Aman epidural spinal sezaryanden uzak durun !!!

seastar_yakamoz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
32
1
36
İstanbul
Merhabalar,

31.10.2012 de spinal sezaryenle kızımı kucağıma aldım.(ama epidural anestezi olacağımı sanıyordum )anestezi uzmanı operasyonu anlattı.. bi kaç gün süren baş ağrın olabilir dedi.. bende normal bi baş ağrısı çekerim herhalde dedim ve kabul ettim.. Kabul etmez olaydım tam 6 gün yataktan kalkamadım.. beynim patlıcak gibiydi.yatakta ağrı yok ama ayağa kalkınca beynime bişi saplanıyodu iki büklüm tekrar yatağa koşuyodum.mahvoldum..kızımla ilgilenemedim..ameliyat tarafında hiç sıkıntı olmadı ama baş ağrısı beni mahvetti.. hayatımda böyle bir ağrı görmedim..ömür boyu öyle kalacak sandım.. ama allahtan geçti.. 6 gün sonunda geçti ağrı..dr minoset plus verdi etki etmedi.. bol su ve nescafe tüketmek gerekiyormuş.. hepsini yaptım..ama gecenin bi yarısı ağrıdan kıvranırken acile gittik dr parol önerdi.. onu kullandım ve geçti.. yaşadıklarım bunlar.. umarım bu yöntemi kullanacaklar olanlar bi kez daha düşünür.. ben çok pişman oldum.. ama şimdi çok iyiyim.. minik yavrumda iyi allaha şükürr

valla geçmiş olsun arkadaşım ama ben spinal sezeryanla doğum yaptım 30.11.2012 de ve çok memnunum hiç bir şikayetim olmadı Allaha şükür bende herkese tavsiye ediyorum doktorum sadece düz yatmamı ve bol su içmemi söledi bende öyle yaptım ikinci gün ayaktaydım çok şükür . ameliyat sonrasında 12 saat hiç kalkmadan yatmamın da etkisi olabilir tabiki

cnm benım buyuk gecmış olsun pek cok yapan memnun olan arkadaşlar var ama aksıne senın gıbı zorluk cekenlerde belkı nadır olsada ışte nadırde olsa yaşananlardan dolayı dr um yapmıyo ben genel oldum cnm

çok geçmiş olsun arkadaşım. güle güle büyüt bebeğini. ben de epidural sezeryan oldum ve çook memnun kaldım. demekki kişiden kişiye göre değişiyor. yanlış yönlendirmemek lazım insanları.

epıduralle spınal arasndakı fark ne kı belden yapılan belden altını uyuşturan epıdural sezeryan deılmı spınal ne oluo ?

ay bir ben yaşadım sandım allah düşman başına vermesin o baş agrısını mahvetti beni eşim saolsun eve doktor getirdi serum taktırdı meger o sezeryanden sonra 5 kg su içilecekmiş nasıl içicem o kadar suyu tabi baş agrısı yaptı gözümden öyle yaş aktı agrıdan (( hiç önermem bende amaliyat yerim o kadar agrımadı 2 günde kalktım ayaga ama 3 gün baş agrısı öldüm sandım bebegimle ilgilenemedim gözüm görmedi agrıda hiç önermem

ay cnm ya cok uzuldum bılmıyodum neler yaşadını ne zordu kımbılır
bende cok ıstemıştım ama dr um bunlardan dolayı yapmayacagını söylemiştı

bende kızımda epidural olmuştum sadece ameliyat sırasında başıma ağrı girdi okadar oda anlıktı hemşire biraz başımı yükseltti ve geçti.

anestezi komplikasyonu
görülebilecek bir şeydir.
sizde oluyor diye başkasında da olcak değil.
zaten burdakiler de yazmış

anestezi komplikasyonu
görülebilecek bir şeydir.
sizde oluyor diye başkasında da olcak değil.
zaten burdakiler de yazmış

evet haklısnız..topic başlığı yanlış..
herkesin başına gelmez..

ben epidural sezeryan oldum aynı ağrıyı yaşadım.
evet başağrısı kelimesi hafif kalır o ayrı ama 3-5 gün arayla, aynı yöntemle, aynı hastanede, aynı ekiple, epidural olan 2 arkadaşım kesinlikle yaşamadılar bu olayı..

