardır illaki çok tüketimde zira papatya ve melisa sanılanın aksine sınırlı tüketimde hamilelikte zararlı değildir 👍

Hamileyim ve doktorumun tavsiyesi ile papatya yada melisa cayı içebiliyorum o yüzden de yazmakta sakınca görmedim zararlı olan çaylar vardır illaki çok tüketimde zira papatya ve melisa sanılanın aksine sınırlı tüketimde hamilelikte zararlı değildir 👍
sizin bunyeniz uygun dusuk tehlikeniz vs yoktur hekim onermistir gebelere cogunlukla tavsiye edillmiyor heleki dusuk vb risk varsa.

kisisel faktorler hastalik vb etkenler burda devreye giriyor.

herkese saglikli hamilelikler/dogumlar.

Kameralı olanda mı acıdı ilk rahim ağzına bakılan mı önce bişey yerleştirip sonra kamerayla bakıyorlar o zaman acımıyor. Plastik penis gibi bişey
Koyduğu buydu

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    1,5 KB · Görüntüleme: 36
sizin bunyeniz uygun dusuk tehlikeniz vs yoktur hekim onermistir gebelere cogunlukla tavsiye edillmiyor heleki dusuk vb risk varsa.

kisisel faktorler hastalik vb etkenler burda devreye giriyor.

herkese saglikli hamilelikler/dogumlar.
3 kere strese bağlı düşük riski yaşadım, stresli olduğum zamanlarda 1 fincanı aşmamak kaydıyla önerildi..ayrıca başlığı açan hanımefendi hamile olduğunu belirtmemiş belirtseydi doktoruna da danışması şartıyla tavsiyede bulunurdum tabiki herkesin bünyesi bir değil, sadece yardımcı olmak amaçlı yazıldı..

Ağrı kişiden kişiye değişiyor. Cihaz girerken değil de ileriye gittiğinde sağa ve sola çevirdiğinde ağrı çok oluyor ben yasadım bizzat. Kronikleşmiş iltihabım varmıs ağrım ondanmıs meğer.
Sürekli takip oldugum icin her ay alttan muayene oluyodum. Antibiyotik fitilden sonra rahatladım. Artık ağırmıyor muayenede. Eskiden çığlık attığımı biliyorum iltihap varsa kesınlıkle ağrı oluyor. Sıkmakla alakası yok o ağrının.

3 kere strese bağlı düşük riski yaşadım, stresli olduğum zamanlarda 1 fincanı aşmamak kaydıyla önerildi..ayrıca başlığı açan hanımefendi hamile olduğunu belirtmemiş belirtseydi doktoruna da danışması şartıyla tavsiyede bulunurdum tabiki herkesin bünyesi bir değil, sadece yardımcı olmak amaçlı yazıldı..
Ben tüp bebek surecindeyim. Bu muayeneler bunun için. Hamile değilim. Olsam bunları çekmezdim sanırım 😔

Ağrı kişiden kişiye değişiyor. Cihaz girerken değil de ileriye gittiğinde sağa ve sola çevirdiğinde ağrı çok oluyor ben yasadım bizzat. Kronikleşmiş iltihabım varmıs ağrım ondanmıs meğer.
Sürekli takip oldugum icin her ay alttan muayene oluyodum. Antibiyotik fitilden sonra rahatladım. Artık ağırmıyor muayenede. Eskiden çığlık attığımı biliyorum iltihap varsa kesınlıkle ağrı oluyor. Sıkmakla alakası yok o ağrının.
Nerden anlıyoruz iltihap olduğunu ?

Nerden anlıyoruz iltihap olduğunu ?
Bazı iltihaplar belirti vermez. Genelde akıntı ağrı şeklinde olur. Kokusuz akıntısı olup iltihabı olanda var. Belirtisi olmayıp iltihabı olanda var. Smear testi ile anlasılır ne tür iltihap oldugu ona göre de İlaç verilir

Back
X