• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat Olan Kayınvalide Ve ona Bakma Meselesi

Siz bakmak zorunda misiniz ne alaka.bu kis günü kendi kızı kocası varken evi varken.asla kabul etmeyin sacmalamis eşiniz resmen kimsesiz olsa neyse çok ilginç sakin alttan almayın haksız olan eşiniz siz hizmetçi misiniz birde küçük kızınız var yani...

Bence siz biraz alttan alsaniz bu sorun o kadar kolay cozulecek ki siz bile sasiracaksiniz.Cunku esinizin ifadeleri o sekilde geldi bana.Yani adam sizden sadece birazcik fedakarlik gormek istemis.Kendi cocugunu da sefil etmez zaten.Yani kendisi de herseyin farkinda ama sizden ille bisey gormek istiyor.Bence siz bunu gorev gibi kabul edin ve birkac gun katlanin.Pisman olacaginizi hic sanmiyorum.Esinizin gozunde degeriniz daha da artacaktir.

Oha yani, iki kizi var evde onlar bakmicak bide kucuk cocugun oldugu halde sen bakacaksin oylemi? Valla sana bisi diyimmi, benim koca oyle biseye kalkismaz ama olurda kalkissaydi kendimi cocugumla birlikte odaya kilitler kayinvalideyi evine goturene kadar cikmazdim. Yokkkk oyle dunya!

Bence siz biraz alttan alsaniz bu sorun o kadar kolay cozulecek ki siz bile sasiracaksiniz.Cunku esinizin ifadeleri o sekilde geldi bana.Yani adam sizden sadece birazcik fedakarlik gormek istemis.Kendi cocugunu da sefil etmez zaten.Yani kendisi de herseyin farkinda ama sizden ille bisey gormek istiyor.Bence siz bunu gorev gibi kabul edin ve birkac gun katlanin.Pisman olacaginizi hic sanmiyorum.Esinizin gozunde degeriniz daha da artacaktir.

Valla alttan ala ala tepesine binerler kizcazin. Bastan tepkisini koymali. İki tane bekar kiz evde varken niye gelin bakiyorki halla hallaaa

Valla alttan ala ala tepesine binerler kizcazin. Bastan tepkisini koymali. İki tane bekar kiz evde varken niye gelin bakiyorki halla hallaaa

esinin soylediklerinden , tepesine bineceklerine izin vermeyecegini anladim.Elbette uygun olan kizlarinin bakmasidir.Ancak esi de israrci gordugumuz gibi.Ikna edebilirse ne ala.

Eşim annesi biraz acıtasyon bir kadın. Kayınvalidemi soranlar olmuş. onuda anlatayım. Benden önce eşimin başka bir sevgili varmış ve bizim nişanlandığımız zamanlarda gelip kendini acındırmış kayınvalideye. Oda o günden beridir sanki onları ben ayırmışım gibi bana biraz cephe aldı ve evlendiğimizden beri ben seni istemiyordum Nuru istiyordum diyip duruyor her fırsatta. Ben onun söylediklerine hiçbir zaman takılmadım. Açıkçası ne dediği umrumda bile değil çünkü bu güne kadar verilecek bir cevap varsa hep eşim vermiştir ve hep ailesine karşı savunmuştur. Eşimin annesi acıtasyon bir kadındır dedim evet doğru. Çünkü her fırsatta kendini kocama acındırıyor. Ameliyattan öncesinden bahsediyorum. Yemeklik alamadık ne yicez diyip ağlıyor üzülüyoruz ve son paramızı veriyoruz 20 tl, gidip 100 tllik alışveriş yapılıyor biz eşimle şokk. Kayınpeder nasılsa bu kadın iki gözyaşı döker alır oğlundan para dyor ve eve bizden para gidene kadar asla birşey almıyor. Bunlar eski zamanlarda olan şeyler. Uzatmak istemediğim için sadece bir iki ufak örnek verdim o kadar. Ha diyeceksiniz ki bunlardan dolayı şimdi bakmak istemiyor. Bu konuda da aydınlatayım sizi daha önce baktım ve doğum yaptığımda 1 gün bile kapımı çalmadılar. Eşim işten geldiğinde bebek sevmeye gelip birde evinin işleri duruyor diye sürekli laf soktular. Ateşler içinde kıvrım kıvrım kıvrandım dibimdeler kapıdan gelip geçmiş olsun diyip gittiler. Annemle babam geldi kızıma da bana da baktılar. Allahtan benim ailemde yarım saat uzaklıkta oturuyor ve her ihtiyacımda koşup geliyorlar. Bu güne kadar Eşimin ailesine hiç eyvallah etmedim ama her ihtiyaçlarında yanlarına koştum. Bu tip şeyler anlatılmaz biliyorum ama yok canımızla üşümesin mutfakta diye bulaşık makinesi aldık. Kayınpederle yarı yarı ödeyecektik sözde hepsini bize yıktı gibi birçok olaylar yaşanmışlıklar var. Ama tekrar söylüyorum insan En kötü günüde tanımadığını bile yanında olurken kayınvalidesine bakmaz mı. Kayınpeder eşinin hastaneye götürmedi birgün ve tuttum kolundan ben götürdüm üstelik bir önceki gün bana ben seni istemiyordum diyen kadına yaptım ben bunu. Eşimle her tartışmamızda boşanın diyen kadına yaptım. Bencil diyen arkadaşlar acaba benim yaptıklarımı kendiniz yaparmıydınız çok merak ediyorum.

