aslında teknolojiden uzak kalmaak iyi gelecek gibi... keşke bir haftalık "teknolojisiz yaşam tatilleri" olsa.. hepimiz yaylalarda mum ışığında, gaz lambasıyla kitaplarımızı okusak... doğayla iç içee... internetsiz radyasyonsuz bir hafta çok iyi gelecek hatta telefon bile olmasa.. bi de bisiklet sürsek komşularla bahçede otursak :)
ne güzel olurdu değil mi ya?
amerikanın en hızlı büyüyen alt topluluğuymuş kendileri
sebep ne CADIARZU
daha sağlıklı bir yaşam değil heralde
Amiş mi :roflol:
İsimleri çok sempatikmiş..
Yaşamlarından teknolojiyi çıkarmışlar ama ben yaşayamazdım..Yani elektrik yok, bir kere akşamları tırsarım eyvahedigeldismile Tüm sülalem şehir dışında, telefonsuz nasıl haberleşicem, hepsinin amişgillerden olması lazım.
Başka bir açıdan bakarsam; İnsan ilişkileri açısından süper aslında, tvye dalmak yerine hep sohbet ediyorlar..
Son olarak; 5-6 çocuk sahibi olmalarına şaşırmadım, yapacak başka şeyleri yok ki sempatiksalakcinni
anladığım kadarıyla yaşam tarzları güzel tabi ayrıntıları bilemiyoruz
ama hristiyan olup bu nimetlerden vazgeçmek hem dünyada hem de ahirette kayıp olarak görünüyor bence...
Canım bu insanlar bir tarikata mensup, bundan olsa gerek, internetten bulduğum bilgiler de bunu teyid eder nitelikte...
Amiş tarikatı 1525 civarında İsviçre’de doğdu. Amişler İncil’de İsa’nın ‘Dağdaki Vaiz’inde açıkladığı ilkelere göre yaşamayı amaç edinmiş. Bu ilkeler içinde en önemlisi, dünya ile ilişkiyi en aza indirmek. İşte bu nedenle, elektrik gibi teknolojiler kullanmak Amişler’e göre değil, çünkü teknoloji insanı dünyaya daha da bağımlı hale getiren bir unsur. Amişler’in İsa’dan aldıkları bir başka ilke, koşullar ne olursa olsun barışçıl olmak ve herhangi bir saldırı karşısında kendini savunmamak.
Avrupalı devletler ‘Yeniden takdis’ hareketine karşı son derecede sistematik bir katliam kampanyası örgütledi. Katliamlar zaman zaman korkunç boyutlara ulaştı, insanlar, çuvalların içine konulup nehirlere atılmaya başlandı. Hareketin bir parçası olan Amişler, katliamdan kurtulmak için tek çareyi Avrupa’dan kaçarak Yeni Dünya’ya gitmekte buldu.
Alıntıdır...
Arkadaslar ben ABD'de yasiyorum ve bu "Amish" insanlarini goruyorum bazen marketlerde, yollarda filan. Ingilizceyi biraz daha degisik konusuyorlar sanki. Resimdeki gibi gayet kapali giyiniyorlar, erkekler sakalli, bayanlar hep tek renk uzun elbiseli. Okul formasi gibi elbiseleri boyle, lacivert genelde. Pek cevreleriyle konusmuyorlar, daha cok kendi iclerinde konusuyorlar.
Trafige at arabalariyla cikiyorlar, eger yol tek seritse, trafik felc olabilir, cunku at arabalari yavas tabii haliyle.
Amishler benim cok dikkatimi cekiyor, hatta birgun onlari takip edip evlerini, ortamlarini uzaktan gozlemlmeyi bile dusunuyorum acikcasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?