Alttan ultrason

bazi doktorlar alttan muayeneyi daha sık kullaniyor.ben tercih etmedim hic.ama bir zarari oldugunuda duymadim.doguma iki hafta felan kala doktor el muayenesiyle çatı kontrolu yapar genelde.normal doguma uygun olup olmadigini bebegin basinin hazneye sigip sigmayacagini kontrol amacli.acili bir yöntem degildir.bir kac saniye süruyor en fazla.bacaklariniza örtü verirler yoksa sizde isteyebilirsiniz.daha rahat hissetmek icin.hayirlisiyla kucaginiza alirsiniz insallh.endise etmeyin rahat olun doktorlar bebege zarar verecek bisey yapmazlar..saglikla kavusmanizi dilerim..

vajinal ultrasonda korkulacak hiçbir şey yok. erken gebeliklerde, gebelik tarihini tam tespit edebilmek için, keseyi ve bebeği daha rahat görebilmek için yapılır. ben iki kez yaptırdım, hiçbir sorun olmadı çok şükür. kapalı bi yerde alt giysilerini çıkarıyorsun. beyaz bir çarşafı etek gibi beline dolayıp, koltuğa uzanıyorsun. zaten çarşaf nedeniyle cinsel organın falan açıkta durmuyor öyle. sadece doktor, vajinal ultrason aletini sokarken stres olup kendini kasma, gayet normal, parmak sokmakla aynı etki.

Benim 2hafta önce randevum vardı. Banada hiç alttan muayene yapılmadı. Geçen gittiğimdede karından ultrason yapcam dedi 11.haftamdı ozaman. Yaptı herşey görüldü ama daha detaylı görebilmek için alttan ultrason şart dedi. Ben biraz nazlı olduğum için aleti alttan sokarken biraz aay acıyo istemiyorum diyince istersen kendin sok yavaşça dedi kendim yaptım ve daha az açı çektim yani acı değil aslında daha az panik ve stres yaşadım :) alttan yapınca beyin,kolları parmakları, bacakları bunların hepsini tek tek gösterdi cok güzeldi.

Ama her defasında ultrason yapılmıyor birdahakisinde spekulum ile bakacak bende . Rahim ağzı ve belki sıvı alır .parmaklada ölçüyorlarmış bazen rahime baskı vererek diye duydum. Yani ben bile alttan ultrasonu yaptırabildiysem herkeste olur ayrıca ultrason aleti spekulum ve parmaktan cok daha kalın olduğu için bir dahaki muayenem için cok korkmuyorum. Sonuçta bir kafa çıkacak ordan diye kendimi gaza getiriryorum. Mümkünse eşini de götür doktora yanında bulunsun. Hiç korkma acımıyor. Çevremiz herşeyi hep abartarak anlattığı için hep ön yargılı oluyoruz maalesef

Güzel ve keyifli hamilelik diliyorum sana hayırlısı olsun . Allah sağlığı ile kucağınıza almayı nasip etsin

Isvicredeyim canim. 5 haftalikken gittim alttan bakti 14. Haftaya kadar hep alttan muayene etti. Burda öyle örtü falan da örtmüyolar. Alt tarafin anadan üryan alet de büyük bisey deyil hic kasmaya gerek yok aci falan olmuyo. Kasarsan acir tabii dogal olarak ama rahat ol sakincali bisey olsa doktor yapmaz. Aletin ucuna prezervatif takip jel skyo. Rahat ol hersey bebisimiz icin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…