• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ameliyat sonrası spor...

egeceden

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
185
32
18
33
merhaba,ameliyattan ne kadar zaman sonra spora dönülmeli ? benim 3 hafta oldu ve kendimi fiziksel olarak acaip rahat ve eskisi gibi hissediyorum, bir sakincası olur mu ki?olursa da ne olabilir ki? spordan kastım gym salonu fitness buarada :)

aslında bunu doktoruna danısman daha saglıklı olur masallah sana benım 35 gun kadar oldu egılınce bas donmem yenı gecti :D

hadi yaaa bünyem kuvvetliyse demekki :) geçmiş olsun sizede,ya doktorum 1.5 ay dedi de ben kendimi cok iyi hissediyorum otur oturda skldım acıkcası pek benlik değil, o yüzden ne olabilirki en fazla mantıgıyla sordum belki bilen eden yaşayan vardır vs diye :)

tesekkür ederim :) o halde bekle biraz daha sabret ne olur ne olmaz biraz daha otursun

genelde 2-3 hafta sonra spora başlayabilirsiniz diyor doktorlar, ama tabiki doktoruna danışman ve çok fazla efor gerektirmeyecek sporlardan kaçınman önemli :KK49::KK49:

Spora bağlı efor gerektirmeyen bir spor ise olabilir evet. Doktorunuza sorun ya da biraz daha bekleyin.

Milli sporcu olarak sana önerim bir süre kesinlikle yapma :)

merhaba,ameliyattan ne kadar zaman sonra spora dönülmeli ? benim 3 hafta oldu ve kendimi fiziksel olarak acaip rahat ve eskisi gibi hissediyorum, bir sakincası olur mu ki?olursa da ne olabilir ki? spordan kastım gym salonu fitness buarada :)
Ağır sporsa 6 Aydan önce yapılmamalı demişti bizim doktor fitnes vs ise 3.aydan sonra..henüz çok yenisiniz bence biraz daha bekleyin ve doktorunuzla artılarını eksilerini konuşun :)

Merhaba,

Bu konuda ben baya araştırma yapmıştım o yüzden paylaşmak istedim ve eski konuyu hortlattım :). Ben 3. haftada spora başladım, sadece bir kez koşma hatasında bulundum ve sıkıntı yaşadım, biraz şişti burun ama sonra hemen indi. Şimdi 4. haftadayım, alttaki yönergeleri izliyorum her gün spor yapıyorum ama kalp ritmimi tam yükseltmeden. 5. hafta sonra normal rutine dönerim. Bu makale faydalı geldi bana, ingilizceydi çevirip koydum, umarım merak edenlere faydası olur:

Hafta 1:

Aktivite seviyesi: Egzersiz yok

• Hastalar hafif tempoda yürüyebilirler. Kalp ritmini yükseltmekten kaçınılmalıdır. Kalp ritmi yükseltmek şişlikleri artırıcaktır.
Hafta 2:

Aktivite seviyesi: 0-25%

• Hastalar kardiyo içermeyen, düşük ağırlıklara odaklanarak egzersiz yapabilir. Hastalar normal rutinlerindeki ağırlıkların %25'ini kaldırmalı, tekrarlarının da %25'ini yapmalıdırlar. Kalp ritminin yükseltmemesine özen gösterilmelidir ve baş bölgesi kalp seviyesinin üstünde tutulmalıdır.
  • Eğilmeli aktivitelerden kaçınılmalıdır.
  • Kardiyo yapılmamalıdır.
Hafta 3:

Aktivite seviyesi: 25-50%

• Kaldırılan ağırlık ve tekrar sayıları, normal rutinin %50'sine çıkarılabilir.
  • Eğilmeli aktivitelerden kaçınılmalıdır.
  • %50 yoğunlukta kardiyo aktivitesi yapılabilir, fakat kalp ritmini yükseltmemeye dikkat edilmelidir. Koşmaktan kaçınılmalıdır.
Hafta 4:

Aktivite seviyesi 50-75%

• Kaldırılan ağırlık ve tekrar sayıları, normal rutinin %50'sine çıkarılabilir.
  • Hastalar yavaş yavaş eğilme içeren sporlara başlayabilirler. Şişliklerin durumu gözlenerek bu tür egzersizlere devam edilmelidir.
  • Kardiyo egzersizi rutinin %75'ine çıkarılabilir ama hala koşmaktan kaçınılmalıdır. Yine şişliklerin durumu gözlenerek bu tür egzersizlere devam edilmelidir.
Hafta 5:

Aktivite seviyesi 75%-100%

• Ağırlık kaldırma ve tekrar sayılarında ameliyat öncesi döneme dönülebilir.
  • Tüm Yoga pozisyonları uygulanabilir.
  • Ameliyat öncesi kardiyo programına dönülebilir ve koşmaya başlanabilir.
upload_2017-6-7_14-50-23.webp

Ben spora 4.aya doğru başladım, size söyleyeceğim şey burnun acayip şekilde şiştiği, bilmiyorum zararı olur mu, burnum düşer diye çok korkuyorum ama yine de spor yapıyorum, ameliyat sonrası 2.ay kontrolünde dr uma sormuştum 3.aydan sonra başlayabilirsin demişti, haftanın 3 günü salona gidiyorum ve gittiğimde 2 saat falan spor yapıyorum, spor nedeniyle başına bir şey gelen oldu mu olduysa yaşadıklarını paylaşabilir mi?

Ben spora 4.aya doğru başladım, size söyleyeceğim şey burnun acayip şekilde şiştiği, bilmiyorum zararı olur mu, burnum düşer diye çok korkuyorum ama yine de spor yapıyorum, ameliyat sonrası 2.ay kontrolünde dr uma sormuştum 3.aydan sonra başlayabilirsin demişti, haftanın 3 günü salona gidiyorum ve gittiğimde 2 saat falan spor yapıyorum, spor nedeniyle başına bir şey gelen oldu mu olduysa yaşadıklarını paylaşabilir mi?

Ben yukarda yazdığım gibi 5. haftadan beri düzenli spor yapıyorum, şimdi ağırlık bile yapıyorum baya ağır spor, hiçbir şey olmuyor. İçiniz rahat olsun.

Ben yukarda yazdığım gibi 5. haftadan beri düzenli spor yapıyorum, şimdi ağırlık bile yapıyorum baya ağır spor, hiçbir şey olmuyor. İçiniz rahat olsun.
cvp için tşk ederimm
peki sizin şişiyor mu?
ve ameliyat olalı ne kadar oldu?
ben de ağırlık çalışıyorum, ağırlık, kardio, squat hepsi karışık. benim burun çok şişiyor

cvp için tşk ederimm
peki sizin şişiyor mu?
ve ameliyat olalı ne kadar oldu?
ben de ağırlık çalışıyorum, ağırlık, kardio, squat hepsi karışık. benim burun çok şişiyor

12 mayıs'ta oldum, artık şişmiyor hiç. hatta spor iyi gelir bence. şişmemesi lazım artık diye düşünüyorum. Sadece ilk ay şişti, o da sanırım biraz ben abarttım psikolojik olarak. Siz gözle görebiliiyor musunuz şiştiğini yoksa hissiyat mı?

12 mayıs'ta oldum, artık şişmiyor hiç. hatta spor iyi gelir bence. şişmemesi lazım artık diye düşünüyorum. Sadece ilk ay şişti, o da sanırım biraz ben abarttım psikolojik olarak. Siz gözle görebiliiyor musunuz şiştiğini yoksa hissiyat mı?

yakın tarihlerde olmuşuz ben de 1 haziranda oldum, evet gözle görünür şekilde şişiyor, benim burun ucumda çok şişlik kaldı zaten tam inmemişti ama spor yapınca da ilk bir aylıkkenki görüntüsüne dönüşüyor, acaba ben mi abartıyorum spor olayını, benim bazı egzersizlerim eğilerek yapılması gerekenlerden acaba o mu şişiriyor. siz ne yapıyorsunuz tam olarak programınız nasıl ve ne kadar sürüyor ?

forumda böyle faydalı konu sayısı o kadar az ki...
ben doktoruma ağır spor değil ama yogayı sormuştum bilirsiniz yoga çömelip omm demek değil vücudundaki kasların hepsini zorluyor. doktorum bana 1. aydan sonra yapabilirsin demişti. ama ben 5. haftadan sonra oturup sadece boynumu esnettiğimde bile burnumun ağırlığını bir o tarafa bir bu tarafa fazlasıyla hissettiğim için yapmadım. 2. ayda okul açıldıktan sonra mecbur otobüse koşmak, yetişmek için tempolu yürümek gibi aktivitelere başladım. 10. haftadan sonra çok basic yogaya başladım ama 2,5 ay yatmışız çok zor geldi.
sporu bilemem de yürüyüş ödemin aşağı inmesi için çok yardımcı oldu, ben ilk 2 ay doğru düzgün sokağa bile çıkmamıştım, hareket etseydim daha erken inerdi.

Back
X