- 27 Ocak 2018
- 490
- 452
- 23
- 29
- Konu Sahibi Asetilkolin
Haklısınız :) çok sağolun mesajlarınız için :)Sağlıkla kavusun da gerisi önemsiz herşey unutuluyor .Unutulmasa ikinci üçüncü çocuklar yapılmaz :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısınız :) çok sağolun mesajlarınız için :)Sağlıkla kavusun da gerisi önemsiz herşey unutuluyor .Unutulmasa ikinci üçüncü çocuklar yapılmaz :)
Sonradan toparlanma açısından sizin için iyi olmuş. Bünye meselesi birisi diyor ki 1 ay yattım birisi diyor hala belim ağrıyor. Gerçi ben dinlemek istemiyorum belirtiyorumda her kafadan ses çıkınca insanın duygu durumuda bu dönemde karışık, iyice allak bullak oluyor herşey.iki sezeryan doğum yaptım spinal anestezi ile inanın doğum işin en kolay tarafı asil sonrası önemli yani bebek bakımının yaninda doğum hiçbirşey değil benim için. spinal iğnesini hissetmiyorsunuz bile. sonra da ayakların uyusuklugu geçene kadar ağrı azalmış oluyor. zaten sürekli ağrı kesici iğne yapıyorlar ilk gün. ben doğum sonrası bel ağrısı bas ağrısı falan da yasamadim çok şükür. ilk gün ayağa kalkmaya başlarsınız sürekli yatmayin. ben ilk tuvalete yanımda annemle girdim sonra hep kendim gittim. uç gün sonunda normale dönüyor insan. Ben normal doğumdan korkardim hep ondan sezeryan oldum iyi ki de olmuşum derim her zaman. Normal deki gibi saatlerce ağrıdan bağırmak doğum anında ıkınmak falan yok yani aşırı bi ağrı sancı cekilmiyor ki. Bebeği de doğum zamanı hemen görüyorsunuz harika birşey bence. ikinci gece çocuk için kendim kalktim ağladığı zaman. dördüncü gün evde canım sıkıldı markete dolaşmaya gittim düşünün yani abartılacak hiçbirşey yok.
Açıklamanız için teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun :)Ben de Sezaryen oldum . O iğne hiç acıtmadı ama ben de hep şu korku vardı . Bacakları hissetmemek nasıl bir duygu diye korkardım ama korkulacak bişey yok . Ameliyat sırasında da bişey hissedilmiyor . Sadece yoğun bir bulantı geldi bana onda da ilaç verdiler geçti hemen . Sezeryan acısı en yoğun 2-3 gün oldu sonra hafif . Genel anestezi de yoğun bir alkol kokusu geliyor ve uyuyorsun . İş bitince uyandırıyorlar
Tamamen işlemi yapan ele bağlı olmakla birlikte iğnenin girdiğini falan hissetmiyorsunuz .spinal ile sez Doğum yaptım ,yine olsa yine yaparım .doğumumun en eğlenceli anları ameliyathaneydi .Normal doğumdan bende korkuyorum aslında öncesinde hep sezeryan yaptırırım diyordum ama şuan kaldım ortada. Normal doğum en iyisi tabi ama acısı ağrısı insanı çekindiriyor. Gerçi bu hayatta herşeyin ağrısını acısını çekiyorsun :)
Aslında gün içerisinde o kadar yoğun olarak düşünmüyorum geceleri rüyalarıma giriyor anlamsızca. Kendimi başka bişeye yönlendiricem artık. Birde destek alıyım diyorum çünkü doğuma kadar daha büyür bu korkum diye korkuyorum.Ben aynı gecede iki doğum yapmış gibi oldum. Sabaha kadar sanci çektim. Küçük bey gelmemek için inat etti. En son sezaryene aldılar. Genel anestezi fikri hoşuma gitmedi. Her şeyin. Farkında olayım diye spinal istedim. Ameliyat masasında sancim devam ediyordu az da olsa. Sancinin etkisi mi ne bilmiyorum ama iğne sinek ısırığı kadar acıttı ancak. O ana dair en net hatırladığım şey üşümek oldu. Öyle böyle titremedim. Bir de şunu söyleyeyim doğum işin en kolay kısmı korkacak bir şey yok o bebek bir şekilde çıkacak. Gereksiz strese korkuya gerek yok. Sadece hamileliği kendinize zehredersiniz.
