Ameliyat olanlara bir kaç sorum olacak

Seda0710

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
166
39
298
İzmir
Selamlar. 20 gün önce burun estetiği ameliyatı oldum. Doktorumun yazdığı ilaçların içinde deniz tuzu gibi birşey vardı 25 tane küçük paketlerde tuz var şişesi var sıkınca geliyor su. Belki sizlerde aynısını kullandınız yada farklı bi ürün kullandınız o yüzden açıklamak istedim. Ben onu ilk günler fazla kullandım bugün bitti. 20 gün kullanmış oldum sizler kaç gün kullandınız tekrar almam gerekir mi ? Diğer sorum şu. Ağır kaldırmak yasak biliyorum ilk bir ay önemli. Ama evde işimiz falan oluyor ister istemez kaldırmak zorunda kalıyorum çok değilde 3-4 kilo en fazla. Sorun olur mu acaba? Gece uyurken yan yatıyorum ilk bir hafta düz yattım başım yukarda. Doktorum bi krem yazmıştı ödem azaltıcı onu da burnuma ve çevresine sürüyorum günde 1 defa. Burnum bazen şişiyor bazen iniyor gibi geliyor bana bu durum normal galiba. Birde burnum şuan ucu kocaman çok sinir bozucu ama bekleyeceğim başka çarem yok :) yanlış yaptığım ya da yapmam gereken ekstra birşey var mi kızlar paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar. 20 gün önce burun estetiği ameliyatı oldum. Doktorumun yazdığı ilaçların içinde deniz tuzu gibi birşey vardı 25 tane küçük paketlerde tuz var şişesi var sıkınca geliyor su. Belki sizlerde aynısını kullandınız yada farklı bi ürün kullandınız o yüzden açıklamak istedim. Ben onu ilk günler fazla kullandım bugün bitti. 20 gün kullanmış oldum sizler kaç gün kullandınız tekrar almam gerekir mi ? Diğer sorum şu. Ağır kaldırmak yasak biliyorum ilk bir ay önemli. Ama evde işimiz falan oluyor ister istemez kaldırmak zorunda kalıyorum çok değilde 3-4 kilo en fazla. Sorun olur mu acaba? Gece uyurken yan yatıyorum ilk bir hafta düz yattım başım yukarda. Doktorum bi krem yazmıştı ödem azaltıcı onu da burnuma ve çevresine sürüyorum günde 1 defa. Burnum bazen şişiyor bazen iniyor gibi geliyor bana bu durum normal galiba. Birde burnum şuan ucu kocaman çok sinir bozucu ama bekleyeceğim başka çarem yok :) yanlış yaptığım ya da yapmam gereken ekstra birşey var mi kızlar paylaşırsanız sevinirim.
Kremin adi ne acaba? ☺️

Ben de yeni ameliyat oldum. Sordugunuz soruların çoğunu ben de merak ettiğim için sadece böyle bi yorum yazıyorum. Bu arada doktor bana da sprey vermisti onu kullanıyorum azaldı benimki de. Cuma günü bantları çıkartmak için kontrole gittiğimde soracağım ne kadar kullanmam gerektiğini.

Uyku konusunda ben başım yukarda yatıyorum hâla. Gün içinde Hareketlerime pek dikkat edemiyorum ama. Başımı öne eğiyorum. Çok hareket halindeyim. Çok su içemiyorum. Aşiri olmasa da agirlik kaldirdiğim oluyor illaki. Insallah zararlari olmamistir dikkatsizliklerimin.

Kendime göre cevaplar veriyorum tabiki doğrusunu doktorunuz bilir ona danışın ama bende de aynı bahseetiğiniz sudan vardı ben uygun şekilde kullandım ve izotonik su ile de temizledim. Burnunuz tıkalı gibi geliyorsa bir izotonik su ve şırınga işinizi görür diye düşünüyorum.Ağır kaldırma konusunda da ben ne zaman kendimi iyi hissediyorsam o zaman ufak şeyler kaldırmaya başladım, kendi bedenimi dinleyerek karar verdim. İllk bir aydan da fazla süre yan yatmamış olabilirim sonra kendimi güvende hissettiğim zaman yan hatta yüz üstü yatmaya başladım. yan yattığınız için ama sabah uyandığınızda şiş gibi hissedebilirsiniz burnunuzu. Zaten 2. ay yaklaşınca iyice iyi hissediyorsunuz kendinizi ve her şey normale dönüyor. Geçmiş olsun

Canım özelden foto atarsan daha iyi yorum yapabilirim

Back
X