Ameliyat sonrası burun temizliği

Alyyaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2018
140
26
98
Arkadaşlar 3. Günüm slikon ve delikli tampon var arada kanama sızıyotrve kuruyp sertleşiyor burun deliklerimde. doktor temiz tut dedi ama o kadar sert ki kabukları kaldırsam dikişlere zarar veririm diye korkuyorum. Bi de okyanus spreyi sık dedi gün 8 defa sıkıyorum ama geri akıyor olduğu gibi içerisi tıkalı olduğu için ve dikişlerimi ıslatıyor haliyle zarar verir mi dikişlerin ıslanması? Lütfen yardım edin siz nasıl temizlediniz

Arkadaşlar 3. Günüm slikon ve delikli tampon var arada kanama sızıyotrve kuruyp sertleşiyor burun deliklerimde. doktor temiz tut dedi ama o kadar sert ki kabukları kaldırsam dikişlere zarar veririm diye korkuyorum. Bi de okyanus spreyi sık dedi gün 8 defa sıkıyorum ama geri akıyor olduğu gibi içerisi tıkalı olduğu için ve dikişlerimi ıslatıyor haliyle zarar verir mi dikişlerin ıslanması? Lütfen yardım edin siz nasıl temizlediniz
Bende jel tampon vardı. Tampon alınana kadar sprey kullanmadım. Alındıktan sonra günde birkaç defa sprey, pamuklu çubuğu ıslatarak burun içi temizliği yaptım ve burun ucunun iç kısmına temizlikten sonra teramycin sürdüm.
Burada birisine yine tampon varken sprey kullanmasını söylemişler ama anladım. Tampon zaten orayı tıkıyor, spreyin amacına ters. Bir de ilk günler burun içi biraz kuruyacak ki kanama dursun, damarlar iyileşmeye başlasın. Tampon varken sprey kullanma olayını anlamadım.

Ya ben de anlamadım zaten sıkınca da içine gitmiyor bayağı tukalı burnum çünkü doktora soracam tekrar

benimde aksine doktorum ameliyat gününden itibaren spreyi kullan dedi.sprey içeride biriken sümükleride temizleyip rahat nefes almanızı sağlıyor.20 günü devirdim hala daha kullanıyorum hatta az önce kullandım burnumu temizledim şuan daha rahat nefes alıyorum(gribim şuanda)
kürdanla nazikçe temizleyenleri duymuştum ben.
pamuk çubuğuylada temizleyenleri duydum
ben ayrıyetten oksijen suyu kullanıyorum pamuk cubugunu onla ıslatıp temizliyorum burnumu spreyden sonra

Ben de tekrar sordum doktora düzenli kullan burun içi temiz ve daha sağlıklı olur dedi devam edicem kullanmaya tampon varken de.. ben burun ucumda sertleşmiş kan pıhtılarını temizleyemiyorum dikişlere zarar verecem diyr korkuyorum

Ayni sorun bende de vardi tabii sorun sayilirsa. Kanama veya akinti nedeniyle burunda olusan bu kabuklanma gayet normalmis. Benim sol burnum resmen cimento dokulmus gibiydi icerde hala silikon varken. Doktoruma sorunu ilettigimde krem sur ve sprey kullan yumusatir dedi tamamen soker demedi. Saat basi krem ve sprey kullandim ama silikonlarimin alinacagi gun sol taraf hala tikaliydi. Ama doktorum silikonlari kolayca cekti aldi. O kabuklanmalar falan nereye gitti nasil kolayca sokuldu anlamadim

Edit: Bu arada ayni basligi ayni anda acmisiz ama benim sorunum biraz daha sonraki evrelerle alakali :)

Ayni sorun bende de vardi tabii sorun sayilirsa. Kanama veya akinti nedeniyle burunda olusan bu kabuklanma gayet normalmis. Benim sol burnum resmen cimento dokulmus gibiydi icerde hala silikon varken. Doktoruma sorunu ilettigimde krem sur ve sprey kullan yumusatir dedi tamamen soker demedi. Saat basi krem ve sprey kullandim ama silikonlarimin alinacagi gun sol taraf hala tikaliydi. Ama doktorum silikonlari kolayca cekti aldi. O kabuklanmalar falan nereye gitti nasil kolayca sokuldu anlamadim

Edit: Bu arada ayni basligi ayni anda acmisiz ama benim sorunum biraz daha sonraki evrelerle alakali :)
İşte ben de tampon çıkarken acır diye korkuyorum çünkü dediğin gibi çok sert ve kuru içerisi yumuşatmak için sprey sıkıyorum ama hemen sonra yine kuruyor seninkinin acımamasına çok sevindim inş benimki de acımaz

Back
X