aman dikkat hanimlar

Sektör olmusta bu sektorü bitirmek icin pek bir calısma yapmiyorlarda ... Artik banklar opeeratorlerde bunlara ortakmı acaba diyorum

Kesinlikle öyle olduklarını düşünüyorum ben. Geçen gün x bankadan arandı annem, numara tanıdık olmayınca ben açtım. Bir kaç bilgi verdiler ama bu bilgiler çok eski.Ardından daha fazla bilgi verebilmek için kızlık soyadını istediler.Abuzittin deyiverdim telefon yüzüme kapandı tabi :) Büyük ihtimalle ya bankalarda bunlara bilgi taşıyan adamları var yada bankaların veri tabanları bir şekilde sızdırılmış başka türlü bu kadar bilgiye sahip olmaları zor.

Malum geçenlerde türkiyenin yarısının kimlik bilgileri nette dolaşılıyodu adam arayıp onları söylese bile kanılır yani

Sizin faturanızın ne kadar olduğunu nereden biliyorlar ki. Yani muhakkak bu bilgileri aldıkları bir yer vardır,yoksa tesadüfen şu numaraya 350 bu numaraya 100 tl yatırayım demiyorlardır diye düşünüyorum. Sanırım miktarın aynı olması şüphelendirirdi beni böyle bir durumda.

Sizin faturanızın ne kadar olduğunu nereden biliyorlar ki. Yani muhakkak bu bilgileri aldıkları bir yer vardır,yoksa tesadüfen şu numaraya 350 bu numaraya 100 tl yatırayım demiyorlardır diye düşünüyorum. Sanırım miktarın aynı olması şüphelendirirdi beni böyle bir durumda.

Eksisozlukte de basligi var bu olayın. Gerçek yani, birinin daha başına gelmişti ama o telefon eden kişiye gondermis parayı. Sonra da bakıyor ki telefon faturası ödemesi geri çekilmiş. Faturayı tekrar ödemek zorunda kalmış.

Yalnız dediginiz şeyi hiç düşünmemiştim. Çok haklisiniz valla. Kim bilir kimlerle çalışıyorlar.

Millet çakal olmuş kırk yıl düşünsem.aklıma gelmez şu dalavere, e tabi adamın işi bu olursa ne olacak bende daha kesilmeden yoğurt çorbası yapma yolları düşüneyim

Eksisozlukte de basligi var bu olayın. Gerçek yani, birinin daha başına gelmişti ama o telefon eden kişiye gondermis parayı. Sonra da bakıyor ki telefon faturası ödemesi geri çekilmiş. Faturayı tekrar ödemek zorunda kalmış.

Yalnız dediginiz şeyi hiç düşünmemiştim. Çok haklisiniz valla. Kim bilir kimlerle çalışıyorlar.
Muhakkak doğrudur olay ona süphem yok asla ama benim anlamadığım nasıl biliyorlar kim ne kadar fatura ödüyor? Herkes e faturaya gećti,posta kutusuna gelen birsey değil ki artık,açip baksinlar zarfı. Muhakkak birinden alıyorlar bilgilerimizi yoksa böyle tesadüf olmaz yani.

Basima gele dolandiricilik olayini anlatayim size haberiniz olsunda siz bu tuzağa dusmeyin... cep telefonu faturamın odendigi mesajını aldim bu gun sasirdim operatoru arayacaktim bi numara aradı ... karsidaki kisi hüngür hüngür aglıyor yanlislikla sizin faturanızı odedim babamin numarası diye ... lutfen parayı bana gerı gonderin diye... Faturamda 350 lira o kadar param yok bende bu ay geciktirecektim zaten faturayı nasıl yapayım nerden para bulayım diye dusunurken icime bi kurt dustu... iyikide dusmus bunlar dolandiriciymis... sizin faturanizi odeyip sizi ariyor parayı geri gondermenizi istiyor aynı zamanda bankayı arayio yanlis numaranin odemesini yaptikları icin para iadesi istiyorlar ... siz inanıp para yollarsaniz olar hem sizin parayı alıyor hem kendi paralarini bankadan geri aliyor... Ha bide su var benim karsima bu fatura 2 yada 3 ay sonra faiziyle cikacak dolandirilmadim ama bu faiz benim cebimden cikacak ... Allah nasıl biliyorsa oyle yapsin bu insafsizlari
yakın arkadaşımın başına geldi aynı durum.şanslıydı çünkü aynı zamanda ptt ye gitmiş borç yok demişler nasıl olur falan derken ptt çalışanı böle bir durum var dikkat edin demeye kalmadan teli çalmış.aynı şeyler tabii arkadaşımda uyanık tabi aaa çok üzüldüm demiş verin diğer telin numarasınıda ben ödeyim hemen demiş aaa yok olurmu siz bana havale edin ben kendim öderim demiş o zaman gelin ben emniyetteyim orda size vereyim dmiş bidahada arayan olmamış.

