• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat Olan Kayınvalide Ve ona Bakma Meselesi

Benim görümcem yok, kv hasta olsa ben bakarım eşim de yardımcı olur işin ucundan tutar o yüzden bu kadar rahat bakarım diyebiliyorum ama ağır bir durumu olsa altından almak ya da benzeri şeyler gibi Allah biliyor ya altından kalkamam heralde, hani yüzümde bir ekşime olsa hastaya ayıp gücenir ne sevabı kalır ne nezaketi

Oğlum var 1.5 yaşında o bile altını doldurunca bazen oyyy oğlum püff diyorum ki o bile denmemeliymiş özellikle bebek anal dönemde ise

Zaten onlar baksın konu sahibi ve eşi Karamürsel sepeti gibi kırıtsın denmiyor ki..gelin zaten gün içinde giderim diyo, herseyden evvel ben o evde hasta bakılmasını sağlıklı bulmuyorum rutubetli odanın kapısı kapalı bile dursa havayı etkiler

Yan yana oturuyorlarmış zaten
Bence kayınvalidesinin evinde de rutubet vardır
Konu sahibinden açıklama getirmesini bekliyorum...

O da ipin ucundan tutmalı tabi ki
Direkt gelip bakamıyorsa yemek yapıp gönderebilir, gelen ziyaretçiler için evinde pasta-börek-kurabiye hazırlayıp getirir vs Ama kadının sadece evdeki bekar kızlarına yüklenmek de haksızlık. Sonuçta bir de oğlu var.

Tamam işte oğlu kendi bakma payını vekaleten karısına veriyor. Hazır bakmışken kardeşlerin payınıda aradan çıkarmaya çalışıyor. Adalet?

Sobalı ev olunca ne oluyor bende oraya takıldım kaldım he :)
Yandığı sürece sıcacık ev işte, ameliyatlı hasta olsa da olmasa da o soba zaten yakılacak.
Doğalgaz genellikle standart eko da yakılıyor ondada en az 300 geliyor, ısıncam dersen asgari ücret. Kadın doğalgazlı evde valla daha çok üşür :)

Tamam işte oğlu kendi bakma payını vekaleten karısına veriyor. Hazır bakmışken kardeşlerin payınıda aradan çıkarmaya çalışıyor. Adalet?

Veremez ama
Herkes kendi annesine

Valla dinen bu böyle. Ben hiç sessiz kalamam, dinimiz bana kendi anne-babama hizmet etmeyi emrediyor, eşiminkine değil.
O yüzden vicdanım rahat bir şekilde sesimi çıkartırım.

Eşime ise kendi anne-babasına bakmayı emrediyor. O yüzden eşim bakmalı.

Ama eşler arasında durum bu hale gelmemeli aslında. Benim kardeşim kendi kanserli kayınpederine baktı mesela. Ama kardeşimin eşi de benim annem hasta olunca onu hastaneye kendi başına götürdü, muayene ettirdi, filmini çektirdi. Kardeşim evde çocuğuyla kaldı, ben ise zaten başka bir şehirdeydim. anlatabiliyor muyum? Bu işleri karşılıklı olmalı, kişilerde vicdan ve merhamet olmalı (eşlerine karşı). Yaptığı hizmeti eşi için yapıyor olmalı ve bu karşılıklı olmalı. Bu konuda olduğu gibi bir taraf ezilen ve sürekli fedakarlık yapan olmamalı. Adaletsizlik olmamalı...

Velev ki o evde de rutubet var o zaman şartlar eşit kendi evi de bakılması mantıklı değil mi

Tamam da biz kendimizi oğlanın yerine koyalım.
Ameliyat olmuş annemize kendi evimizde bakmak isteyemeyecek miyiz?

Not: Karımızın üstüne yıkmadan, kendimiz işten izin alıp bizzat bakarak, ilgilenerek.

Veremez ama
Herkes kendi annesine

Valla dinen bu böyle. Ben hiç sessiz kalamam, dinimiz bana kendi anne-babama hizmet etmeyi emrediyor, eşiminkine değil.

