• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat sonrası şişlikler ve ödem için bir çare!

ıNTERNETTE ŞU BıLGıLERı OKUDUM KIZLAR OKUDUĞUMDA ıÇıMı RAHATLATTI UMARIM SıZıNKıNıDE RAHATLATIR... :)

Estetik burun ameliyatı sonrası
Burun ameliyatı sonrasında ilk 24 saat içinde yüzünüzü şiş hissedersiniz, burnunuz ağrıyabilir, ve künt bir başağrınız olabilir. Özellikle ameliyatın ertesi gün göz kapaklarında morarma ve şişme olabilir. Bu durum birkaç gün içinde dramatik olarak düzelir. Burun tamponlarından sızıntı şeklinde kanama devam edebilir. Birkaç günde durur. Üç gün sonra tamponlar alındığında nadiren tekrar kanama olabilir. Bu durumda tekrar üç gün tampon konması gerekebilir. ılk gününüzü baş hafif yukarıda olacak şekilde yatakta (banyoya gidiş hariç) geçiriniz.

Şişlik ve morlukların büyük kısmı iki hafta içinde geçer. Şişliklerin % 90 civarı ilk ay içinde düzelir. Geri kalan kısmı ise 6 - 12 ay içinde tamamen geçecektir. Ayrıca birkaç hafta kendinizi halsiz hissedebilirsiniz. Dokularınız iyileşirken en az bir ay kadar burnunuzu çarpmaya karşı korumanız gerekir. Burun tamponlarınız birkaç gün içinde çıkarılır ve kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Burun ameliyatı sonrasında dikişlerin alınmasına gerek yoktur çünkü kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır. Alçı, 9-10 günde tamamen çıkarılır. Yaklaşık 10-14 gün içinde hasta, okuluna veya, işine geri dönebilecek hale gelir. Aşırı efor gerektiren aktivitelerden (hızlı yürüyüş, yüzme, eğilme, cinsel ilişkiler- kan basıncınızı arttıran her aktiviteden) 2-3 hafta kaçınılmalıdır. Burnunuzu çarpmaktan veya sürtmekten ve güneş yanığından 8 hafta süreyle sakınınız. Yüz ve saçınız yıkarken veya kozmetikleri kullanırken dikkatli davranınız. Kendinizi iyi hisseder hissetmez kontakt lensleri kullanabilirsiniz. ıki ay kadar gözlük kullanmayınız. Gözlükler kemiklere baskı yaparak kayma, açılmaya, burun şeklinin bozulmasına neden olabilir. Eğer olağandışı bir şikayetiniz olursa doktorunuzu arayınız.

Burun ameliyatı rinoplasti sonrası ilk günlerde, yüzünüz mor ve şiş iken daha iyi olacağınızı kolaylıkla unutursunuz. Gün ve gün burnunuz giderek daha güzel görünecektir ve ruhsal durumunuz, duygulanımınız düzelecektir. Halen, iyileşme yavaştır ve adım adım ilerler. Ufak şişlikler bir yıl veya daha uzun süre devam edebilir. Bu arada ailenizden ve bazı arkadaşlarınızdan değişik tepkiler görebilirsiniz. Burnunuzda büyük bir fark olmadığını söyleyebilirler. Ya da bir aile geleneğini bozmuşsunuz gibi gücenik davranabilirler. Böyle bir durumda öncelikle niçin ameliyat olmak istediğinizi hatırlayınız ve düşününüz. Eğer beklentilerinizin büyük kısmı oluştuysa, amacınıza ulaşmışsanız size yapılan cerrahi girişim başarılı olmuştur.

çok doğru amn alıyo ama güzel:17:

Ameliyattan sonraki 19. günüm ve şişliklerim hala maxsimum seviyede üst dudağım hala uyuşuk ve gülemiyorum bile
Bu şişlikler yüzünden hala dışarı çıkamıyorum çünkü kimse beni böyle görsün istemiyorum..
bu şilikler için önerebileceğiniz bişi varmı biliyorsunuz şişliklerimiz aslında 'ödem'
bu yüzden ödem giderici çay falan iyi gelirmi ben maydonoz suyunu içiyorum bazende kirazın saplarıyla hazırladığım çayları falan içiyorum birde kara üzüm alıp çekirdekleriyle beraber yiyiyorum..
şişliklerimi bu kadar kafama takmamın sebebi beni çok değiştirmiş olması yüzümün ifadesi inanılmaz değişti bakışlarım bile bi tuhaf ..
BİLİYORUM ZAMAN HERŞEYİN İLACI ama insan içine çıkamıyorum sanki herkes bana bakıyormuş gibi geliyormafoldumben

geçmiş olsun bende olcm şişlikler geçer umarm:36:

cnm ananas enzimi var vitamin..ben 2. kutuma başladım benimde salı günü 3 haftaolucak.
doktorum verdi banada ödeme iyi gelir hemde hiçbi zararı yok dedi..
bendede şişlik var sol tarafım daha şiş diye burnum yamuk bile duruyo:(
dudağımın üstü zaten felaket..gülmemeye çalışıyorum

ilaç vaermiyo mu doktor

ya arkadaslar benimde kırk gün oldu sislikler indi ama sag ve sol burun kanatlarım aynı degil sag daha sis ve sert acaba düzelirmi moralim cok bozuldu yaa:(((

ya arkadaslar benimde kırk gün oldu sislikler indi ama sag ve sol burun kanatlarım aynı degil sag daha sis ve sert acaba düzelirmi moralim cok bozuldu yaa:(((