Ailenize bunları anlattığınızda anneniz idare et mi diyor? Veya anlatsanız öyle mi der? Çünkü bu kadar dert çekip hala da çekmeye devam edenler hep annesi idare et diyenler oluyor.

Bu arada, çalışmayan, işi gücü olmayan bir kız kardeşi varken hastanede bakmaya eşinizin işyerinden izin alıp gitmesi garip geldi.

Daha önce bakmış zaten. Eşi fedakarlık görmüş yani. Ama anladığım kadarıyla eşinin gözünde değeri artmamış.

Sonuna kadar haklı olan sensın.
Nasıl kızını odada yatırmak ıster kı.
Zaten ıkı kızı varmıs baksınlar bakacaklar tabı

aslında konu sahibini ben ılımlı gördüm
kadın demiş ki madem gelirse kızı da gelsin burda baksın , doğalgaz rahatlığında (!)
ki bu cok ılımlı bi laf ben bunu kendimden bile beklemem ben direk getirme anneni evde kızı var evınde sobayı yaksınlar ve baksınlar derdım
daha ne desin ki kadın , getir annanı buraya görümcemde evde rahatına baksın ben bakarım mı desın
burada laftan anlamayan konu sahibinin kocası
ayrıca evet konu sahibi de bı yerde yazmış güya kocası ona bakarım tabi falan demesini bekliyormus
yani kocası da herşeyin farkında zaten getirmeyecek anasını ama '' padişahım çok yaşa ne buyursan emrola'' lafını duymak istiyor heralde

Çocuğun olmasa da yada maddi açıdan sıkıntı olmasa bile kabul etme evlat olarak bakmak onlara düşer bir bizim erkeklerde var kendi evlatlık vazifelerini karısına yaptırma olayı herhalde...nefret ediyorum gelin yapsın gelin baksin köle zihniyetlilerden

Yorumlarıniz için Hepinize teşekkürler arkadaşlar.
Bugün eşimle konuştuk kaç gündür konuşmuyorduk, tartışmıyordukta. Eşime dedim evet sonuç ne annen ablanla beraber bize gelicekse haber ver önceden Kızımın odasında oyuncakları falan var bir toparlayım siliyim süpüreyim yumurta kapıya dayanınca haber verme önceden söyle dedim. Bende arada ablana yardım ederim ama kendim bakamam kusura bakma dedim.
Eşimin söylediği şey annesi havalar soğuk odun yok kömür yok napıcaz soğuklarda donucam ameliyatım iyileşmez demiş.
Peki bana bunu söylemek yerine neden bakıcan sen bakıcan diye diretiyorsun da ablanın gelmesini istemiyorsun dedim.
Kayınvalide ablasının iyi bakmadığını çekip gittiğini onunla ilgilenmediğini söylemiş. İlk ameliyatında beraber baktık yok öyle bişey tabiki. Yemek yapıyor, afedersiniz tuvaletini bile yaptırıyor o derece güzel bakıyor. Neredeyse ağzına besleyecek yemekleri. Ama hep kızına da bana da bağırmıştı hiçbişeyden memnun olmaz kendileri.
Eşime sana birşey göstermek istiyorum gelirmisin dedim ve Kayınvalidelerin kömürlüğüne götürdüm, eşimi içeri sokup ne görüyorsun dedim. Eşimin tepkisi aynen şu "OHAAA". Neden derseniz kömürlük ağzına kadar odun ve kömür dolu.
Daha sonra konuştuk işte Eşim tabiki evde onca insan varken hangi adam karısına baktırır kızları evdeyken dedi. Ben sadece annem odun kömür yok diyince üzülmüştüm dedi. Sen haklısın Özür dilerim dedi. Bende affetmiş gibi yaptım işte. Kalbimi ne kadar kırsada... Tabi ben kısaca anlattım. Sonuç pazar günü çıkartıcaklarmış. Kendi evine gidecek. Kızları annemize tabikide biz bakıcaz diyor. Bunuda söyleyim.
Ayrıca eşimin ailesi 3 maaş birden alıyor biz tek maaşla geçiniyoruz.

