Ameliyat sonrası Septal Perforasyon oluşmuş olanlar

Fasul

Guru
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2010
39
20
288
İstanbul
Birkaç hafta önce revizyon ameliyat oldum ve burnumun orta duvarında arka arkaya iki adet delik açıldı. Biri orta tarafta biri daha geride. Ortadaki 1cm kadar var şu an. Bana sanki sürekli genişliyor gibi geliyor. Başına böyle bir durum gelen var mı? Doktorum kapatılmayacağını söyledi fakat şu an çok sıkıntı veriyor. Alışır mıyım burnumun şeklini bozar mı hayat kalitem bozuldu. Lütfen bu durumu yaşayan ameliyat olup düzelen varsa yazsın.

Yok mu hiç bunu yaşıyan ya ameliyat sonrası yaşanabiliyormuş diye söylendi ama böyle ciddi bir sıkıntıyı o kadar çok yaşayan olsa dönerdi herhalde kuruluk ve nefes almada uyuşuk garip bir hal var. Bir de iki delik olduğundan ortadaki duvar zonkluyor sanki nefes alınca. Henüz bir ay oldu belki zamanla da geçer diyorum ama hani yaşayan biri çıksa yanlız değilim dicem en azından :)

Aynı durum annemde mevcut.Burun içi etleri çok büyük olduğundan rahat nefes alamıyordu, bu yüzden ameliyat oldu, ameliyattan sonra nefesinin soğuk soğuk ciğerine gittiğini yutaklarının şiştiğini söyledi.Ameliyatı yapan doktora gittik, zamanla geçer falan dedi, burun içine baktı kamerayla.Bi sorun yok dedi.
Başka bir KBB ciye gittik ameliyat sonrası burun deliklerinin arasındaki duvarda delik oluştuğunu söylediler.
Şu an annem geçmeyen baş ağrısı yaşıyor.ve morali çok bozuk, biz de bu deliği kapatan doktor arayışı içersindeyiz.
%100 kapatırım diyen doktor mevcut Ankara da Volkan Bey.ama dün burada onun hakkında farklı yorumlarda okuyunca şüphe ettik .bakalım araştırma devam ediyor.
Size de çok geçmiş olsun.umarım arazlarını yaşamazsınız.

Yok mu hiç bunu yaşıyan ya ameliyat sonrası yaşanabiliyormuş diye söylendi ama böyle ciddi bir sıkıntıyı o kadar çok yaşayan olsa dönerdi herhalde kuruluk ve nefes almada uyuşuk garip bir hal var. Bir de iki delik olduğundan ortadaki duvar zonkluyor sanki nefes alınca. Henüz bir ay oldu belki zamanla da geçer diyorum ama hani yaşayan biri çıksa yanlız değilim dicem en azından :)
Slm perforasyon için ameliyat oldunuz mu şuan aynı sorunu yaşıyorum ve dr arıyorum

Çok geçmiş olsun bu durumu nasıl farkettiniz benimde şuan septumumda ön kısımlarda sivilce ve iltihap gibi bir durum var 2 gün sonra doktora gidicem ama zamanla delik şekline gelmez umarım.Oysa tüm bakımlarımı da yapıyordum nasıl enfeksiyon topladı anlamıyorum

merhaba malesef zamanla kendisi geçmiyor tam aksine delik dahada büyüyor bende aynı sorunu yaşıyorum delik büyüdükçe problemler azalıyor aslında ama bu seferde kapatması çok zor oluyor bir an önce ameliyatla iyi bir doktor bulup müdehale etmenizi tavsiye ederim delik ne kadar küçükse başarı şansı o kadar atıyor

merhaba malesef zamanla kendisi geçmiyor tam aksine delik dahada büyüyor bende aynı sorunu yaşıyorum delik büyüdükçe problemler azalıyor aslında ama bu seferde kapatması çok zor oluyor bir an önce ameliyatla iyi bir doktor bulup müdehale etmenizi tavsiye ederim delik ne kadar küçükse başarı şansı o kadar atıyor
Merhaba aynı durum bende de oldu ameliyat olalı 1 ay oldu önce kan kurumus sandım sonra baktım ki delik olusmuş. Acaba siz naptınız ameliyat oldunz mu ?bu duruma müdahale gereklimi yani ameliyat şart mı? Benim burnun iç arka kısmında oluştu delik 1bucuk cm falan vardır.

Birkaç hafta önce revizyon ameliyat oldum ve burnumun orta duvarında arka arkaya iki adet delik açıldı. Biri orta tarafta biri daha geride. Ortadaki 1cm kadar var şu an. Bana sanki sürekli genişliyor gibi geliyor. Başına böyle bir durum gelen var mı? Doktorum kapatılmayacağını söyledi fakat şu an çok sıkıntı veriyor. Alışır mıyım burnumun şeklini bozar mı hayat kalitem bozuldu. Lütfen bu durumu yaşayan ameliyat olup düzelen varsa yazsın.
Merhaba naptınız acaba çözebildiniz mi bu durumu? Aynışey bende de oluştu 1 ay oluyo ameliyat olalıve burnun iç arka kısmında 1cmlik bi delik olustu çok korkuyorum tekrwr ameliyat olmaktan

Back
X