Amasya'da doğum yapanlar yardimci olabilirmisiniz?

Elllmira

Heyecan dolu bir Anne adayı :)
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
50
44
3
Merhaba hanimlar ben Amasya'ya yeni tasindim ve şehirde saglik hizmetleri sunabilecek çok fazla seçenek yok sadece bir devlet hastanesi ve eski binadan bozma bir özel hastane bulunmakta,
Başta özele gitmeyi düşünüyordum fakat buranin yerlisinden birçok kişi özelin yetersiz ve donanimsiz olduğunu söyledi ki zaten kendimde birkac kez muayene için gittigimde çokta tatmin edici bulamadim Amasya'da doğum yapmis hanimlar nasil ve nerede doğum yaptiniz bilgi verip aydinlatirsaniz çok sevinirim gerçekten doğum hususu beni çok geriyor ne yapacagimi bilemiyorum...

Merhaba Elllmira, konuyla ilgilenen olmamış sanırım. Benim de aynı problemim var. son haftalarımda orda olacağm ve mecburen doğumumu da Amasya'da yapmak zorundayım. Doğumunuzu yaptınız kı acaba merak ettim? Ben de instagramda bir bayanla konuşmuştum. Şifa Tıp merkezinde sadece 1 doktor olduğunu ve orda sadece normal doğum yaptırdıklarını söylemişti. Normal doğum için orası olabilir demişti. Devlet hastanesinde Mustafa Boyacı ve Mustafa RAhhal önermişti, kendisi Mustafa Bey'de doğum yapmış. bunlar sanırım kliniik doktorları. Bir de Aysun Tekeli varmış yrd.doçentmiş ama çok yoğun olduğu için sıra pek alınmıyormuş. Kendiniz doğum yaptıysanız bana da bilgi verebilir misiniz acaba?

Canim bende henuz doğum yapmadim 32. Haftamdayim zaten ilk başta belirttigim özel hastane şifa hastanesi oluyor tek doktoru var oda Cemil Rahhal, hamile kaldigimdan beridir 3-4 kez Cemil beye kontrole gittim 25. Haftamdayken Cemil beyle görüşmüştüm yani genel itibariyle ilgili bir doktor gibi görünüyor sen dogum için yanima gel ben dogumunu yaptiririm dedi normal dogum ucreti de 500 liraymis onu da sormustum fakat o hastane ile ilgili beni dusunduren şey çok eski bir binada olmasi ve komşumun "kendini onlara teslim etme tek doktor var ve hastane donanimsiz Allah muhafaza ters birşeyler olursa oraya gittigine pisman olursun" demesi benim orayi seceneklrden cikarmama neden oldu şimdi devlet hastanesine gidiyorum önce Aysun hanima göründüm sonra iki kez Mustafa Boyaciya gittim ama sahsim adina birtek Aysun hanimdan memnun kaldım bu gidisle dogumumda devlet hastanesinde olacak gibi başka sağlam bir seçenek goremiyorum doğrusu.

Ben de 31. haftamdayım ama eylülde ancak Amasya'ya geleceğim. şimdilik normal doğum düşünüyorum doktorum da bir şey söylemedi ama. muayene ve ilgiden daha çok beni düşündüren doğum yapacağım yer. devlet hastanelerinin durumu belli, ne kadar iyi olabiir ki? en istemediğim şey devlet hastanesinde doğum yapmak zorunda kalmaktı, ona da mecburum sanırım öyle görünüyor. kendisi hemşire olan bir arkadaş bu hastanede çok kötü bir doğum tecrübesi yaşamış birkaç yıl önce ve beni de korkuttu açıkçası bu durum. Ama tabiki birkaç arkadaşımdan özellikle normal doğum yapacaksan, yoğun bakım ünitesi olan bir hastane seçmen iyi olur diye duyduktan sonra Erzurum'dayken de Tıp fakültesi mantıklı gelmişti doğum için ama Amasya'daki farklı sistemle çalışan bir hastane sanırım. Zaten devlet hastanesi diye geçiyor. Aysun hanımın yoğun olduğunu söylemişlerdi muayene için. acaba randevusuz geldiğimiz takdirde istediğimiz doktora görünme şansımız olmuyor mu? Bir de doğum nasıl olur acaba o anda acildeki doktorlar mı mudahele ederler? Dediğim gibi Erzurum'da tıp fakültesinin çalışma mantığı farklı sanırım. Öğretim üyesi olan doktorlar bizzat kendi sekreterleri aracılığıyla muayene yapıyorlar ve doğum giriyorlar. Fakat tıp fakültesi poliklinik doktorları normal devlet hastanesi mantığıyla çalışıyor.

Burada hastane seçenegi devlet hastanesi ve şifa ile sinirli olduğundan devlette çok büyük yogunluk var sadece Aysun hanim değil diğer doktorlara da randevu almak kolay olmuyor ama tabii digerlerine oranla Aysun hanimin bir tık daha fazla mhrsden alacagin randevuyla bir hafta sonrasina randevu buluyorsun fakat aciliyetli bir durum varsa gidip hastanedende poliklinige randevu alabiliyorsun ben beklemekten rahatsiz olduğum için hep netten randevu aldim bende başta devletten acayip korkuyordum birde ilk doğumum olduğundan tedirgindim fakat artik kaniksadim sanirim çok etkilenmiyorum umarim dogumda da boyle rahat olurum ayrica bir diğer seçenekte eğer araciniz varsa samsunda yakin olduğu için oradaki hastanelerden biriyle anlasabilirsiniz ne yazikki bizde araç olmadigindan gidemedik fakat öyle dogum yapan arkadaşlarla tanistim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…