Ameliyat Sonrası Yaşananlar

filisz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
83
1
46
Arkadaşlar Merhaba ameliyat daha yeni oldum tat alamıyorum, koku alamadığımdan tat alamadığımı biliyorum
Bu durum takribi ne kadar zamanda düzelir

Ahhh ahhh 3 ay önceki halimi hatırladım, neydi o aynaya bakamadığım günler.. En fazla bi kaç hafta sürer canım, hem daha bu ne ki sen bi kaç gün aynaya bakamayacaksın :)

bwn şu an için burunda hasbel kader nefes aldığımda yara tadı geliyor geçer değil mi?

Arkadaşlar tecrübeliler biraz paylaşımda bulunabilirler mi

tşkler,

Ameliyattan sonra anestezinin etkisi geçmeye başladığında iki posta kan kustuğumu hatırlıyorum. Odaya getirildiğimde ilk söylediğim şey ''anne, çok uykum var'' oldu. O kadar sersemdim yani. Neyse iki gün bayağı zor geçti sonra tamponlar çıktı. Ben hem deviasyon hem estetik olmuştum o yüzden tampon çıkarken canım da çıktı. Yeni tamponlar takıldı tabii benim burun tamamen yara ve kan pıhtısı dolu olduğu için nefes iptal. Bir hafta sonra o tampon da çıktı ve nefes almaya başladım. Ama görüntü çok kötüydü, tamamen şişmiş bir burun, 90 derece kalkık ve gözlerimin arası genişlemiş gibi. O zaman çok pişman oldum böylesini beklemiyordum çünkü ağladım falan. Birkaç gün sonra şişler bayağı indi ve burnum güzelleşmeye başladı. İnsanlar bu şiş haliyse iyileştiğinde nasıl olcak acaba diyorlardı :) 3 haftaya şişler yüzde 90 iniyor ama benim ameliyatım kapalı oldu belki ondan çabuk indi şişler. Şu an 3 ay fln oldu ve kimse diyemez ki bu kız estetik olmuş :) Zaten ucunu özel olarak inceltip kaldırmadım, doktorlar üstten hafif çektirir burnu hafif kalkık olur. Benimki zaten normalde de çokk hafif kalkıktı o yüzden şu an eskisi gibi ucu. Tabii artık kemer yok :) Burnum küçüldü ve yüzüme daha uygun olduğunu düşünüyorum. İyi ki yaptırmışım yandan poz verirken çok rahatım :)

Oncelikle gecmiş olsun, Allah acil şifalar versin. İlk gunler gerçekten zordur ancak yavaş yavaş rahatlarsınız işallah.

Ben de iki hafta once ameliyat oldum ve tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Burun kemiklerinde sızlama vs yaşayan var mı? Siteye yeni uye oldum ancak burun ameliyatı olmaya karar verdiğimden beri binlerce yorum okudum. Bu yorumlardan hiç birinde kemiklerin ağrıması ile ilgili şikayete rastlamadım. Bir ben de mi oluyor acaba?

Oncelikle gecmiş olsun, Allah acil şifalar versin. İlk gunler gerçekten zordur ancak yavaş yavaş rahatlarsınız işallah.

Ben de iki hafta once ameliyat oldum ve tecrübeli arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Burun kemiklerinde sızlama vs yaşayan var mı? Siteye yeni uye oldum ancak burun ameliyatı olmaya karar verdiğimden beri binlerce yorum okudum. Bu yorumlardan hiç birinde kemiklerin ağrıması ile ilgili şikayete rastlamadım. Bir ben de mi oluyor acaba?

Benimde bir ay oldu ama öncesinde kemiklerde herhangi bir ağrı sızı hissetmedim. sadece esnerken vs filan hafif bir sızı oluyordu okadar. Sende sürekli mi sızlama var ?

Ameliyattan sonra anestezinin etkisi geçmeye başladığında iki posta kan kustuğumu hatırlıyorum. Odaya getirildiğimde ilk söylediğim şey ''anne, çok uykum var'' oldu. O kadar sersemdim yani. Neyse iki gün bayağı zor geçti sonra tamponlar çıktı. Ben hem deviasyon hem estetik olmuştum o yüzden tampon çıkarken canım da çıktı. Yeni tamponlar takıldı tabii benim burun tamamen yara ve kan pıhtısı dolu olduğu için nefes iptal. Bir hafta sonra o tampon da çıktı ve nefes almaya başladım. Ama görüntü çok kötüydü, tamamen şişmiş bir burun, 90 derece kalkık ve gözlerimin arası genişlemiş gibi. O zaman çok pişman oldum böylesini beklemiyordum çünkü ağladım falan. Birkaç gün sonra şişler bayağı indi ve burnum güzelleşmeye başladı. İnsanlar bu şiş haliyse iyileştiğinde nasıl olcak acaba diyorlardı :) 3 haftaya şişler yüzde 90 iniyor ama benim ameliyatım kapalı oldu belki ondan çabuk indi şişler. Şu an 3 ay fln oldu ve kimse diyemez ki bu kız estetik olmuş :) Zaten ucunu özel olarak inceltip kaldırmadım, doktorlar üstten hafif çektirir burnu hafif kalkık olur. Benimki zaten normalde de çokk hafif kalkıktı o yüzden şu an eskisi gibi ucu. Tabii artık kemer yok :) Burnum küçüldü ve yüzüme daha uyguolduğunu düşünüyorum. İyi ki yaptırmışım yandan poz verirken çok rahatım :)[/QUOT

