Amcamın karısı sinirimi bozdu :47:

tuyan25

cümle mühendisi
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
502
5
26
Ankara
Yengem ve amcam her seferinde beni çok sevdiklerini söyler dururdu ama bebeğim oldu degisti ikiside. Evime gelirler ay keşke gelmeseydik evi küçük bilmem ne. Halamlar falan toplu geldiler annem sizde gelin demiş yoksa gelecekleri de yoktu. Neyse dedim şimdide tuyan in bebeğine elli lira vereyim gibi bi laf etmiş anneme :44:
Ben ondan ne yalan söyleyim altın takmasini bekliyorum. Benim ailem onun tüm torunlarına takti çünkü. Anneme sakın öyle bişey yapmasın kendimi tutamam ağzının payını veririm dedim. Aslında gerek yok sağolun deyip parayı almayim diyorum ama başka ne diyebilirim kafamda kuramiyorum. Çok sinir bozucu bi durum ya:14::47::47:

almamazlık etme almazsan seni haksz yapar hem altın takmamış hemde ay para verdk de almadı bk diye konuşmuş haksızken haklıymış gbi olurlar. al ama mesafeni koru sende. kişi kendne yakışanı yaparmş. annen saolsn kndne yakışanı yapms takmış onlar yapmıyorlarsa kndni üzme onlarn basitliği

Durumu var ama inanılmaz pintiler. Işık yakmadan tv ışığıyla oturur bulaşık makinesi bile calistirmaz. Benim ailem enayi mi dört torununa altın taktılar. Şimdi kalkmış bi elli lira verelim diyormuş.

Durumu var ama inanılmaz pintiler. Işık yakmadan tv ışığıyla oturur bulaşık makinesi bile calistirmaz. Benim ailem enayi mi dört torununa altın taktılar. Şimdi kalkmış bi elli lira verelim diyormuş.

durumu iyise sinir bozucu 50 yi verince hiç sesetme imalı imalı bak sonrada laf sok altın takmış şu de allah razı olsun benim ailemde takmıştı ee takana takcan de laf yerine gider içine dert olr:51:

Ya ben altında falan değilim altın toplamak için dogurmadim cocugumu. Benim sinirimi bozan tavirlari. Gidip ona buna takip bana takmamalari üstüne dalga geçer gibi elli lira verelim demeleri sinirimi hoplattı. Durumları son derece iyi babamla ticaret bile yaptılar. Dolmuslari vardı bi sarhos para vermedi diye sattirdi dolmusu amcam :47:

cimri demekki. annenler onların torunlarına altın takarken ne sevinmişlerdir halbuki..
aynısını senin de görmek istemen çok doğal canım. gerçekten durumu olmasa ama samimi olsa
onu anlarsın zaten. sen de lafını esirgemezsin artık bundan sonra onlardan.. biraz senin de rahatlamaya ihtiyacın var.
ancak bu şekilde rahatlarsın. samimiyetsiz insanlarla onların dilinden konuşmak gerekiyor

şimdi aklıma lise yıllarım geldi.bi arkadaşım doğum günümde hediye olarak bana kibrit kutusu uzattı.bozulur gibi oldum ama hala ümitliydim.yinede merakla açtım.içinden süpriz yumurtaların içinden çıkan oyuncaklardan vardı.o sırada yüzüne çarpmak istedim ama frenledim kendimi.keşke hiç gettirmeseydi diye geçirdim içimden.ben böyle içimden sayyarken çıkarıp gerçek hediyesini verdi.çok utandım.kendimden içimden geçirdiklerim için çok utandım.allahtan ona bişey söylememişim.sizde sabırlı olun.belki asıl hediye sonra gelecek.belki tepkinizi ölçüyor...

şimdi aklıma lise yıllarım geldi.bi arkadaşım doğum günümde hediye olarak bana kibrit kutusu uzattı.bozulur gibi oldum ama hala ümitliydim.yinede merakla açtım.içinden süpriz yumurtaların içinden çıkan oyuncaklardan vardı.o sırada yüzüne çarpmak istedim ama frenledim kendimi.keşke hiç gettirmeseydi diye geçirdim içimden.ben böyle içimden sayyarken çıkarıp gerçek hediyesini verdi.çok utandım.kendimden içimden geçirdiklerim için çok utandım.allahtan ona bişey söylememişim.sizde sabırlı olun.belki asıl hediye sonra gelecek.belki tepkinizi ölçüyor...

Yengem bize hep tepeden bakar bu davranisida bunun bir örneği sadece. Evime gelir küçük bilmem ne surat asar. Kendi kızı misafir sevmez bense tam tersi misafir gelsin agirlamayi çok severim. Bizi hep kucumserler. Benim ailem onların hep yanında ama onların yaptigina moralim çok bozuluyor.
Amcamlar benzin yakıyor diye araba bile almazlar. Bir ara aldılar binmediler bile. Babamın götürmesini beklerler hep. Sinir oluyorum bu yaptiklarina.

haklısın tabi cimriliği bu şekilde hastalık boyutuna ulaşmış olan insanlar var ama yinede sen sonucu bekle erken tepki verme.sonuta takılan altın yengende olsa ödünç olarak takılıyo.bunun altında kalacağını sanmıyorum ele güne karşı.yani umarım kalmaz..

malasef var öyle yüzsüz insanlar bende pek çok yakınıma altın götürdüm sıra banada gelecek dıye ama bır baktımki 50 lıra verip geçtiler kenara üstelik benden çok çok daha ıyı durumları ınsan kuzen dıyor yakın dıyor götürüyor işte böyle yüzsüz oluyorlar artık evladımın başının gözünün sadakası olsun deyip geçiyorum

malasef var öyle yüzsüz insanlar bende pek çok yakınıma altın götürdüm sıra banada gelecek dıye ama bır baktımki 50 lıra verip geçtiler kenara üstelik benden çok çok daha ıyı durumları ınsan kuzen dıyor yakın dıyor götürüyor işte böyle yüzsüz oluyorlar artık evladımın başının gözünün sadakası olsun deyip geçiyorum

Bende bişey beklemem sağolsun arkadaşlarım gelip takıyor öz amcamın ve yengemin tavrına uzuluyorum. Takmayabilir bana bunu açıklamalı ama onun yerine annemle laf gönderiyor. Benim annemden hiç laf sokmaz ağzının payını verememiş. Ama ben susmak istemiyorum.

