illa herkes universite okumak zorunda degil, ustelik o emegin ve maddi harcamaların karsılıgında issizlikle bogusurken de yine aynı psikolojiye girebilirsiniz.
sizin sorununuz yazdıgınız gibi amacsızlık ve urettiginizi, hayatın herhangi bir alanında faydalı oldugunuzu hissetmediginiz muddetce bu dusuncelerden ne kadar uzaklasırsınız bilemiyorum...
is kurun kursları veya belediye kursları size meslek, zanaat kazandırması acısından yararlı olur bence.
o alanlarda calısmayı dusunmeseniz dahi aynı okul gibi kendinize sosyalleseceginiz alanlar acmıs olursunuz.
hem aldıgınız bilgiyi gundelik hayatınızda kullanamadıgınızı dusunseniz dahi size kazandıracagı farklı bakıs acılarını hayatın her alanında uygulayabilirsiniz.
ustelik egitim suresince yaptıgnız calısmalar, sizi köreldiginiz hissinden uzaklastıracagından mutlu edebilir.
evlenmeyi dusunuyorsunuz, ilerde cocuk sahibi olmak isterseniz ona kendinizden katacagınız birseyler olması guzel olmaz mı?
hobi sizin ilginizin oldugu, yatkınlıgınızın oldugu alanlara gore edinilebilir.
hicbir seye heves etmiyorum demeyin, arastırın, kurcalayın, emin olun hosunuza giden birseyler cıkacaktır.
ayrıca kucuk veya buyuk birseyler uretmis olmak sizin motivasyonunuzu da arttıracagından kendinizi hem daha iyi hissedersiniz hem de adım atmakta zorluk cektiginiz konularda sizi destekleyici bir etkisi de olur.
daha cok gencsiniz, belki tum bunlardan sonra tekrar okumaya karar verir, universiteyi sadece meslek icin degil, bilgi icin, kendinizi gelistirmek icin bile okumayı isteyebilirsiniz. bulundugunuz sehri kazanmak icin ugrasır o maddi nedenleri de elersiniz.
insan inanıp emek verdikten sonra basaramayacagı sey yok bence.
fakat once sizin bu uzerinizdeki yılgınlık halini atmaya calısmanız lazım.
buraya yazmanız bile bir cıkıs yolu aradıgınızın en somut ornegi, ilk adımı attınız, devam etmemek icin bahanelerin ardına sıgınmayın...