Ameliyat gunumu aldim sorularim var :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi ruat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ruat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2010
186
15
118
İstanbul
Kizlar merhaba yaklasik 2 yillik arastrmalarim ve yaptigim onlarca gorusmedem sonra şubat ayina gunumu aldim Arda Pelen e ameliyat olacagim.
Kimi doktor ameliyat etmek istemedi kimisi cok az degisir burnun gerek yok dedi.( ki burnum kotu ve ameliyati zor bir burun degil)

Kisacasi ugrasmak istemediler.
Arda bey ile iyi iletisim kurdum ve gecmis ameliyatli hasyalarina ulsatim konustum hummali arastirmalar sonunda. Insallah Allah utandirmasin subat ayinda ameliyat olacagim.

Bugune kadar hep kime olmam gerektigini arastirdim. Ameliyat surecini cok bilmiyorum bazi sorularim var beni aydinlatabilir misiniz ?

* ameliyattan sonra (acik ameliyat)
Nekadar sure alcili kaliyor burun.
*alcidan sonra flaster ne kadar sure duruyor ?
* 1 haftadan sonra ise gidebilirmiyim sizce ?
Goruntu cok mu kotu oluyor. ?
Agri esigim cok yuksek agri cekecegimi sanmiyorum.
* ameliyattan sonra ne kadar zaman gozluk takamam?
* ameliyat sonrasi ilk kac ay burnuma darbe vs almamaliyim ?
*birde ben alerjikim kac ay hapsurma tiksirmaya dikkat etmeliyim ?

Cooookkkk tesekkurler simdiden

şimdi ki aklım olsa kesinlikle kapalı ameliyat yapan birini bulurdum

şimdi ki aklım olsa kesinlikle kapalı ameliyat yapan birini bulurdum
Haklısın canm bende ilkini açık ikincisini kapalı yaptırdım.Güya ikincisi can acıtır dersin ben onda daha rahattım ne kan kustum ne şişim oldu ne ağrım ne dikişim...
şimdiki aklım olsa ilkine de kapalı yaptırırdım ve En Kötüsü de üst dudağınızda kesinlikle sarkma düşme olur hazırlıklı olun:110:

Kizlar merhaba yaklasik 2 yillik arastrmalarim ve yaptigim onlarca gorusmedem sonra şubat ayina gunumu aldim Arda Pelen e ameliyat olacagim.
Kimi doktor ameliyat etmek istemedi kimisi cok az degisir burnun gerek yok dedi.( ki burnum kotu ve ameliyati zor bir burun degil)

Arda bey ile iyi iletisim kurdum ve gecmis ameliyatli hasyalarina ulsatim konustum hummali arastirmalar sonunda. Insallah Allah utandirmasin subat ayinda ameliyat olacagim.

Bugune kadar hep kime olmam gerektigini arastirdim. Ameliyat surecini cok bilmiyorum bazi sorularim var beni aydinlatabilir misiniz ?

Ne kadara fiyat verdi acaba?

:) kizlar olaydan soguttunuz beni :))
Kimse sorularimin yanitlarini bilmiyor sanirim :(

Acik ameliyatta dikis izi kalmamasi imkansiz zaten
Troid ameliyati oldum 8 yil once estetik dikis var boynumda o bile okadar sene sonra hala belli
Hic belli olmamasi gibi bisey yok :)

Bende alçı bir hafta kaldı.Ağrın hiç olmaz merak etme ağrı kesici yapıyorlar.Gözlük 6 ay takmasan yeridir ben olsam takmazdım.İşe gitme konusunda da ben olsam acele etmezdim 1 ay dışarı çıkmadım çünkü.Sadece arabayla hastaneye gittim o süreçte.Hapşırmaya gelince de ağzın açık hapşırmalısın ağzını burnunu kapatmaya çalışma.Ben ikinci haftadan falan hapşırmaya başladım tozdan vs mecburen hapşırıyosun.Görüntü kötü mü olur demişsin o senin şişliklerine ve ameliyatına bağlı bi durum.Herkesin şişliği bir olmaz

Bende alçı bir hafta kaldı.Ağrın hiç olmaz merak etme ağrı kesici yapıyorlar.Gözlük 6 ay takmasan yeridir ben olsam takmazdım.İşe gitme konusunda da ben olsam acele etmezdim 1 ay dışarı çıkmadım çünkü.Sadece arabayla hastaneye gittim o süreçte.Hapşırmaya gelince de ağzın açık hapşırmalısın ağzını burnunu kapatmaya çalışma.Ben ikinci haftadan falan hapşırmaya başladım tozdan vs mecburen hapşırıyosun.Görüntü kötü mü olur demişsin o senin şişliklerine ve ameliyatına bağlı bi durum.Herkesin şişliği bir olmaz
Canim cevaolarin icin tesekkur ederim
Sanirim 1 ay ise gitmemezlik yapamam 1 hafta max.

