• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat Olan Kayınvalide Ve ona Bakma Meselesi

Baştan sona sondan başa her halükarda haklisin arkadaşım
İki kızı geçtim kp var ya hastalıkta sağlıkta denmiyormu evlenirken bir hasta karısına bakmiyorsa onun kocaligina yani..
Alma evine herkesin kendi düzeni arada yemek yaparsın olur biter

benzer bi olayı bende yaşamıştım rutubetli odada uyumak istemediği için salona açmıştık yatağını ...ve bende hamileydim iki eltimle aynı sokakta oturuyorduk ameliyat sonrası bana getirmişlerdi kv.ye hakkım helal olsun ama eltilere değil..bencede size düşmüyor kızları baksın

Haklisiniz tabii imkanlarıniz buyken sizden neden beklentiye girilmis ki.vicdanen de dinen de hicbir mesuliyetiniz bulunmuyor su durumda.
Kayinvalideniz kendi evinde daha guzel bakılır.esiniz bunu gormuyor mu. iki kiz arti kayınpeder gayet duzgun bakilabilecekken neden size birakiyorlar?
Evde duran kiz ne yapiyor eli boşta annesine de bakmayacaksa
Kabul etmeyin bu durumu cok zorlanırsiniz kimse de allah razi olsun demiyor cektiginle kalirsin.
Esinizin dusunmesi lazim bunlari

ayrıca eşiniz hayırlı evlat olmaya çalışıyor ( tabii karısı üzerinden orası ayrı konu yoksa kendi bakmayacak akşamları gelince anne nasılsın diyecek olacak bu iş tüm yük size kalacak )
ama kendisi hiç hayırlı bir baba değil
kusura bakmayın küçücük çocuğu rutubetli odaya gönderiyorsa orada sıkıntı kız romatizma mı olsun şu yaşımıza gelmişiz kazık kadar olmuşuz babam erken kalktığımızda kaloriferi kontrol eder battaniyeleri açmışız mı diye bakar sabah erken uyandığı için yoksa kapar

Ya böyle birey olamamış adamların evlenmesini engelleyen bi mekanizma olsa keşke.Ölene kadar anneleriyle beraber mutlu mesut yaşasa keşke böyle adamlar ve kadınlar da üzülmese.Dünya kesinlikle daha yaşanılır bir yer olurdu.

Konu sahibi tüm gücünle diren sakın pes etme asla ama asla bakma!!'Eşin çok istiyorsa gidip annesine yerleşip bakabilir.Hatta işten de izin alsın bir hafta falan el bebek gül bebek baksın.İşte böyle hayırlı evlat olduğunu gösterebilir belki.

Bakmak size düşmez iki kız varken.
Kız çocuk varken anneye bakmak oğlan çocuğuna da düşmez.
Lavaboya çıkarması, banyo yaptırması, üst değiştirmesi vs erkek evlada düşmez.
Kızların bakması gerekir.
Eviniz durumunuz müsait olsa bile.

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle size eşimin ailesni anlatayım kısaca. Eşimin babası hazır mezar bulsa içine girecek türden bir insan. Eşimin ablası ve kızkardeşi bekar ve hala babalarının evlerinde 30lu yaşlarındalar. Biri çalışıyor biri çalışmıyor. Benim evim doğalgazlı onların evi sobalı ve yan yana oturuyoruz. Fakat evim aşırı derecede rutubetli ki kızımın odası da ısınmıyor. O yüzden 3 yaşındaki kızımı sonbahardan ilkbahara kadar yatağını salona koyup orada yatırıyoruz. Kızımın odasınıda kapatıyoruz. Zaten fazlasıyla rutubet kokuyor. Ayrıca yatak odam çok küçük sadece yatağım sığıyor ve gardolabım kızımın odasında duruyor. Kızım ise uykusu aşırı derecede bozuk bir çocuk. Yeri gelir gece 1e 2ye kadar oturduğu olur babası uyurken biz salonda otururuz uyuyana kadar, yeri gelir sabahın 5inde uyanır oturur öğlene kadar, yeri gelir 2de 3te uyanır 7ye 8e kadar oturur falan böyle bir çocuk.
Bunları anlatmamın sebebi ise şu.
Kayınvalide kistten ameliyat oldu. Şuan hala daha hastanede. Allah şifa versin. Yakın bir zamanda çıkacak hastaneden fakat eşim annesinin bizim evde kalmasını teklif etti. Bense annesine kızımın uyku sebeplerinin ve evde onu yatırmaya yer olmadığını söyleyerek kabul etmedim. Kızımın küçük olduğunu ve evde 2 kız ve bir koca olduğunu bu durumda benim değil onların bakması gerektiğini söyledim. ayrıca sürekli yürütülmesi gerekiyormuş. ben 1,50 cm boyundayım ve eşimin annesi 1,80 küsür ve 90 kilonun üzerinde. Eşime bunları da söyleyip annesini yattığı yerden bile kaldıramayacağımı söyledim. Ayrıca eşimin annesi ilk ameliyatında bizde kaldığı zaman kayınpeder evimize 1 ekmek bile almamış karısı bizde kaldığı halde onun için ilaç parası kontorle gitmesi için bi yol parası bile vermemişti. Ki maddi durumumuz ilk ameliyatında çok daha kötüydü. İlk ameliyatında kızım yoktu ve eşimin büyük ablası da bizde kalmıştı. Ben eşime Ablasının da bizim evde kalması ve kızımın odasını kullanması şartıyla bu eve gelebileceklerini söyledim. Ama annesine benim bakamayacağımı söyledim. Ki sadece eşim çalışıyor ve maddiyat olarak da harç borç anca geçiniyoruz.
Eşim annesinin rutubetli yerde kalmasını istemediği için o odaya kızımın yatağını geçirmek istedi. Ve ablasının da gelmesini istemedi benim bakmamı istedi. Bense kabul etmedim ve zaten maddi olarak sıkıntıdayız ve babasından 5 kuruş para gelmeyeceğini annesine kendi evinde daha iyi bakılacağını söyledim ve büyük bir kavga ettik. Eşim bana annesine bakmam işime gelmediği için kavga çıkardığımı söyledi. Ben eşime de söyledim kimsesi olmasa evde iki bekar kız olmasa yatağından kaldıramasam da bir şekilde bakmaya çalışacağımı fakat şimdi benim değil onların bakması gerektiğni söyledim. 2 gündür sürekli kavga ediyoruz. Yukarıda söylediğim gibi evimle ve kızımla ilgili problemler varken ve evlerinde bakıcak birden fazla insan varken ben şimdi suçlu mu oluyorum? Eşimin dediği gibi 3 yaşındaki kızımı o rutubet kokan ve ısınmayan odaya koyamam. Ben kızımı düşündüğüm için ve kayınvalideye bakamayacağım için suçlu mu oluyorum? Sanki ikilemdeyim bi kızımı düşünüyorum bi eşimin söylediklerini. Haksızmıyım sizce?
Haklısın bence canım