Burun kanatlarında hala ödem vardır sakin ol öncelikle :) Moral bozma. Bir taraf diğerine göre fazla işlem gördüyse normal bu durum. Kendinde demişsin sağ daha şiş ve sert diye yani sağ daha ödemli.
Zamanla geçiyor biraz burnuna şans tanı arkadaşım var daha vakti ;))

Burun kanatlarında hala ödem vardır sakin ol öncelikle :) Moral bozma. Bir taraf diğerine göre fazla işlem gördüyse normal bu durum. Kendinde demişsin sağ daha şiş ve sert diye yani sağ daha ödemli.
Zamanla geçiyor biraz burnuna şans tanı arkadaşım var daha vakti ;))

oralet rumuzunu rinoangel olarak değiştir.inanılmaz motive ediyorsun...moral veriyosun üstelik böyle bir misyonun da yok :)) sana nekadar teşekkür etsek azdır.benim son vaziyetim ;burnum bazen iniyo bazen şişio.ama sanki biraz şekli belli olmaya başladı.hiç kavis istememiştim eskisinin aynısı ama eğri olmayan bir burun istemiştim aynısını yapmış zaten.şişin dışında yanda kemik çıkıntısı var.ben de sağlıkçı olduğumdan kırılan kemiklerde kemik kendini korumak için kallus denilen bir yapı oluşturduğunu biliyordum ancak burun kemiğinde de böyle olduğunu bilmiyordum.rinoplastide de kemik kırıldığından kırık hattında kallus oluşuyor.bacak el ayak kemikleri hareketli olduklarından oluşan kallus sürtünme kuvvetinin etkisiyle yokoluyor.ancak burunda bu sözkonusu olmadığından bunu masajla yoketmek zorundayız.masajın önemi burda ortaya çıkıyor işte.lakin ben masaj yaptığımda o kemik daha da belirginleşiyor...ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.mantıklı düşünürsek kallus sadece masajla yokolur gel gör ki pratikte bu hiç öyle değil.ne yapacağımı şaşırdım dr um masaj yapma o vakit dedi peki o kendi kendine nasıl yokolacak ???burna etki eden sadece rüzgar var acaba şöyle etkili bir kasırganın ortasına mı atıversem kendimi ne etsem şaşırdım:44:oralet sen ne dersin bu duruma????

Zamanla geçiyor biraz burnuna şans tanı arkadaşım var daha vakti ;))[/QUOTE a

cok saol cnm ben biraz sabırsız oldugum için hemen gecsin istiyorum:)) gecmeyince de moralim bozuluyo...

Arkadaşım moralini bozma meslektaşın olarak seni ve anlattıklarını çok iyi anlıyorum zaten herşey sağlık personelini bulur... Aynaya bakıyorum kocaman görünüyor burnum gözüme geçermi bilmiyorum ama iki ay sonra dr yamukluğu düzeltecek profil güzel ama önden yamuk... öğlenleri yemeğe bile gitmek istemiyorum ama düzelecek ve biz çok güzel bayanlar olucaz inan, çok mutlu bir yuvam ,çok tatlı bir evladım , çok güzel ve rahat bir işim var , burnumda güzelleşince herşey çok daha güzel olacak... Bir türk filmi vardı hani ben dünyanın en gözel karısıyam diyordu ya bizde öyle söyleyelim biz dünyanın en güzel bayanlarıyız...:49:

Arkadaşım moralini bozma meslektaşın olarak seni ve anlattıklarını çok iyi anlıyorum zaten herşey sağlık personelini bulur... Aynaya bakıyorum kocaman görünüyor burnum gözüme geçermi bilmiyorum ama iki ay sonra dr yamukluğu düzeltecek profil güzel ama önden yamuk... öğlenleri yemeğe bile gitmek istemiyorum ama düzelecek ve biz çok güzel bayanlar olucaz inan, çok mutlu bir yuvam ,çok tatlı bir evladım , çok güzel ve rahat bir işim var , burnumda güzelleşince herşey çok daha güzel olacak... Bir türk filmi vardı hani ben dünyanın en gözel karısıyam diyordu ya bizde öyle söyleyelim biz dünyanın en güzel bayanlarıyız...:49:

niday merak ettim 2 ay sonra yamukluğu düzelticek derken,,,,nasıl olucak 2 ay sonra müdahale edilebiliyo mu? umarım hepimiz için her şey daha güzel olur.:71:

nidaycım seninle burunlarımız dahil hayatlarımızda benziyor :)) benim de 1 tane çocuğum var.2 ay sonra müdahale olmuyor buruna maalesef.en az 6 ay geçmesi gerek :(( benimde sağ tarafa kayık görünüyor.benim dr um geçecek falan demedi biraz kaymış dedi.bekleyecez dedi şişler devam ediyor foto çekiyorum hiçbir değişiklik yok 1 ay 5 gün oluyor normalde ödemin az da olsa azalması gerekiyordu.bakalım sabır sabır ya sabırrrrr...

Back
X