Dis estetiginde damak ameliyati olmustum agzimda 15 dikisle ertesi gun ise gidem bir iskoligim ;)
Beni en cok korkutan alerjik oldugum icin hapsuruk olayi pilen donemi mart nisan yani ameliyatimdan 1 ay sonra artik avuc avuc alerji ilaci icecegim sanirim.

ben ilk günden defalarca hapşırdım, çünkü üşütmüşüm ve peşipeşine 4-5 kez hapşırıyordum zaten ağızdan hapşırıyorsunuz mecburen ve öksürük benzeri bir hal alıyor ve burunda basınç olmuyor(olmaması gerek), ayrıca fazla iznin yoksa 1 hafta dinlenmen için iyi bir süre ben 4.gün işe gittim. şişliğin morluğun biraz kalabilir yoksa masa başı çalışıyorsan, ağır bir işin yoksa çalışmanda sakınca yok, öne eğilmemeye dikkat etmelisin. diğer sorularının cevapları bu forumda çokca verildi ve zaten birçok şeyi sana dr un senin durumuna göre söyleyecek.

merhaba, cuma günü saat 4 gibi ameliyata girdim, gözlerimi açtığımda saat 6 buçuktu. Benim göz altlarım hemen morarmaya başlamıştı. Sabaha kadar her saat başı gözlerime buz koydum. Eldiven içine haşlanmış bezelye taneleri koyup dondurmuşlar, hem hafif oluyor hem de suya göre daha dayanıklı, daha uzun süre soğuk kalıyor. Ertesi gün saat 2 gibi tamponlarımı çıkardılar ve eve gönderdiler. Bugün 3.günüm yüzüm komple şiş. Göz altlarımın morlukları için ilaç kullanıyorum ve hızlı bir şekilde morarmayı azalttı. Bunların dışında kesinlikle ağrı sancı hiçbirşey yok sadece şişlik rahatsız edici. Cumartesi kontrole gideceğim büyük ihtimal alçı alınacak. Madem bir karar aldın kesinlikle vazgeçme, dr.unu iyi araştır, eğer güvendiğin bir hekimse ve gerçekten ihtiyacın varsa erteleme. Korkulacak bir operasyon değil.

7 gün kalıyor alçı sanırım ameliyat tipinden bağımsız bu

5 gün bantlar durdu, sonra çıkarttık.

ben cuma ameliyat olup 9 gün sonra pazartesi gittim. insanların yorumlarından utanıp sıkılma durumu yoksa bence gidilebilir.

herkesin yüzü farklı reaksiyon verir benim şişlerim çabuk indi, ilk günler çok kötüydü. alçıyla dışarı çıkmak istemezsin ama 10 gün sonra benim geçti.

Mayısta oldum hala takmıyorum, gözlük normalde bile kemer yapıyormuş. Ama ilk 3 ay kesinlikle takılmamalı.

Darbe hiç almamakta fayda var :). ama tabii giderek darbe etkisi düşüyor, 2 3 aydan sonra

Hapşururken ben ağızdan hapşurdum ama burnumda bi şey var gibi olduğu için çok hapşurdum alçılı bile.

burun altında kesi izi kalıyor 4 ay oldu hala belirgin ve burın ucu taş gibi kapalı da burun ucu hareketli oluyor

burun ucu derisinin hareketli/hareketsiz olması, amelyatın açık/kapalı olmasıyla mı alakalı? Hiç öyle birşey duymadım ben. tamamen kullanılan tekniğe bağlı bişey sanıyordum ama açık kapalı fark etmez sanıyordum. acaba sizinki sadece geçici bir sertlik olabilir mi? zannedersem burun iyleştikçe aylar içinde, burun ucu da yumuşuyor

Doktora göre alçı kalma süresi değişiyor benim 15 gün atel koyuldu sonra çıktı ameliyattan sonra ilk üç gün sıkıntılı narkoz etkisi vs sonra hergun yavaş yavaş duzeldigini hissediyorsun işe yakın bir zamanda dönebilirsin geçmiş olsun şimdiden

Back
X