ameliyat sonrası süreci

MelekBebek

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
567
182
303
34
Yurtdışı
arkadaşlar benim ameliyat olalı 17. gün oldu. burun ucumu hissetmiyorum ve hala içini istediğim gibi temizleyemiyorum. yandan görüntüsü güzel ancak önden biraz yamuk gibi geliyor gözüme.

bir de üstü çok soyuldu, kızarmış durumda ve kaşınıyor hala. ne zaman düzelir, neler yaptınız siz bu süreçte? bilgilendirirseniz sevinirim.

bir de soğuk duş al dedi doktorum. siz ne zaman sıcak duş almaya başladınız yüzünüzü sıcak suyla yıkayabildiniz?

Son düzenleme:
arkadaşlar benim ameliyat olalı 17. gün oldu. burun ucumu hissetmiyorum ve hala içini istediğim gibi temizleyemiyorum. yandan görüntüsü güzel ancak önden biraz yamuk gibi geliyor gözüme.

bir de üstü çok soyuldu, kızarmış durumda ve kaşınıyor hala. ne zaman düzelir, neler yaptınız siz bu süreçte? bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba bugun 14.gunum doldu :( burun ucum hassas ve komple hassas sızlamalı soyulmalı bunlar gececek sabırlı olmalıyız ödem var ve derı asansor gıbı yer degısti oturucak kasımayın bastırarak bendr gecsın ıstıyorum bı an once yamuk degıldır o duzelır zamanla dr um sık sık rand3vu verıuor 3. Gun 7. Gun 13. Gun gıttım pzt yine gıdıcem ıcıde sankı cok kuruyor basta sumukluydum sımdı kurudu sınuzler de alındı benım etler falan cok ıslem var kalın derılıyım vs vs yanlız degılsınız bu arada uzun dusuk bı burundu hokka oldum sımdi ama kavıs cok ıstemedım

Burnun düzene girmesi bir kaç ayı bulur,
Benim 6.ay doldu daha yeni yeni rahat ediyorum.

açık kapalı tam farkını bilmiyorum ancak sadece burun altında dikiş vardı burun deliklerinde yoktu. hem eğrilik hem de estetik oldu. hala burnumdan az nefes alabiliyorum sümküremediğim için. sanki burnumda bi sürü sümük varmış gibi. ama sümkürmek yasak o yüzden yolları tıkıyor.

masaj diyorlar ama onu bana doktorum söylemedi bir dahaki kontrol 3. ayda olacakmış o zaman soracağım.

açık kapalı tam farkını bilmiyorum ancak sadece burun altında dikiş vardı burun deliklerinde yoktu. hem eğrilik hem de estetik oldu. hala burnumdan az nefes alabiliyorum sümküremediğim için. sanki burnumda bi sürü sümük varmış gibi. ama sümkürmek yasak o yüzden yolları tıkıyor.

masaj diyorlar ama onu bana doktorum söylemedi bir dahaki kontrol 3. ayda olacakmış o zaman soracağım.
Hayır brnım dr um sümkürebilecegımı soyledı gayette sumkuruyorum ameliyattan cıktıgımdna berı tampon varken bıle sumkurdum :) sinüzlerimdende oldum ben aynı anda ameliyat sümük makinesine donmustm burun ucumu tutarak gayette foşşş dıye sumkuruyorum yoksa nefesım kesılıyo oyle boyl3 degıl yani yok dr demeden msj ı bırak elını bıle degdırme fazla suan hamur gıbı sekıl alır

Hayır brnım dr um sümkürebilecegımı soyledı gayette sumkuruyorum ameliyattan cıktıgımdna berı tampon varken bıle sumkurdum :) sinüzlerimdende oldum ben aynı anda ameliyat sümük makinesine donmustm burun ucumu tutarak gayette foşşş dıye sumkuruyorum yoksa nefesım kesılıyo oyle boyl3 degıl yani yok dr demeden msj ı bırak elını bıle degdırme fazla suan hamur gıbı sekıl alır
Doktor bana deniz suyuyla temizle sümkürmek yok dedi basınç oluşturacak bi şey yapmamam lazımmış ama benim de burnum çok akıyo

Burnun düzene girmesi bir kaç ayı bulur,
Benim 6.ay doldu daha yeni yeni rahat ediyorum.
6 ay içinde ne kadar küçülme oldu sizde? Ben şu an 1. ayı bitirdim. Büyük görünüyor. Bir tık küçülür mü? Bu arada biraz kalın derili bir burnum var.

ben de serum kullanıyorum ama yeterli gelmiyo sümük temizlemek için. burnuma abdest alır gibi çekip hafif sümkürebileceğimi söyledi drum. ancak NE ZAMAN istediğimiz gibi dokunmaya başlayacağız? bi darbe olacak vuracağım diye çok korkuyorum sürekli tedbirliyim.

