- Emoji Skoru
- 12
- Puanlar
- 8
- Konu Sahibi pinkpurple4
Kesinlikle öyle yabancılaşma depresyon panik atak hep birlikte olunca yasamak zulüm gibi geliyorEn zor hastalıklardan biri anksiyete
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle öyle yabancılaşma depresyon panik atak hep birlikte olunca yasamak zulüm gibi geliyorEn zor hastalıklardan biri anksiyete
Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsunBenim diş sıkmaya bağlı olarak sanırım sinir damara baskı yapıyor yüzümün sol tarafı ağrı yangı karıncalanma seyirme 4 yıldır hiç geçmiyor ne çektiğimi Allah biliyor.sakak bölgesi burnumun sol tarafı sol göz söl çene yanak elmacık kemiği yangı ağrı karıncalanma hspsi var ağrılar sürekli ileri seviye şimşek çakar tarzda değil.trigiminal nevralji olmayabilir dedi doktor ama beyin mr ında trigiminal bölgesinde sinir damara yakın mesafedeymis muhtemelen diş siktikca baskı yapıyor.ben hiç duzelmesim fizik tedavi osteopati diş splinti herşey yaptırdım sonuç yok. Akupunktur 18. Seanstayim aslında ikk4 ay düzenli gittim ve ağrılarda hafifleme vardı son iki aydır gidemedim 4 ayda 18 seans gitmişim tekrar baslicam bakalim
Merhaba, 40dan sonra bende de regl dönemi baş ağrıları başladı. Son 1yıldır adet dönemi sırasında (bazen 3gün öncesinde) başım ağrımaya başlayınca havuç salatası yapıp tüketiyorum. Bana iyi geldi, ağrıyı tam geçirmese bile belirgin şekilde azaltıyor.Merhaba arkadaşlar benimde yaşım 46 ve premenopoz sürecindeyim ve bu deli eden baş ağrılarım bir yıldır var ve ne yazıkki geçmek şöyle dursun yanına baş dönmesi, beyin siside ekleyerek level atlayarak ilerliyor. Kadın doğuma gittim bana doğal progesteron deneyelim dedi iki aydır kullanıyorum bir tık genel kaygı anksiyeteye etki etti diye düşünmek isterken geçmeyen baş ağrılarıma hiç etki etmediğini görmek ve yan etkileri içinde baş ağrısı da yazması doğal bile olsa progesteronu da bir sorgulayıp doktora tekrar gidip bırakmayı düşündürüyor. Tabi bu esnada norolojiyede gittim beynimde ne var endişesi de iyice yormuştu mr temiz çıktı kalple ilgili ritim bozukluğumda olduğu için bana ritim bozukluğunu etkilemeyecek ağır bir antidepresan yazdı tabiki almayı düşünemeyeceğim ben ayakta iken çatlayan başım nedeniyle zor dikilirken işimi zor yaparken beni yere serecek bir ilaçla tuz biber ekmek istemiyorum bu duruma.Yan etkisi daha az baş ağrısına etkili alternatif önerisi olan bir doktora denk gelen varsa lütfen bilgi paylaşırsa çok sevinir, dua ederim. Teşekkür ediyorum bu sıkıntıyla çaresizce baş etmeye çalışan herkese de çok çok geçmiş olsun diyorum.
Daha iyi olduğunuzu söylemenize sevindim. Yabancılaşma, beyin sisi ve ağırlaşma panik atakla yaşanan şeyler, sadece bana oluyor dşüncesine kapılmayın, bu hepimize oluyor. Yoğunluğu değişiyor sadece... Hergün ve gün içinde sürekli bir yerim ağrıyor ve her seferinde panikle ne oluyor, hasta mıyım diye kndimi dinliyorum. Dönem dönem daha az endişeleniyorum, bazen daha fazla...Merhabalar ,
Ne zamandır yazmak istiyordum ama asla güç bulamadım.Yaşamaya olan gücü bile çok zor buluyorum orası ayrı.
Şimdi dönüp yazdıklarımla bakıyorum da hala sancılı süreçlerden geçsem de ; o ağrılardan kurtulduğum için binlerce kez şükürler olsun.Antidepresan konusunu asla es geçmeyin , ben oldukça pişmanım ilk zamanlarda kullanmadığım için ancak kendime de hak veriyorum çok ağrılarım olduğu için korkuyordum. 1 yıldır yazmamışım bu süreçte geceleri nefes nefese kaldım,beynimin içinden sesler geldi,kafayi yiyormuş gibi oldum ,beynim döndü,ışıktan dolayı binlerce kez anksiyete atağı geçirdim.O geceler gündüz olacak mı yarına çıkacak mıyım Allah’ım diye defalarca kez düşündüm.Her an öleceğim diye düşündüğüm zamanlar oldu ancak ölmüyormussunuz yalnızca acı ve korku duyguları sizi süründürüyormuş.Kelimelere dökemeyeceğim kadar kötü anlarım oldu beynimin içinde savaş çıkmış gibi anlarım oldu.İlk zamanlara kıyasla %30 daha iyi sayılırım.