Benimde en kötü hissetiğim anlar Ameliyat sonrası anestezi etkisi ile mide bulantısı ve kusmaydı.Ve tabi susuzluk boğaz kuruluğu Zaten ilk iki gün geçtikten sonra insan kendine geliyor.İyki Estetik olmaya karar vermeden önce daha öncce burun estetiği olan bir kişinin ameliyat sonraki ilk halini görmemişim

Benimde bir ay oldu ama öncesinde kemiklerde herhangi bir ağrı sızı hissetmedim. sadece esnerken vs filan hafif bir sızı oluyordu okadar. Sende sürekli mi sızlama var ?

Yattığım zamanlarda inanılmaz bir sızlama oluyordu. Şu an 26. gunumdeyım bu şikayetim buyuk olcude azaldı. Doktorumla konuştum gec iyileşiyormuşum malesef. Şimdi de şişlikleri sorun ediyorum birçok insan gibi ama bakalım gececek işallah.

ben surekli foto cekiyodum, burnumda tamponlu halimle :) Bi de olmadan once evde kalirim 1 2 ay dinlenirim diyodum - ogrenciydim ozaman 2 yil once oldum (temmuzda 2 yil olucak tam) ama 3 gun yattiktan sonra dayanamadim disari ciktim, cafede kucuk bi cocuk gordu burnumu korktu :) annem de tuz biber olsun diye, yemegini yemezsen senin de burnun boyle olur dedi iyice korkuttu cocugu!

Kızlar bende dün ameliyat oldum bir ara burnumun ucunu gördüm aşırı kalkıktı.Doktoruma sordum alçı ve tamponlar olduğu için öyle duruyor dedi ama çok korkuyorummmm:18: Sizinde öylemiydi?

Kızlar bende dün ameliyat oldum bir ara burnumun ucunu gördüm aşırı kalkıktı.Doktoruma sordum alçı ve tamponlar olduğu için öyle duruyor dedi ama çok korkuyorummmm:18: Sizinde öylemiydi?

evet oyleydi, ici dolu simdi onun benim tamponlar cikinca hayret etmistim nasil sigdirdilar diye o kadar tamponu :D cek cek bitmedi bi turlu!

evet oyleydi, ici dolu simdi onun benim tamponlar cikinca hayret etmistim nasil sigdirdilar diye o kadar tamponu :D cek cek bitmedi bi turlu!

Ay vallahi rahatladım canım yaaa benimde yarın tamponlarım çıkacak inşallah iner burnum.Dudakla burun arası mesafe oldukça fazla şuan.Tamponlar alınınca rahat nefes alıcaz sanırım ve çok acıyormu alınırken?

Ay vallahi rahatladım canım yaaa benimde yarın tamponlarım çıkacak inşallah iner burnum.Dudakla burun arası mesafe oldukça fazla şuan.Tamponlar alınınca rahat nefes alıcaz sanırım ve çok acıyormu alınırken?

Yok hic acimadi, ama cikinca bi rahatliyosun! dunyalar senin oluyo resmen. O mesafe hemen kuculmeyebilir, bence cok sekline fln takma bu aralar cunku hergun degisio.

Umarım şikayetiniz sonlanmıştır şimdi nasılsınız

Umarım şikayetiniz sonlanmıştır şimdi nasılsınız

Şu an iki ay oldu. Daha iyiyim teşekkürler. Ameliyat olduysanız ya da olacaksanız size tavsiyem burdaki yorumlara cok fazla takılmayın. Herkesin bunyesi ve yapılan işlemler, doktoru vs farklı. İnsanların gecmez dedikleri geciyor ya da gecer dedikleri kalabiliyor.

Burda amacım kımseyı rencide etmek degil ama ameliyat sonrası psikoloji cok onemli. Bu yuzden yazarken veya kendimize yorumlarken dikkatli olmalıyız. Ornegin benim bunyem Allah a sukur cok saglamdır, ancak gelin gorun kı bu ameliyattan sonraki iyileşme malesef cok yavaş oldu. Burada kesin bir tavırla belirtilen ya da yazılan şeylere cok kulak asmayın. Zaten yeterince şeyı ameliyat sonrası boş yere dert ediyoruz. Çogu da kimisinde yavaş, kimisinde hızlı da olsa geciyor cok sukur. Gozlerin ayrık olması, boş ifadeler, şişlikler(ki onlar cidden zor geciyor :( )..

Burda yorumları kaygıyla okuyanları ve yazanları anlayabiliyorum. Cunku aynı endişe ve korkulardan ben de gectim. Rahatlamaya çalışın ve kendinizi işle ya da başka birşeyle meşgul edin. Burun işi sabır işi. Abartıyor derlerdim eskiden ama hıc değil. Bu yazılanlar sizi rahatlatmayabilir ama gene de yazmak istedim. Allah hiçbirimize pişmanlık vermesin, sevgiyle ;)

Back
X