Son düzenleme:

canım ayınısı bende nişanımda yaşadım ve sen çoooooooooooook iyi anlıyorum
benim babamda kendi aileisne sünnet,mezuniyet,nişan,düğün,bebek,ev haediyesi hepsini götürdü tüm yiğenlerine
yemnin ediyorum nişanda babamın tarafından iğne gelemdi ve 5 kardeşler düşün
erkek tarafına çok mahçup oldum onlar hepsi taktı halası,dayısı,amcası vs vs
durumları olmaza dersinki yok ama birde olupta yapmadılar mı o çook basit kaçıyor
havaya gelince ohooo ordan şunu aldık,bu marka aldık,şuraya tatile gittik ama bize gelince tık yok
nefret ediyorum bu tür insanlardan:47::47::47::47:

bak sinirim hopladı yineeeeee Allahım yaaaaaa

canım ayınısı bende nişanımda yaşadım ve sen çoooooooooooook iyi anlıyorum
benim babamda kendi aileisne sünnet,mezuniyet,nişan,düğün,bebek,ev haediyesi hepsini götürdü tüm yiğenlerine
yemnin ediyorum nişanda babamın tarafından iğne gelemdi ve 5 kardeşler düşün
erkek tarafına çok mahçup oldum onlar hepsi taktı halası,dayısı,amcası vs vs
durumları olmaza dersinki yok ama birde olupta yapmadılar mı o çook basit kaçıyor
havaya gelince ohooo ordan şunu aldık,bu marka aldık,şuraya tatile gittik ama bize gelince tık yok
nefret ediyorum bu tür insanlardan:47::47::47::47:

bak sinirim hopladı yineeeeee Allahım yaaaaaa

Beni anlamana sevindim. İnsan böyle günlerde akrabalarinin gerçek yüzünü görüyor. Beni çok severlerdi şimdi degistiler.
Halamda aynısını yaptı bana. Kızıma bir pijama takımı getirdi sadece. Kusura bakma canım durumumuz kötü dedi. Bir ay sonra oğlunu özel üniversiteye yazdırdı. 25.000 tl yıllığı. Mont almış 600 tl. İnsan böyle şeyleri duyunca iyice cildiriyor. :47:
benim ailemin taktıkları aldıkları çıkar onlardan helal etmiyorum.:43:

ben hediye işinin gönül işi olduğunu düşünüyorum
düğün hediyesi, ev hediyesi, bebek hediyesi vs.
sizin içinizden gelmiş almışsınız, karşı tarafın durumu var yada yok bilemem
ama sizin onlara aldığınız hediyenin aynısını almak zorunda değiller

durumları iyi olmasına rağmen size ufak bir hediye getiriyorlarsa bu size verdikleri önemi gösterir
siz de bunu anlar, karşı tarafa ona göre davranırsınız

ayrıca yengenizin bebeğinize takacağı hediyeyi annenize söylemesi ne ilginç

insan hediyesini alır, takar.

bu nedenden dolayı sinirinizi bozmayın....

cok sinir bozucu bir durum soylemek lazim bence gercekten mutlaka soyleyin ona degilse de duyuracagini bildiginiz birine soyleyin vardir boyle tipler:)

ben hediye işinin gönül işi olduğunu düşünüyorum
düğün hediyesi, ev hediyesi, bebek hediyesi vs.
sizin içinizden gelmiş almışsınız, karşı tarafın durumu var yada yok bilemem
ama sizin onlara aldığınız hediyenin aynısını almak zorunda değiller

durumları iyi olmasına rağmen size ufak bir hediye getiriyorlarsa bu size verdikleri önemi gösterir
siz de bunu anlar, karşı tarafa ona göre davranırsınız

ayrıca yengenizin bebeğinize takacağı hediyeyi annenize söylemesi ne ilginç

insan hediyesini alır, takar.

bu nedenden dolayı sinirinizi bozmayın....

Amcamla babamlar ayni binada oturuyo hergun dip dibeler o yuzden yengem anneme soylemis. Ben altinda falan degilim sadece beni kucuk gorup bi elli lira veriyimde konu kapansin zihniyetinde olmasi. Kizim 5 aylik oldu ayip bunu yakin akrabamin yapmasina uzuluyorum sadece. Yedi kat yabanci bile kizimin dogumundan sonra gelip duzgun bir sekilde hayirli olsun dedi. Sonucta bu bi adet ve benim ailem zamaninda ustune duseni yapmis. Amcamlarda yapmak zorunda. Gozumuzun onunde kac kisiye hayirli olsuna gitti bana davetle bir kez geldiler ondada soylenip durdu yengem.

yahu bütün amca hanımları mı gıcık olur :41::41::41: hiç boşver takma kafaya, benim amcalarım değil çocuğumu görmek düğünüme bile gelmediler,ya düğünü bırak 1 amcamı doğdum doğalı hiç görmedim sesini duymadım öz be öz amcam hemde. diğerlerini de aşağı yukarı bi 10 senedir görmüş değilim:31:

Back
X