Millet çakal olmuş kırk yıl düşünsem.aklıma gelmez şu dalavere, e tabi adamın işi bu olursa ne olacak bende daha kesilmeden yoğurt çorbası yapma yolları düşüneyim
un yetersiz geliyordur ondan kesiliyordur.birde çorbanın altını kapatınca ara ara karıştırmaya devam edin.konu ile alakasız oldu ama ben çok çektim o çorbadan :KK70:

un yetersiz geliyordur ondan kesiliyordur.birde çorbanın altını kapatınca ara ara karıştırmaya devam edin.konu ile alakasız oldu ama ben çok çektim o çorbadan :KK70:

Bir de tahta kaşık değil metal kaşık olacakmış hep aynı yöne karıştırılacakmış

Biz anlayana kadar gün bitiyor adamlar nasıl plan kuruyorlar hayret bir şey ya. Teşekkürler uyardığın için.

Kredi kartı harcamalarında iptal etme diye bir seçenek var hanımlar. İki hafta önce eşimin kredi kartından ütü aldık veznede ilk işlem yapılan karta taksit yokmuş eşim taksitli istiyordu 'iptal edelim diğer karttan çekelim' dedi kasadaki görevli. O gün olmamış işlem eşim ekstreye bakınca gördü. Bir hafta sonra elimizdeki iptal slipi ile gittik başka görevli elimizdeki sliple ödemeyi iptal ettirdi. Bu işlem bireysel olarak müşteri hizmetleriyle de yapılabilir.

Banka dolandiricınin parayi iade edince benim bu ay ki faturam odenmemis olacak gecikme faizi koyup oparator bana odetecek malesef
Tamam da günü gelince zaten ödemiyor musun?Ben bu faiz kısmını anlayamadım.Öyle yanlış yatırılan para yı da ha diye hemen vermezler.Bi yanlış EFT yapsan günlerce bekliyorsun geri almak için.
Aynı zamanda operatörün de geri iade etmesi lazım.Öyle kolay olacak birşey değil bu

Muhakkak doğrudur olay ona süphem yok asla ama benim anlamadığım nasıl biliyorlar kim ne kadar fatura ödüyor? Herkes e faturaya gećti,posta kutusuna gelen birsey değil ki artık,açip baksinlar zarfı. Muhakkak birinden alıyorlar bilgilerimizi yoksa böyle tesadüf olmaz yani.

Herhangi bir numaraya ait faturanın kaç lira olduğunu öğrenmek çokta zor değil ki, örneğin vodafone'nun sitesinde online kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. Numarayı girdiğinizde faturasının miktarını görebiliyorsunuz. Numara dışında herhangi bir ek bilgiye de gerek yok. Ülkemizde bazı bilgilere ulaşmak sanılan aksine çok kolay maalesef.

bu dolandırıcıların gün geçmiyor ki yeni saçmalıklarıyla karşılaşmayalım.Çetrefilli ama üç kuruş bile haksız kazansa kar sayıyorlar bunlar.Sevindim iyi ki o an gaflete düşüp parayı göndermemişsiniz.

Aynısı geçen haftasonu kızkardeşimin de başına geldi. Tatildeydi biri aramış ben dedemin faturası yerine sizin faturanızı ödedim diye. Halbuki annem zaten 2 gün önce faturasını ödemişti. Zaten adam ödemeye çalışsa bile borç çıkmaz. Adam ne yapalım diye sürekli kızkardeşimi aramış. Bende kızkardeşime adamın telefonunu bir daha açmamasını müşteri servisini arayıp sormasını söyledim. Kız kardeşimde hattın müşteri servisini aramış. Öyle birşey varsa burda görünür bugün ödenen bir fatura yok demiş. Eğer sizin faturanızı ödedeği dekontu gönderirse iade ederiz demiş. Kızkardeşim bunu adama söyleyince adam bir daha aramadı.

Bir bizim başımıza geldi sanıyordum. Sizin yazınızı okuyunca şok oldum.Birebir aynısı oldu yani. Milletten ne koparırsam gözüyle bakıyorlar. 5 kişiden 1 kişi bile inansa adamın işine yarar. Dikkat edelim hanımlar...

Back
X