Kendi kızının rutubetli odada uyumasina nasıl razı oluyor acaba ne tuhaf valla sen haklısın herseyi gectim kizlari ne diyor bu
Duruma biz annemize bakariz demiyorlar mi ? Kızları olmasa bilee eşide bakabilir bnce

Bütün yorumları tek tek okudum arkadaşlar. Yorum yapan herkeze teşekkür ederim. Kayınvalide 1,80 boylarında abartmıyorum. Abartıyorsun diyen olmuş. Zaten En byük görümcemin bana taktığı lakap cüce. kendilerinden oldukça kısa olduğum için. Bekar görümcelerim annemize bakarız diyor bakmamazlık etmiyor. En büyük görümcem 3 yaşında kızı var bakakmam küçük çocuğum var diyor benmde 3 yaşında kızım var ama benim bakmam isteniyor. Ayrıca kayınvalideyi ziyarete gitmedim çünkü yakında ameliyat olmadı 2 saatlik uzaklıkta. Eşim gitti 1 hafta annesinin yanında kaldı geleyim kızımı anannesine bırakayım ziyaretine geliyim dedim kızı yalnız bırakma gelme dedi zaten yol parasıda yok dedi gitmedim.
Ayrıca ilk ameliyatında benim evimde kaldılar ve çalışmayan görümcemle beraber baktık. Ama bayağı zorlandık çünkü kv çok inatçı. Nuh der peygamber demez. Ve bende kaldığı süreçte kayınpeder eşine 5 kuruş para vermedi üstelik sabah kahvaltı öğlen yemek akşam yemek için geldi birtek yatmaya kendi evine gitti ve eşi bizdeyken para harcamasına gerek olmadığını söyledi. Şuan kayınvalidenin durumu iyiye gidiyormuş normal şekilde yemeğini yiyor yardımlarla gezinebiliyormuş.
Ben hiçbir zaman bakmam demedim sadece şu anda evde bakabilecek onca insan varken ve evin şartları böyleyken bakamam dedim. Yoksa bakacak kimsesi olmasa zaten o kadar bencilmiyiz ki atalım kadını sokağa.