İnsan aklına daha baskın bir düşünce getirirse korktuğu düşünceden kopar mantığıyla çok güzel bişey yapmışsın. Gerçi 2.çocukta böyle bi sakinlik çöküyor çünkü düşündüğün şeyler farklı oluyor. Yani elbet çıkacak pozitif bakmak lazım.Kendinizi kasmadığınız zaman fazla bi ağrı hissetmezsiniz.
Zaten yanınızda sizi kontrol eden ebeler olacak farklı bişey hissederseniz söylersiniz.
Başka şeylere yoğunlaşın. Sürekli doğumu düşünürseniz gece de görürsünüz:)
Kızım bana çok bağımlı olduğu için son zamanlarda hep onu düşünüyordum. Ne olacak, kardeşine alışacak mı, ilk gece bensiz kalabilecek mi, ikisine yetebilecek miyim falan diye.
O kadar düşünmüşüm ki doğum korkumu alıp gitti.
Evet erken başladı. Bende aynı şekilde düşünüyorum ama birkaç defa rüyamda böyle görünce tedirginlik başladı sadece. Hayatıma ve hamileliğime zarar verecek durumda değil ama ben ilerlemesini istemiyorum o yüzden sizlerden fikir almak istedim :)Çok erken başlamış doğum korkusu :) ben bazı sağlık sebeplerinden ötürü sezeryan olacağım daha öncesinden spinal deneyimim var yinede yavrum için acılar içinde de olsa katlanırım yeterki oğlum sağlıkla gelsin. Sende öyle düşün bebeğine odaklan sadece.
Zaten bende öyle düşünüyorum.Yahu o bebek bir şekilde çıkacak. Öyle mi böyle mi diye endişe etmek çok yersiz.
Dünyada şimdiye kadar milyarlarca insan doğum yaptı. Şekli nasıl olursa olsun.
Bir çoğu da 2. 3. 4. çocukları doğurdu. Demek ki bu kadar korkulacak bir şey değil. Hatta unutuluyor.
Hayırlısıyla sağlıkla kavuşalım da nasıl olursa olsun demen lazım.
Normal doğum yaptım o acıyı hatırlıyor musun diye sor. Hayır.
Hissettiklerimin hepsini hatırlıyorum, ama acıyı hayır..
Spinal iğnesi belden yapılıyor ya ilerletiliyor hani ondan korkuyorum. Hissederim diye.
Ameliyatta da o neşter hareketlerini falan hissederim diye tedirginim. Hiç ameliyat olmadım o yüzden birazda
Maşallah çok geçmiş olsun sizede :)benim 3 yil arayla olan iki dogumum arasinda bile anestezi olayi cag atlamisti,
ikinci dogumumda igneleri o kadar inceltmisler ki agri bile olmadi sonrasinda,
Geçti geçti unutuldu bile 5 yıl oldu . Allah sağ Salim kucağına almayı nasip etsinAçıklamanız için teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun :)
Allah hayırlısını versin eninde sonunda bir şekilde çıkıcak kendimi çok kasmamında bir anlamı yok duaya vuruyum dilimi en iyisi. Rahatlarım inşallah :)
Amiin çok teşekkür ederimmGeçti geçti unutuldu bile 5 yıl oldu . Allah sağ Salim kucağına almayı nasip etsin
Çok geçmiş olsun canım benimSarkmış pörsümüş gobegimi görseydiniz normal doğumdan şaşmazdınız.
Yapabiliyorsanız (çatı muayenesinde söylerler zaten) normal doğum yapın.
O iğneye gelince özellikle 2. Doğumdan sonra bel ağrısından kalkamıyorum yataktan.