Eşinize söyleyin de birdaha doğru düzgün iletişim kursun sizinle.

Öyle sonradan hak vermekle bitmiyor, zamanında olayı düzgün ele alıp düzgün aktaracak.

Ama aslında herkes evinde kızları tarafından bakılması konusunda hemfikirmiş, anormal düşünceler yokmuş.
Sevindim.

Eşimin birde evli ablası var kızımla yaşıt kızı var ve annesine bakamayacağını küçük kızı olduğunu söylemiş hastaneye dahi gitmemiş.

Tamamen haklısın. Ayrıca esin bu kadar mi kör ablasının bu yaptığından sonra hala seninle tartışıyor. Ki evde de kardesleri var. Nasil da sacmalamis. Ne bu ana kuzulugu bu erkeklerin ya. Gelinsin ya senin üzerine düşüyor bakmak tani bu Türk erkekleri mantigina göre.

Yorumlarıniz için Hepinize teşekkürler arkadaşlar.
Bugün eşimle konuştuk kaç gündür konuşmuyorduk, tartışmıyordukta. Eşime dedim evet sonuç ne annen ablanla beraber bize gelicekse haber ver önceden Kızımın odasında oyuncakları falan var bir toparlayım siliyim süpüreyim yumurta kapıya dayanınca haber verme önceden söyle dedim. Bende arada ablana yardım ederim ama kendim bakamam kusura bakma dedim.
Eşimin söylediği şey annesi havalar soğuk odun yok kömür yok napıcaz soğuklarda donucam ameliyatım iyileşmez demiş.
Peki bana bunu söylemek yerine neden bakıcan sen bakıcan diye diretiyorsun da ablanın gelmesini istemiyorsun dedim.
Kayınvalide ablasının iyi bakmadığını çekip gittiğini onunla ilgilenmediğini söylemiş. İlk ameliyatında beraber baktık yok öyle bişey tabiki. Yemek yapıyor, afedersiniz tuvaletini bile yaptırıyor o derece güzel bakıyor. Neredeyse ağzına besleyecek yemekleri. Ama hep kızına da bana da bağırmıştı hiçbişeyden memnun olmaz kendileri.
Eşime sana birşey göstermek istiyorum gelirmisin dedim ve Kayınvalidelerin kömürlüğüne götürdüm, eşimi içeri sokup ne görüyorsun dedim. Eşimin tepkisi aynen şu "OHAAA". Neden derseniz kömürlük ağzına kadar odun ve kömür dolu.
Daha sonra konuştuk işte Eşim tabiki evde onca insan varken hangi adam karısına baktırır kızları evdeyken dedi. Ben sadece annem odun kömür yok diyince üzülmüştüm dedi. Sen haklısın Özür dilerim dedi. Bende affetmiş gibi yaptım işte. Kalbimi ne kadar kırsada... Tabi ben kısaca anlattım. Sonuç pazar günü çıkartıcaklarmış. Kendi evine gidecek. Kızları annemize tabikide biz bakıcaz diyor. Bunuda söyleyim.
Ayrıca eşimin ailesi 3 maaş birden alıyor biz tek maaşla geçiniyoruz.

Neyse iyi olmus ama bilmeden tartisip canını sıkmasaymis keşke

Bence sonuna kadar haklisin sen bakmak zorunda degilsin ama esin ve kizlari bakmak zorunda calismayan kizi baksin anasina senin kucuk cocugun var esindeki kafada ne desem hilemedim valla kizlari baksin analarina

Benim eşim zaten çok gaza gelebilen bir yapıya sahip. O yüzden ilk evlendiğimiz yıl özellikle ablası olmak üzere ailesi sürekli gazlayıp gazlayıp geri yolladı ve çok kavgalar yaşadık. Şuan ailesinin gazına gelmiyor ama annesi söz konusu oldumu aman aman...

