Ameliyat ve İyileşme Süreci

finearts

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
293
112
323
İstanbul
sizler kaç günde toparladınız tam anlamıyla baş ağrısı,kafayı fazla eğmeme gibi durumlardan söz ediliyor masa başı çalışıyorum ama yine de acaba ya iyileşemezsem korkusu var,doktorum 4.gün alçııyı ve tamponu alırım dedi,sonra bant yapıştırırım 10 gün kadar da bantlarla durursun sonra onu çıkartırım kanama yara falan belli olmaz sadece şişlik olur ama işe gidebilirsin,günlük hayatını etkilemez dedi.

3 haftalık bi zamanım var bide en çok korkum maske takamamak,ameliyatlı buruna maske takılıyor mu tellini sıkamam muhtemelen ama önden falan baskı oluşturuyor mu

bu konuda tecrübelerinizi bekliyorum benim için çok önemli ya şimdi olucam ya da en az 2 sene daha bekliycem ama ben bu kadar yaklaşmışken olmak istiyorum açıkçası

sizler kaç günde toparladınız tam anlamıyla baş ağrısı,kafayı fazla eğmeme gibi durumlardan söz ediliyor masa başı çalışıyorum ama yine de acaba ya iyileşemezsem korkusu var,doktorum 4.gün alçııyı ve tamponu alırım dedi,sonra bant yapıştırırım 10 gün kadar da bantlarla durursun sonra onu çıkartırım kanama yara falan belli olmaz sadece şişlik olur ama işe gidebilirsin,günlük hayatını etkilemez dedi.

3 haftalık bi zamanım var bide en çok korkum maske takamamak,ameliyatlı buruna maske takılıyor mu tellini sıkamam muhtemelen ama önden falan baskı oluşturuyor mu

bu konuda tecrübelerinizi bekliyorum benim için çok önemli ya şimdi olucam ya da en az 2 sene daha bekliycem ama ben bu kadar yaklaşmışken olmak istiyorum açıkçası
Ağrı sızı konusunda korkmayın bence kendi adıma hiç yaşamadım. Günlük yaşantınıza dönebilirsiniz dr un da dediği gibi. Burun şiş oluyor ama. Maskeyi de ben ameliyat olduğumdan beri takıyorum. Dr takabilirsin sorum yok dedi herkes nasıl takıyorsa ben de öyle takıyorum. 3 hafta da gayet rahatlamış olursunuz fiziksel olarak

benim 10 günde herşey normale döndü biraz şişlik var o da iki haftaya geçer dedi doktorum

Biraz şişlik oluyor ama bantlar çıktıktan sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Maskeyi de bol olanlardan alıp telini takmadan ayarlarsanız burnunuza temas etmeden takabilirsiniz. Şimdiden geçmiş olsun

açık teknikle ameliyat olacağım kafam hala çok karışık,bankada çalışıyorum genel olarak koşturmaca halindeyiz ama masa başı işte ağır bişey değil tek korkum kendimi işime verememem hani baş ağrısı burun akıntısı tıkanıklık falan olması beni endişeye düşürüyor.Ameliyattan sonra 15-20 gün evde yatacağım bu sürede umarım toparlamış olurum

Ameliyattan sonra 20 gun evde olucaksanız baya toparlamıs olursunuz bnm morlugum hıc olmadı sıslık tabıkı oluo ozellıkle bantlardan sonra daha cok sısıyor buna hazırlıklı olun Bnm suan 1,5 ay oldu yuzde 50 sı gectı dıyebılırım maskeyıde bnm doktorum telı asagı tarafa gelsın burna baskı yapmasın demıstı bn tel olan tarafı asagıda kullanıorum

Herkesin ameliyattan sonra yaşadığı süreç çok farklı oluyor , hiç morarmayan da duydum 1ay morluklarla gezen de. O yüzden çok başkalarının deneyimleriyle hareket etmemenizi öneririm . Bende 1ayda toparlanırım sanmıştım ama 1aydan sonra burun hala çok çirkin olacak ve bana kimse söylememişti bunu.

açık teknikle ameliyat olacağım kafam hala çok karışık,bankada çalışıyorum genel olarak koşturmaca halindeyiz ama masa başı işte ağır bişey değil tek korkum kendimi işime verememem hani baş ağrısı burun akıntısı tıkanıklık falan olması beni endişeye düşürüyor.Ameliyattan sonra 15-20 gün evde yatacağım bu sürede umarım toparlamış olurum
Ağrı, tıkanıklık,akıntı bunlar sizi korkutmasın. Öyle işinize engel olacak hiçbir şey yaşanmıyor. Ağrı sızı olmuyor ki.

Herkesin ameliyattan sonra yaşadığı süreç çok farklı oluyor , hiç morarmayan da duydum 1ay morluklarla gezen de. O yüzden çok başkalarının deneyimleriyle hareket etmemenizi öneririm . Bende 1ayda toparlanırım sanmıştım ama 1aydan sonra burun hala çok çirkin olacak ve bana kimse söylememişti bunu.

Ağrı vs. Olmuyor da dediğiniz gibi çirkin bir burun oluyor

Bende bant çıkar çıkmaz güzel bi burunla karşılaşacagımı sanıyordum:)) Kocaman bir burun sırtı patates gibi bi ön profil tam bi kabus . 1 .ay bitti yeni yeni insan içine çıkabilecek kıvama geldi hala çok şiş . yandan bayılıyorum ama önden foto bile çekmek istemiyorum o derece feci:(

Ben ameliyat oldum bugün 3. günüm. İnanılmaz şişim, burnum tıkalı, sızıntılar var, burnumun içinde basınç ve sızı var. Ne zaman normal hayatıma döneceğim bilmiyorum 😟

Ameliyatımın 13. Günü

sağ burun deliğimin iç kısmında bir sızı oluyor ara ara. Güldüğümde, gülerken konuştuğumda, üst dudağımı öne doğru çıkardığımda vs.

bu durum normal mi sizce? Nefes alıp verirken bile garip hissettirebiliyor o bölge.

Back
X