Ben de 31. haftamdayım ama eylülde ancak Amasya'ya geleceğim. şimdilik normal doğum düşünüyorum doktorum da bir şey söylemedi ama. muayene ve ilgiden daha çok beni düşündüren doğum yapacağım yer. devlet hastanelerinin durumu belli, ne kadar iyi olabiir ki? en istemediğim şey devlet hastanesinde doğum yapmak zorunda kalmaktı, ona da mecburum sanırım öyle görünüyor. kendisi hemşire olan bir arkadaş bu hastanede çok kötü bir doğum tecrübesi yaşamış birkaç yıl önce ve beni de korkuttu açıkçası bu durum. Ama tabiki birkaç arkadaşımdan özellikle normal doğum yapacaksan, yoğun bakım ünitesi olan bir hastane seçmen iyi olur diye duyduktan sonra Erzurum'dayken de Tıp fakültesi mantıklı gelmişti doğum için ama Amasya'daki farklı sistemle çalışan bir hastane sanırım. Zaten devlet hastanesi diye geçiyor. Aysun hanımın yoğun olduğunu söylemişlerdi muayene için. acaba randevusuz geldiğimiz takdirde istediğimiz doktora görünme şansımız olmuyor mu? Bir de doğum nasıl olur acaba o anda acildeki doktorlar mı mudahele ederler? Dediğim gibi Erzurum'da tıp fakültesinin çalışma mantığı farklı sanırım. Öğretim üyesi olan doktorlar bizzat kendi sekreterleri aracılığıyla muayene yapıyorlar ve doğum giriyorlar. Fakat tıp fakültesi poliklinik doktorları normal devlet hastanesi mantığıyla çalışıyor.