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle size eşimin ailesni anlatayım kısaca. Eşimin babası hazır mezar bulsa içine girecek türden bir insan. Eşimin ablası ve kızkardeşi bekar ve hala babalarının evlerinde 30lu yaşlarındalar. Biri çalışıyor biri çalışmıyor. Benim evim doğalgazlı onların evi sobalı ve yan yana oturuyoruz. Fakat evim aşırı derecede rutubetli ki kızımın odası da ısınmıyor. O yüzden 3 yaşındaki kızımı sonbahardan ilkbahara kadar yatağını salona koyup orada yatırıyoruz. Kızımın odasınıda kapatıyoruz. Zaten fazlasıyla rutubet kokuyor. Ayrıca yatak odam çok küçük sadece yatağım sığıyor ve gardolabım kızımın odasında duruyor. Kızım ise uykusu aşırı derecede bozuk bir çocuk. Yeri gelir gece 1e 2ye kadar oturduğu olur babası uyurken biz salonda otururuz uyuyana kadar, yeri gelir sabahın 5inde uyanır oturur öğlene kadar, yeri gelir 2de 3te uyanır 7ye 8e kadar oturur falan böyle bir çocuk.
Bunları anlatmamın sebebi ise şu.
Kayınvalide kistten ameliyat oldu. Şuan hala daha hastanede. Allah şifa versin. Yakın bir zamanda çıkacak hastaneden fakat eşim annesinin bizim evde kalmasını teklif etti. Bense annesine kızımın uyku sebeplerinin ve evde onu yatırmaya yer olmadığını söyleyerek kabul etmedim. Kızımın küçük olduğunu ve evde 2 kız ve bir koca olduğunu bu durumda benim değil onların bakması gerektiğini söyledim. ayrıca sürekli yürütülmesi gerekiyormuş. ben 1,50 cm boyundayım ve eşimin annesi 1,80 küsür ve 90 kilonun üzerinde. Eşime bunları da söyleyip annesini yattığı yerden bile kaldıramayacağımı söyledim. Ayrıca eşimin annesi ilk ameliyatında bizde kaldığı zaman kayınpeder evimize 1 ekmek bile almamış karısı bizde kaldığı halde onun için ilaç parası kontorle gitmesi için bi yol parası bile vermemişti. Ki maddi durumumuz ilk ameliyatında çok daha kötüydü. İlk ameliyatında kızım yoktu ve eşimin büyük ablası da bizde kalmıştı. Ben eşime Ablasının da bizim evde kalması ve kızımın odasını kullanması şartıyla bu eve gelebileceklerini söyledim. Ama annesine benim bakamayacağımı söyledim. Ki sadece eşim çalışıyor ve maddiyat olarak da harç borç anca geçiniyoruz.
Eşim annesinin rutubetli yerde kalmasını istemediği için o odaya kızımın yatağını geçirmek istedi. Ve ablasının da gelmesini istemedi benim bakmamı istedi. Bense kabul etmedim ve zaten maddi olarak sıkıntıdayız ve babasından 5 kuruş para gelmeyeceğini annesine kendi evinde daha iyi bakılacağını söyledim ve büyük bir kavga ettik. Eşim bana annesine bakmam işime gelmediği için kavga çıkardığımı söyledi. Ben eşime de söyledim kimsesi olmasa evde iki bekar kız olmasa yatağından kaldıramasam da bir şekilde bakmaya çalışacağımı fakat şimdi benim değil onların bakması gerektiğni söyledim. 2 gündür sürekli kavga ediyoruz. Yukarıda söylediğim gibi evimle ve kızımla ilgili problemler varken ve evlerinde bakıcak birden fazla insan varken ben şimdi suçlu mu oluyorum? Eşimin dediği gibi 3 yaşındaki kızımı o rutubet kokan ve ısınmayan odaya koyamam. Ben kızımı düşündüğüm için ve kayınvalideye bakamayacağım için suçlu mu oluyorum? Sanki ikilemdeyim bi kızımı düşünüyorum bi eşimin söylediklerini. Haksızmıyım sizce?
Canım benim rabbim size daha güzel bir yaşam nasip etsin çok üzüldüm kaynanaya değil. Kızına sana uykusuz gecelerine rutubetli bebek odasına senin çok iyi bakma ortamın olsa bile kızının düzensiz uykusu seni etkilediği için halsiz ve yorgun olursun o uyuduğu an uyumak istersin. Ama ameliyatlı bir bayan sürekli bakım ilgi ister kocaman kızı var başında da çocuk yol eğer kızı bakamıyorsa sen el sin niye bakasın. Emin ol kızı rahatını bozmqmak için senin bakmanı istiyordur.

Back
X