Eşim annesi biraz acıtasyon bir kadın. Kayınvalidemi soranlar olmuş. onuda anlatayım. Benden önce eşimin başka bir sevgili varmış ve bizim nişanlandığımız zamanlarda gelip kendini acındırmış kayınvalideye. Oda o günden beridir sanki onları ben ayırmışım gibi bana biraz cephe aldı ve evlendiğimizden beri ben seni istemiyordum Nuru istiyordum diyip duruyor her fırsatta. Ben onun söylediklerine hiçbir zaman takılmadım. Açıkçası ne dediği umrumda bile değil çünkü bu güne kadar verilecek bir cevap varsa hep eşim vermiştir ve hep ailesine karşı savunmuştur. Eşimin annesi acıtasyon bir kadındır dedim evet doğru. Çünkü her fırsatta kendini kocama acındırıyor. Ameliyattan öncesinden bahsediyorum. Yemeklik alamadık ne yicez diyip ağlıyor üzülüyoruz ve son paramızı veriyoruz 20 tl, gidip 100 tllik alışveriş yapılıyor biz eşimle şokk. Kayınpeder nasılsa bu kadın iki gözyaşı döker alır oğlundan para dyor ve eve bizden para gidene kadar asla birşey almıyor. Bunlar eski zamanlarda olan şeyler. Uzatmak istemediğim için sadece bir iki ufak örnek verdim o kadar. Ha diyeceksiniz ki bunlardan dolayı şimdi bakmak istemiyor. Bu konuda da aydınlatayım sizi daha önce baktım ve doğum yaptığımda 1 gün bile kapımı çalmadılar. Eşim işten geldiğinde bebek sevmeye gelip birde evinin işleri duruyor diye sürekli laf soktular. Ateşler içinde kıvrım kıvrım kıvrandım dibimdeler kapıdan gelip geçmiş olsun diyip gittiler. Annemle babam geldi kızıma da bana da baktılar. Allahtan benim ailemde yarım saat uzaklıkta oturuyor ve her ihtiyacımda koşup geliyorlar. Bu güne kadar Eşimin ailesine hiç eyvallah etmedim ama her ihtiyaçlarında yanlarına koştum. Bu tip şeyler anlatılmaz biliyorum ama yok canımızla üşümesin mutfakta diye bulaşık makinesi aldık. Kayınpederle yarı yarı ödeyecektik sözde hepsini bize yıktı gibi birçok olaylar yaşanmışlıklar var. Ama tekrar söylüyorum insan En kötü günüde tanımadığını bile yanında olurken kayınvalidesine bakmaz mı. Kayınpeder eşinin hastaneye götürmedi birgün ve tuttum kolundan ben götürdüm üstelik bir önceki gün bana ben seni istemiyordum diyen kadına yaptım ben bunu. Eşimle her tartışmamızda boşanın diyen kadına yaptım. Bencil diyen arkadaşlar acaba benim yaptıklarımı kendiniz yaparmıydınız çok merak ediyorum.

Kim ne derse desin sonuna kadar haklısınız. Kızları varken sana bakmak düşmez. Kendi kızı çocuğunu bahane ediyorsa, seninde çocuğun var.

Eşin anneci tamamda evladını hiç mi sevmiyor onun rutubetli odada kalmasını istiyor,bu evlat bir de 3 yaşında :KK57:

Djni karistirmak istemem ama gelin kv de ve kp dere bakmak zorunda degil dinende eger isterse bakar sevabini alir yok bakmazsada gunaha girmez eger cok istiyorsa esiniz kendi baksin veya hizmetli tutsun esine tabiki senin annen ama benim de durumumu ve sartlarimi biliyorsun ki boyle bir zorunlulugum yok istersen arastir de sakince baktin kotuye gidiyor kv deyi salona al kizini yatak odaniza al bi sureligine esinle arani bozma kv deni sevmesen de Allah rizasi icin yap

Djni karistirmak istemem ama gelin kv de ve kp dere bakmak zorunda degil dinende eger isterse bakar sevabini alir yok bakmazsada gunaha girmez eger cok istiyorsa esiniz kendi baksin veya hizmetli tutsun esine tabiki senin annen ama benim de durumumu ve sartlarimi biliyorsun ki boyle bir zorunlulugum yok istersen arastir de sakince baktin kotuye gidiyor kv deyi salona al kizini yatak odaniza al bi sureligine esinle arani bozma kv deni sevmesen de Allah rizasi icin yap
Kızımın yatağı yatak odama sığsa alırım ama sığmıyor, eşimle yan yana yatıramam eşim uyurken ezer çok saçma uyuyor. Eşime salonda uyu desem 1 hafta gececi 1 hafta gündüz çalışıyor, erken yatıyor, kv de erken yatıyor ama kızım yatmıyor. Eşim gece çalıştığında sabah 6da geliyor ve ben onu kızım uyanana kadar salonda yat sonra kız uyandı yatağına geç diye hergün uyandırsam aman Allah korusun sonra uyutmadın beni olur biliyorum. Kvde 9-10 da kalkıyor ki kızımın hangi saatte kalkacağı belli değil.

Aklı sıra sorumluluğu karısına yükleyip vicdanını rahatlatacak. Evde bakacak insan varsa size gelmesi normal değil.

Ikiside 30 yasinda ve hala babalarinin evinde kaliyorlar cumlesi rahatsiz etti beni nerde kalacaklar acaba??
Fakat konunun tamamini okuduktan sonra anladim.esiniz suclu..geri adim atma.o calismayan kardes bostan korkulugumu evde?

Ikiside 30 yasinda ve hala babalarinin evinde kaliyorlar cumlesi rahatsiz etti beni nerde kalacaklar acaba??
Fakat konunun tamamini okuduktan sonra anladim.esiniz suclu..geri adim atma.o calismayan kardes bostan korkulugumu evde?
Yanlış yazmış olabilirim yani bekarlar demek evlenmediler niyetleride yok demek istemiştim. Tabikide babalarının evlerinde kalıcaklar nerde kalıcaklar başka :D 30 yaşında değil 30lu yaşlardalar dedim biri 30 diğeri 35 yaşında yani.

Back
X