Yaşadığım şey hayattan tamamıyla yabancılasma,yokmuş gibi hissetme,hiçbir şey hissetmemek ,hiçbir şeyden zevk alamamak .Aklınıza gelebilecek her şey yabancı geliyor ilk başta kendim aynadaki gördüğümü tanıyamıyorum.Sanki ben ben değilim başkası benı kontrol ediyor .Derealizasyon ,depersonalizasyon diye geçiyor tıpta .
Derealizasyon ise kişinin dış dünyayı gerçek dışı, sisli ya da rüya gibi algılamasıdır. Çevredeki her şey tanıdık olmasına rağmen garip, yabancı veya yapay hissedilir.
Yaşanabilecek belirtiler:
Hepsini yaşıyorum su an yazarken bile bogulacakmıs gibi hissediyorum.İşin en ironik noktası ise bu acıya bağışıklık kazanmak artık ne kadar korkunç dipte hissedilse bile alışıyorsun .Bu korkuncluk benim için hayatımı bir parçası haline geldi.
- Çevrenin rüya gibi, yapay ya da bulanık görünmesi
- İnsanların ya da nesnelerin “gerçek” olmadığını hissetme
- Zamanın çok yavaş ya da hızlı akıyor gibi hissedilmesi
- Seslerin boğuk veya uzak gelmesi
- Sanki bir camın arkasından dünyayı izliyormuş gibi hissetme
Çok doktor değiştirdim en mantıklı açıklamada en son doktorum bulundu:
Hormonlar değişince algıda 2d-3d gelgitmeler olabilir diye.
Aslinda sinir sistemime de hak veriyorum 5 yıl boyunca bir serefsizi adam sanip birlikte oldum kendi canımdan malımdan verdim aşk diye bir şey var zannediyordum.Defalarca kez aldatıldım .Annemi kaybettikten sonra bile hakaretler işittim .Haluki gerçek aşk iyileştirdi .Ama hayatımın kazıgını yedim ,rahatsızlandıktan sonra sevgimi beni daha fazla sömüremediği için Eylül ayında aldatıldım üstüne ki hastalığımı tetikledi iyice .Güncel olarak o sapıklıklarına eğlencesine devam ederken .Senelerce geceden gündüzlere kadar ağladığımdan yıpranan sinirlerimin , kendimi perişan etmenin acısını ben çekiyorum.Her an her saniye .
Şuanda 4 antidepresan içiyorum . Bir gün düzeleceğime inanarak hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum.Bunu okuyan herkes lütfen hiçbir Allah’ın kulu için kendinizi asla üzmeyin .Kendi Canımızdan da sorumluyuz önce kendinizi sevin.Kendimizi yıpratınca acısı böyle çıkıyor
Merhaba,Merhabalar ,
Ne zamandır yazmak istiyordum ama asla güç bulamadım.Yaşamaya olan gücü bile çok zor buluyorum orası ayrı.
Şimdi dönüp yazdıklarımla bakıyorum da hala sancılı süreçlerden geçsem de ; o ağrılardan kurtulduğum için binlerce kez şükürler olsun.Antidepresan konusunu asla es geçmeyin , ben oldukça pişmanım ilk zamanlarda kullanmadığım için ancak kendime de hak veriyorum çok ağrılarım olduğu için korkuyordum. 1 yıldır yazmamışım bu süreçte geceleri nefes nefese kaldım,beynimin içinden sesler geldi,kafayi yiyormuş gibi oldum ,beynim döndü,ışıktan dolayı binlerce kez anksiyete atağı geçirdim.O geceler gündüz olacak mı yarına çıkacak mıyım Allah’ım diye defalarca kez düşündüm.Her an öleceğim diye düşündüğüm zamanlar oldu ancak ölmüyormussunuz yalnızca acı ve korku duyguları sizi süründürüyormuş.Kelimelere dökemeyeceğim kadar kötü anlarım oldu beynimin içinde savaş çıkmış gibi anlarım oldu.İlk zamanlara kıyasla %30 daha iyi sayılırım.
