Ameliyat parasını elden almak

joli_joli

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009
790
550
648
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Allah'ın izniyle bir ay sonrasına ameliyat randevusu aldım. Yalnız doktorun asistanı parayı elden ödemem gerektiği söyledi. Daha önce ameliyat olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi? Siz ödemeyi nasıl yaptınız ?

Arkadaşlar merhaba. Allah'ın izniyle bir ay sonrasına ameliyat randevusu aldım. Yalnız doktorun asistanı parayı elden ödemem gerektiği söyledi. Daha önce ameliyat olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi? Siz ödemeyi nasıl yaptınız ?
Bende öyle yaptım, zarf içinde tüm ücreti teslim ettim. Bana da ilginç gelmişti sanırım vergi vs vermemek için bilemiyorum.

Vergi vermemek için ve daha sonra dava açacak olursanız para ödediğiniz ve ödediğiniz paranın miktarının mahkeme nezdinde hesaplanamaması için böyle yapıyorlar, evet. 12 milyon liralık villalarda vergi vererek oturulmuyor malumunuz.....

Evet elden istiyorlar. Eşim bu konuda bir doktorun asistanıyla diyaloğa girmişti, bu yaptığınız açıkça vergi kaçırmak ayrıca elden 7 bin tl üzeri alışveriş kanunen yasak demişti.
ama tabi asistan "doğrudur, ben o kadar hakim değilim bu konuya" deyip geçiştirdi:)

Ben de dün elden verdım cuma revızyon amelıyatım var fatura da almadım ıstersenız vereyım fatura dedı ben sorduktan sonra

Hastahanede zaten kayıt altına alınıyoruz, elimde ameliyat olduktan sonra alacağım heyet raporu da olduğu için ben takmamıştım hiç kafaya

Hastahanede zaten kayıt altına alınıyoruz, elimde ameliyat olduktan sonra alacağım heyet raporu da olduğu için ben takmamıştım hiç kafaya
Ödediğiniz paranın miktarını ispatlayamazsınız o şekilde. Doktor ameliyatı 3000 liraya yaptım derse ne diyeceksiniz? Belirli bir meblağı geçen işlerde yazılı delil ile ispat şartı vardır, tanık felan da dinletseniz olmaz. Ayrıca birçok doktorun başka doktor adını hastaneye kaydettirip ameliyat yaptığını duydum. Hangi doktorun yaptığını bile ispatlayamayabilirsiniz. Heyet raporu ne ile alakalı? Bunu anlayamadım. Sadece sonrası değil, öncesi rapor da lazım ispat için ayrıca

Ödediğiniz paranın miktarını ispatlayamazsınız o şekilde. Doktor ameliyatı 3000 liraya yaptım derse ne diyeceksiniz? Belirli bir meblağı geçen işlerde yazılı delil ile ispat şartı vardır, tanık felan da dinletseniz olmaz. Ayrıca birçok doktorun başka doktor adını hastaneye kaydettirip ameliyat yaptığını duydum. Hangi doktorun yaptığını bile ispatlayamayabilirsiniz. Heyet raporu ne ile alakalı? Bunu anlayamadım. Sadece sonrası değil, öncesi rapor da lazım ispat için ayrıca
ameliyat sonrasından işi başlamamak için aldığım rapor. dediklerinize tabiki katılıyorum ama o dakika bunları söylersem ters düşme durumum vardı o yüzden neyse çok takılma dedim. Çünkü son dakika nakit alacağını öğrendim hatta ameliyattan önce alıyormuş biz kartla tek çekim verecektik nakit deyince mecbur ameliyat sonrasına verdik.

Şuan hastaneden yazıyırumsabah oldum amelıyatı dr revızyon degıl egılme olmus onu duzeltıcem kemerı bıraz daha törpülücem demıstı

Eklentiler

• 4CC63345-A63E-4C36-A70B-A144393BF83C.webp
    4CC63345-A63E-4C36-A70B-A144393BF83C.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 127
Bu da gecen yıl yıne aynı doktoruma ılk amelıyatım rinoplastı

Eklentiler

• E77BB503-B2B9-445D-A673-333D1CE7F500.webp
    E77BB503-B2B9-445D-A673-333D1CE7F500.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 141
ameliyat sonrasından işi başlamamak için aldığım rapor. dediklerinize tabiki katılıyorum ama o dakika bunları söylersem ters düşme durumum vardı o yüzden neyse çok takılma dedim. Çünkü son dakika nakit alacağını öğrendim hatta ameliyattan önce alıyormuş biz kartla tek çekim verecektik nakit deyince mecbur ameliyat sonrasına verdik.
Anladım, ben daha planlı hareket edeceğim bu sefer revizyon olduğu için. İlki gibi tecrübesiz değilim artık

Vergi ödememek için yapıyorlar.faturanizi alın.

Muhakkak isteyin arkadaşlar, aksi halde bir sorun meydana gelirse hiçbir şeyi ispatlayamazsınız.
Turkiyede doktorun hastayi nakit odemeye yonlendirmesi suç, isteyen herkes kredi kartiyla yada bankadan havale yoluyla ameliyat ücretini odeyebilir. Bunu Maliyeye sorabilirsiniz. Doktorun hastayi nakit odemeye yonlendirmesi bile suç Turkiyede. Malum doktorla tartismak istemiyor hasta ameliyat oncesi korkusundan sinirlendirmeyim ameliyatim iyi olsun diye vs Ok eger nakit veriyorsaniz da mutlaka ayni anda parayi alir almaz faturanizi vermek zorunda. Fatura istemek ayip degil herkesin hakki. Mutlaka ama mutlaka faturamizi alin aksi takdirde daha sonra bi aksilik oldugunda verdiginiz parayi ispatlayamazsiniz?
Normalde siz sormadan otomatik olarak vermeleri gerekiyor verilmemesi suç zaten.
FATURANIZI MUTLAKA ALIN SONRADAN PISMAN OLMAYIN.

Back
X