İşte adam diyor ki bu eve getircez,
kendisi sabah işe çıkacak akşam gelecek. Gelin bakmış olacak, vay bee oğlu annesine nasıl baktı ama diye pointleri oğlu toplayacak :)

Afedersin ama eşininde aklı basmıyo heralde, çok güzel açıklamışsın işte neyi almıyo kafası. Anasıysa anası, eve getirip sana eziyet etmeye hakkı yok o kadar kişi varken sana düşmez. Gider yardm edersb arada ilgilenirsin ama o kadar.

pardon da kendi kızları dururken ve onlarda bekarken ne diye sizin eve getiriliyor kadıncağız
ben eğer kocandan başka çocuğu yoksa Allah için bak yazacaktım ama konu öyle değil
iki tane bekar kız koca var çocuklu geline mi bakmak düşüyor
ben kızı olsam annemi göndermem başka birine bakmasına

Sobalı ev olunca ne oluyor bende oraya takıldım kaldım he :)
Yandığı sürece sıcacık ev işte, ameliyatlı hasta olsa da olmasa da o soba zaten yakılacak.
Doğalgaz genellikle standart eko da yakılıyor ondada en az 300 geliyor, ısıncam dersen asgari ücret. Kadın doğalgazlı evde valla daha çok üşür :)
tuvalete giderken bir sıcak bir soğuk daha çabuk hastalanacağını düşünmüş olunabilir ama ilgisi yok bence de

Hasta bakmak sevaptır canım. Lütfen böyle düşünme. Benim kayınvalidem, ilk evlendiği günden beri kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşamış. Kayınvalidesi 7 yıldır alzeimer hastasıydı. Her yere tuvaletini yapardı; dolaptaki çiğ etleri yemeğe çalışırdı. Bunun gibi bir sürü şey. Ölmeden birkaç ay önce de felç olup yatağa düştü. Kayınvalidem bir gün gık demedi. Üstelik büyükbaba da çok zor bir adamdı. Kayınvalidemi beş dakika uyutmaz; sürekli hizmet beklerdi ki yaşadığı için halen devam ediyor. Kayınvalidem namazında niyazında, her sabah Kuran okur. Bir gün sordum: "Anne 35 yıldır nasıl dayandın?". "Rabbim öteki dünyada mükafatını verecek ya" dedi. Yani sen kayınvalidene belki sadece birkaç hafta bakacaksın. Bu kadarcık birşey için eşini üzme bence. Kızını yanında yatır; eşin kızının odasında yatsın. Ama bu sevap fırsatını kaçırma bence.

Hasta bakmak evet iyiliktir, fakat köle olmak degildir bu. Nasil bir zihniyet cözemedim dogrusu. 35 yil kendini köle olarak kullandir, sirf diger taraftan korktugun icin. Ki benim bildigim kadari ile Islamda "köle ol, cenenetlik ol" hicbiryerde yazmiyor. Yani bu bosuna bir dini demagoji oldu.

Ki konu sahibi yine yardim etmek istiyor, sadece kendi evine almak istemiyor ki en dogal hakki. Kadinlar bile birbirini bu konuda eziyorsa, erkekler hayli hayli yapar ve kadini sadece hizmetci olarak görür.

daha neler kızı rutubetli odada yatıracak... AMANNNN derim sonuna kadar haklısınız davanızda.kızları baksın

Kayınpederden geçti, 2 kızdan geçti, eşinizden geçti de size mi kaldı?

Hem bu nasıl bir bencilliktir ya?
Eşiniz çok anne-baba rızası istiyorsa işten izin alsın, iyileşene kadar baksın.
"Anneme bak" dayatması nedir yani birsürü alternatif varken?

Hasta bakmak evet iyiliktir, fakat köle olmak degildir bu. Nasil bir zihniyet cözemedim dogrusu. 35 yil kendini köle olarak kullandir, sirf diger taraftan korktugun icin. Ki benim bildigim kadari ile Islamda "köle ol, cenenetlik ol" hicbiryerde yazmiyor. Yani bu bosuna bir dini demagoji oldu.

Ki konu sahibi yine yardim etmek istiyor, sadece kendi evine almak istemiyor ki en dogal hakki. Kadinlar bile birbirini bu konuda eziyorsa, erkekler hayli hayli yapar ve kadini sadece hizmetci olarak görür.

Çok haklısın ve ben hiç anlamıyorum şu konuları dine bağlamakta ki maksadı...

Back
X