• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ambulans hangi durumlarda çağırılır?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.865
10.579
408
Hamileyim mide bulantılarım bugün o kadar arttı ki yediğim ne varsa hemen çıkarıyorum midemde hicbir sey kalmadi. Sürekli kusuyorum sonrasinda da bi süre mide ağrısı çekiyorum. Elim ayağım güçten düşüyor dizlerim titriyor ayağa kalkinca başım dönüyor.
Esim de evde değil, otobüslerin saati bitti, ambulansı arasam gelip alsalar çok mu tuhaf olur? Bu gibi durumlarda arayamaz mıyız?

Ara tabi ki de. Genelde biz babam fenalaşinca cagriyoz ama bu da önemli götürecek kimse yoksa ambulans gelir. Ama geri kendin gelirsin

Arayabilirsiniz belki hiç hastaneye goturmeden evde müdahale edebilirler.

gerçekten rahatsızsanız çağırın tabi, anlatın durumu, yalnızım, kimsem yok kendim de gelemem falan filan deyin yardımcı olurlar.

gerçi bazı memurlar da tuhaf oluyorlar, benim kardeşim aniden fenalaşmıştı, ne olduğun anlamadık böyle felç gibi kaldı çocuk, aradık ambulansı mesela hemen gelsin diye, bize demezler mi siz taksiyle getirseniz diye.

Yuruyebiliyorsaniz taksiyle en yakin saglik kurulusuna gidebilirsiniz.

Hastanede serum içine mide bulantısı için ilaç verip eve gönderirler. En fazla 2 saat kalırsın. Sonra ne yapacaksın ? Eve tek gelmen gerekecek. Bir tanıdığın varsa yanına gelsin, gerekirse beraber gidin taksiyle. Kimsenin yoksa, eşin gelemeyecekse, dönüşte tamamen iyilesmeme ihtimalini göze alabiliyorsan ara. Özel hastanelerin ambulanslari da var ama ücretli olur.

Bence arayin. Hem ambulans sadece ölümcül durumlarda gelecek diye bi kaide yok.. Iyice halsizleşmeden müdahale ederler..

Hastaneye gidecek durumda gucte olmadiginizi ilgilecek kimseniz olmadigini kotu oldugunuzu belirtirseniz gelirler diye tahmin ediyorum ama sizden cok daha acil durumlarin sirasini almakta soz konusu olabilir
Saglik hizmetini arayip sorabilirsiniz belediyenin saglik ekipleri bu konuda yardimci oluyor mu bilmiyorum (yasli,yatalak hasta vb durumlara bakan kisim) belki evde serum mudahale icin onlari yonlendirirler

Bi keresinde bi arastırma hastanesine hamile ve 1 haftadır kanaması olan kadın ambulansla geldi. Doktor feci azarladı ambulans senin özel soforun mu madem aciliyetin vardı 1 hafta niye bekledin diye. Cok uzulmuştum kadına. Sanırım ambulans acil olan, bi anda ortaya çıkan ve daha caresiz durumlarda kullanılmalı. Taksiye binmek istemiyosanız cagırın ama tabi hamilesiniz.

Kusması çok mu bilmiyoruz. Şekeri ve tansiyonu düşmüş, vücut susuz kalmış bile olabilir. Kimsesi yoksa arasın, telefonda soruyorlar zaten durumu. Gerekmeyecekse göndermezler

Hangi Durumlarda 112 Aranmalıdır ?
Aşağıdaki durumlarda size ambulans gönderilir
1. Kalp krizi
2. Şeker hastalığı komaları
3. Nefes darlığı
4. Boğulmalar
5. Zehirlenmeler
6. Kazalar
* Trafik kazası
* İş kazası
* Ev kazası
* Elektrik çarpmaları
* Ciddi yanıklar
7. Bilinç kaybı,Felç
8. Ani gelişen durdulmayan kanamalar
9. İntihar girişimi
10. Yüksekten düşme
11. Darp,Yaralanma
*Deprem
*Sel
*Yangın
112’yi aradığınızda görüşme sırasında şunlara dikkat ediniz;
* Sakin olunmalı yada sakin bir kişinin aranması sağlanmalı.
* Komuta Kontrol Merkezi tarafından sorulan sorulara kısa ve net bir şekilde yanıt verilmelidir.
* Kimin hangi numaradan aradığı bildirilmelidir.
* Olayın tanımı tam olarak yapılmalı,Hasta yada yaralı sayısının durumu belirtilmelidir.
* Geri aranma ihtimaline karşı telefon meşgul edilmemelidir.
* Ambulans talebiniz uygun görüldüğünde olay yerine tam donanımlı ekip ve ambulans gönderilir.
* Öncelikle bulunduğunuz il-ilçe- semti belirtiniz. Posta adersi ile birlikte olay yerine yakın iyi bilinen( okul,market
durak,mağaza vb.) bir yer adı verilmesi istenilen adresi bulmayı kolaylaştırır.
* Gerektiğinde bir bekleme noktası belirlenerek hasta yakınının ambulansı karşılaması istenebilir.
* Bölünmüş yollardaki hasta ve yaralılarda olayın meydana geldiği istikameti mutlak belirtiniz.
(Örneğin UŞAK - KULA yolunun KULA istikameti)
112’yi Aradığınızda Yapmanız Gerekenler
ÖNCELİKLE SAKİN OLUN VE NET İFADELERLERLE KONUŞARAK;

* Adınızı soyadınızı ve aradığınız telefon numarasını bildirin.

* Hastalığın yada yaralanmanın tarifini yapınız.

* Tam olarak yerinizi tarif edin. (Tarif sırasından etrafınızda bulunan okul,cami,karakol vb. gibi yerleri ifade ediniz.

* 112 Görevlisinin sizi tekrar arayabileceğini düşünerek telefonunuzu meşgul etmeyiniz.

UNUTMAYINIZ!!!

AMBULANS ÇAĞRILDIKTAN SONRA HASTAYI BAŞKA ARAÇLA SEVK ETMEYİN!

112 ACIL YARDIM AMBULANSI EN KISA SÜREDE SİZE ULAŞACAKTIR!

Hangi Durumlarda Ambulans Gönderilmez?
* Hastanın durumu acil kapsamında değilse;

* Gündüz veya mesai saatlerinde randevu ile poliklinikte muayene edilebilecek durumdaki hastalar.

* Evde serum taktırmak ,enjeksiyon yaptırmak vb. durumlar

* Daha çabuk muayene olabileceğini düşünerek hastaneye nakil istemek.

* 112 yi meşgul ve suistimal etmek.

*alıntıdır

Bilirim o duyguyu. Gitsende pek bi şey yapmıyorlar. Gaviscon şurup al sen miden için ama gidersen en azından bi serum takarlar. Ara bence götürecek kimse yok ve hamilesin

Taksiye binseniz olmuyor mu veya bir yakınınız Yok mu götürebilecek sonuçta dedikleri gibi serum verecekler tekrar dönmeniz gerekecek o zaman ne yapacaksınız ben olsam çağırmazdım bulantıya ambulans

Tuhaf olur tabii.
Taksi çağırın mümkünse.
İlk haftalarsa eğer gebeliğiniz çok ekstrem şikayetler değil 3 ay yattığımı bilirim.

Geçmiş olsun.

Back
X