Yaşadığım şey hayattan tamamıyla yabancılasma,yokmuş gibi hissetme,hiçbir şey hissetmemek ,hiçbir şeyden zevk alamamak .Aklınıza gelebilecek her şey yabancı geliyor ilk başta kendim aynadaki gördüğümü tanıyamıyorum.Sanki ben ben değilim başkası benı kontrol ediyor .Derealizasyon ,depersonalizasyon diye geçiyor tıpta .
Derealizasyon ise kişinin dış dünyayı gerçek dışı, sisli ya da rüya gibi algılamasıdır. Çevredeki her şey tanıdık olmasına rağmen garip, yabancı veya yapay hissedilir.
Yaşanabilecek belirtiler:
Hepsini yaşıyorum su an yazarken bile bogulacakmıs gibi hissediyorum.İşin en ironik noktası ise bu acıya bağışıklık kazanmak artık ne kadar korkunç dipte hissedilse bile alışıyorsun .Bu korkuncluk benim için hayatımı bir parçası haline geldi.
- Çevrenin rüya gibi, yapay ya da bulanık görünmesi
- İnsanların ya da nesnelerin “gerçek” olmadığını hissetme
- Zamanın çok yavaş ya da hızlı akıyor gibi hissedilmesi
- Seslerin boğuk veya uzak gelmesi
- Sanki bir camın arkasından dünyayı izliyormuş gibi hissetme
Çok doktor değiştirdim en mantıklı açıklamada en son doktorum bulundu:
Hormonlar değişince algıda 2d-3d gelgitmeler olabilir diye.
Aslinda sinir sistemime de hak veriyorum 5 yıl boyunca bir serefsizi adam sanip birlikte oldum kendi canımdan malımdan verdim aşk diye bir şey var zannediyordum.Defalarca kez aldatıldım .Annemi kaybettikten sonra bile hakaretler işittim .Haluki gerçek aşk iyileştirdi .Ama hayatımın kazıgını yedim ,rahatsızlandıktan sonra sevgimi beni daha fazla sömüremediği için Eylül ayında aldatıldım üstüne ki hastalığımı tetikledi iyice .Güncel olarak o sapıklıklarına eğlencesine devam ederken .Senelerce geceden gündüzlere kadar ağladığımdan yıpranan sinirlerimin , kendimi perişan etmenin acısını ben çekiyorum.Her an her saniye .
Şuanda 4 antidepresan içiyorum . Bir gün düzeleceğime inanarak hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum.Bunu okuyan herkes lütfen hiçbir Allah’ın kulu için kendinizi asla üzmeyin .Kendi Canımızdan da sorumluyuz önce kendinizi sevin.Kendimizi yıpratınca acısı böyle çıkıyor
Canım şuan mevsim geçisi bahar mevsimi beni de aynı yapıyorMerhaba,
Çok geçmiş olsun öncelikle,benzer süreçleri bende 1,5 yıldır ara ara düzelmekle birlikte (Ayda 3-5 gün kadar) şiddetli yaşıyorum.Çok Dr.'a gittim,ama bir türlü düzelmiyor,müthiş bir baş ağrısı (tansiyondan bağımsız),mide bulantısı,bacaklarda derman yok,kollarda derman yok,psikoloji ise,hep anksiyete,kaygı,korku,endişe hepsi bir arada,ne uyku,ne keyif,ne iştahla yemek yemek,sadece kafamı bir yere koyup öylece yatmak istemek,ama bunun yanı sıra fevkalade bir mücadele veriiyorum,Survivor gibi,işime devam ediyorum,bitik bir halde olsamda,evimin temizliği,yemeği vb. gibi.Ama eski sevdiğim herşeyden uzağım,arkadaşlarımla görüşmekten zevk almıyorum,alış-veriş severdim,artık sevmiyorum,hobilerim vardı,yapmaktan büyük keyif aldığım yapmıyorum.Sadece,ayakta kalmak için mecburiyetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum.Baş ağrımı doyun düzleşmem,yeni fıtık oluşumları ve sinire bası yapmasının neden olabileceğini birkaç Dr. dile getirdi,ama ben ikna olmuyorum,bir kez bu panik batağına girdiniz mi,durdurulamııyor,ardı arkası kesilmiyor o korkutucu düşüncelerin.Ve düzelemiyorsun.Psikyatrım ile defalarca yeni laca başlıyoruz,ilk başta 2-3 gün iyi geliyor sonra mideme dokunuyor ve bırakıyorum,bir şekilde geçeceğini mid ederek hayata tutunmaya çalışıyorum.Siz nasıl olduğunuz aradan nerede ise 1 sene geçmiş,umarım çok daha iyisinizdir.
Nasıl geçiyor günler Evra 2121Canım şuan mevsim geçisi bahar mevsimi beni de aynı yapıyor