herkeste olacak diye bir şart yok..

ben de spinal anestesi ile sezeryan oldum ve kimseyi etkilememek adına doğum hikayemi yazmadım. bizim çok zorlu 3 günlük sürecimiz oldu. dikiş ağrılarım yoktu yani dayanılmayacak gibi değildi ama ah omuz ağrısı yok mu Allah düşmanıma vermesin. Anestezi sonrası narkozun etkisi ya başa ya omuzlara ya da bele vururmuş benim de vurduğu yer sağ omuzumdu. Allah'ım nasıl bir ağrıydı, ayağa kalktığım an da ağrı başlıyor 10 dk boyunca nefesim kesiliyordu. Babam bile ağrılarımın olduğu an da dayanamadı beni o halde görmeye ve koskoca adam odayı terk etti üzüntüden.

çok şükür ki 3 gün sonrsında geçti ve ben hiç doğum yapmamış gibi ayaktaydım..Beni hep korkuttular yok bi yastık kaldıramazsın ağrıdan, yok yürüyemezsin, yok göbek kalır, yok kilo veremezsin.. omuz ağrım olmasına rağmen hiç yatmadım, yürümeme ne demek koştum bile, göbeğim ilk hafta bitiminde eski haline döndü hiç göbeğim kalmadı, kilom ise 11 almıştım 10 kilo verdim ama eski halimden daha zayıf duruyorum ve 3 günlükken eski kıyfetlerimi giydim. kimsenin dediğine bakmayın arkadaşlar herkeste her şey farklıdır. misal 5 parmağın beşinin bir olmadığı gibi..şimdi 17 günlüğüz ve turp gibiyiz maşallah

kimseye ol veya olma diye tavsiyede bulunmam çünkü herkesin ağrı eşiği, ameliyatlara verdiği tepkiler, yan etkiler farklıdır.. ben de şiddetli tepki olurken bir başkasında hiç olmayabilir.

Bende yaşamadım 2 doğumumu bu yöntemle yaptım bir sıkıntı yaşamadım
Çok geçmiş olsunAma herkeste olmuyordur ben ilkkez duydum:26:

Bwnde epidural sezwryan oldum ve cok rahatti . Genelleme yapmamak lazım kişiden kişiye değişiyor demekki.suan ıkinciye hamileyim yine aynı doğum şeklini tercih edicem insallah. .

İlk kez doğum yapacak arkadaşlar sizin anlatımınızdan dolayı korkabilirler.Herkeste aynı şey olacak diye birşey yok.Ben iki doğumumu da epidural sezeryan yaptım, Allaha şükür hiç sıkıntı yaşamadım.Üçüncüyü de aynı yöntemle doğurucam inşallah

Şu abartmalariniz yokmu uyuz oluyorum sizde öyle bir sorun oldu diye baskasi dada olacak diye bir kural yok kötü deneyimlerinizi kendinize saklayin lutfen

Bende 16.10.2016 da spinal dogum yaptım bana da bas agrisi cok çekersin genel anestezi ol dedi anestezi uzmanı bende bayilma korkum okdugu için ve bebeğimi doğduğu an görmek istediğim için spinal olmak istediğimi söyledim. Spinal yaptılar. Ben hic bas agrisi yaşamadım nescafe içmedigm halde. Benim sıkıntım bas agrisi değildi fakat benm dikişlerim çok acidi ben ömrumde öyle bi aci görmedim cok cnm yandi annem ve eşim destek yaptigi hakde ayağa çığlıklarla kalktim. Afedersiniz büyük tuvaletimi bile altıma yaptım.. bi de sondayi uyusturmadan önce taktilar çok cnm yandi doğumdan sonra bile devam etti.. bi de güya spinal oldum bebegimi dogru düzgün gosterneden götürdü hemşireler aklım bebegmde kaldı hic tansiyon problemi yaşamadım omrumde ama bebeğimi goturduler ve dikişlerim dikilirken tansiyonum düştü nefesim kesildi adeta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…