Doktor bana deniz suyuyla temizle sümkürmek yok dedi basınç oluşturacak bi şey yapmamam lazımmış ama benim de burnum çok akıyo
Sümkürmeden nası cıkarıcam cıkmıyo berbat bısey kulak cubuguyla alıyorım bazen sakız gıbı sumuk anlqmadım yanı bende mecbur az sumkuruyorum cıkması ıcın

ben de serum kullanıyorum ama yeterli gelmiyo sümük temizlemek için. burnuma abdest alır gibi çekip hafif sümkürebileceğimi söyledi drum. ancak NE ZAMAN istediğimiz gibi dokunmaya başlayacağız? bi darbe olacak vuracağım diye çok korkuyorum sürekli tedbirliyim.
Eczaneden serum al ve iğneyle cek burnuna sırınga ıle sık basıncla bı delıkten gırıp dıger delıkten cıkıyo bazen genızden akıyo kan kabuk ne varsa cııkıyor hastanedede serum sıktılar evde de devam dedı dr

Sen boyl2 dersen ben napayım 5 yasında afacan oğlusum var bensiz durmuyo kedı gıbı temkınlı uyuyorum :) ah ah gece yatakta yastıımla benı zorla kendı yanına goturdu burnum allaha emanet ,bu arada sinüzler boşaltıldı benım kaşlarım agrıyo cok nıye acaba varmı sinüz ameliyatı da olan aynı anda.

6 ay içinde ne kadar küçülme oldu sizde? Ben şu an 1. ayı bitirdim. Büyük görünüyor. Bir tık küçülür mü? Bu arada biraz kalın derili bir burnum var.
İlk ay burun sırtı burun ucu bayagı şiş kalın,
Sonra yavas yavas burun hatları belli olmaya başlıyor,
Küçülür biraz daha benim küçüldü yani.

İlk ay burun sırtı burun ucu bayagı şiş kalın,
Sonra yavas yavas burun hatları belli olmaya başlıyor,
Küçülür biraz daha benim küçüldü yani.
Teşekkür ederim. İlk ay geçti. Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama büyük burnum. Boşuna ameliyat olmuş oldum. Umarım bir mucize olur ve en azından bir tık küçülür.

Evet onlardan evde var oğlum ıcın almıstm dr bana serum verdı sırınga ıle sıkıyorum ama sankı sımdıde kuruyo ıcı etler şiş nefes az alıyorum ıner ıns
Valla ben de az az yapmıştım korkmuştum başta ama nefes alamadım sonra tam denilen gibi yaptım açıldı valla burnum nefes alabiliyorum

Valla ben de az az yapmıştım korkmuştum başta ama nefes alamadım sonra tam denilen gibi yaptım açıldı valla burnum nefes alabiliyorum
Bi de oyle deniyim içteki ödemler sanırım benım şiş hep konkalarda işlem yapıldı ya belkı derınden gelen bı sıslık off bı suru sey aynı anda yapıldı yıne ıyı dayandı burnum ☺

Ben 1.aydan sonra sümkürmeye başladım .hemde şiddetli :) 2. Haftadan sonra yan yatmaya başladım ,bazen çarpıyorum sizlıyor,ama yine bir sorun yok .. ödemlerim burun ucuna geldi gün ve gün değişiklik oluyor.bazen şiş bazen daha iyi..
Siyah noktaları cımbızla alıyorum bastırmadan .
Peeling ve Gül suyu sürüyorum..
Çok üzerinde durmayın bence sakınan göze çöp batarmış . Ben ameliyat olduğumu bile unutuyorum bazen :)

Teşekkür ederim. İlk ay geçti. Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama büyük burnum. Boşuna ameliyat olmuş oldum. Umarım bir mucize olur ve en azından bir tık küçülür.
Size öyle geliyor gerçekten küçülüyor,
Ama kalın derili olunca çok minnak bi burunda beklenemez,
Yani ben ameliyat olmadan önce doktorum çok küçük bi burun olmaz demişti bana :KK48:

Back
X