- Konu Sahibi askmasaliii
-
Ben ameliyat sonrası hiç bir sıkıntı yaşamadım, psikolojimi zedeleyecek bir durum da olmadı. ki sana dediğim gibi gözünü korkutacak zor bir ameliyat da değil.. ağrın sızın da olmaz zira serum' ile ağrı kesici verecekler..benim tek sıkıntım sırt üstü rahat yatamamamdı. ama mecbur alçı çıkana kadar dümdüz yatmak zorunda kaldığımdan canımı sıkan bir tek o olmuştu.. 7. gün özgürsün bebekkafanı çok yorma böyle şeylere.. sen çok endişelisin dünden beri seni sakinleştirmeye çalışıyorum ama tık yok
hiç bir ameliyatında mı alçı kullanmıyor ? Ama bildiğim kadarıyla alçı kullanılması gerek, çünkü burnunun şekillenmesinde ve dış etkenlerden korunmasında büyük etken alçı.. Doktorun bilir tabi ki ona sorsana canım, neden kullanılmadığını bende merak ettim.. Ama yine de senin için bende araştırırm tabi.
atel dedikleri alçı değilmi ya. Bu şey gibi kolun kırılır sarıp gondermek gibi alçı kemiğin birbirini tutmasını ve şeklin oturmasını sağlar ama.
Eskiden bende hayatta sırt ustu yatamazdım. Ameliyat olalı 8 ya oldu. Şimdi alıştım artık yan yatamıyorum hep sırt ustu yatıyorum :)
vala sordum dio alçı eskide kaldı yurtdısında mazemelri gilıyomus bi hafta bandajmı ne burnumda kalıyor bi afta sonra cıkartıyomusum muansine gidecekmisim kendisi cıkaracakmıs
be 1 hafta sonra gittikten sonra atel falan takacam demedi hic
Valla tıp çok ilerliyor doktorunun bir bildiği vardır elbette sen ona bırak :) bir de senin çok sorunlu bir burnun yok fazla oynanmayacak kolay bir ameliyat belki ondandır canım.. sadece minicik bir kemer gidicek, iç operasyon var sende -_-
ayn bebüs umarım 1 hafta sonra bende mutlu seyler yazarı buraya ..
inş canım benim esracım seninle tanıstııgım için cok mutluyum çünkü grcekten kendimi suan iyi hissetiyorum saol tatlım...
atel alçı çıktıktan sonra takılan şey yavrum ince oluyor onlar.. 1 hafta alçın kalıyor alçı çıktığı gün atel takılıyor. şimdi renkli renki görüyorum kızlarda nasıll şirin pembe yeşil falan:d benim zamanımda beyaz bi banttı ah ahh:d
Hastalar operasyon sonrası tampon alınması, atel alınması-bandaj uygulanması (7. gün) ve bandaj çıkarılması (14. gün) olmak üzere üç kez görülmektedir. Sonrasında 2 ay, 6 ay ve 1 yıllık kontroller yapılmaktadır. CANIM SEN ATEL DEMİŞŞSİN AMA BAK BANDAJ DİYOR DOKTORUM.
Kafam karıştıı kız :)))))))))))))) bana da beyaz bi bandaj taktılar alçı çıktıkdan sonra.. bu atellerin pilastik olanı var, aliminyum olanı var bikaç çeşit var.. bandaj mı atell mi o takılanın adıı öğren benimde aklımı karıştırdın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?