Amh değeri düşük olan var mı

cnrdmla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2023
2
0
1
27
Kızlarrr Amh değeri ( yumurtalık rezervi ) düşük olup kendiliğinden hamile kalan var mı ?

Merhaba kızlar ben uzun bir aradan sonra anne olmak istedim yaşım 36 yaklaşık 2.5 yıl korunmadık düşük amh 0.51 ile doktorum hamile kalamayacağını söyledi fakat Kun fe yekün Rabbim ol der ve olur önce inancınızı kaybetmeyin sonra bazı ürünler kullandım destek şifamix mucize plus , fenomom bir de dervital şuan hamileyim çok şükür Rabbim isteyen herkese nasip etsin 🐣Sevgiler 💕 umut olsun

Merhaba benim de amh değerim 0.55 daha 1 hafta önce öğrendim. Doktor direkt tüp bebek yapmalısın dedi ama normal yoldan denemediğimiz için en azından 6 ay kendim denemek istedim

0.67ile tüp bebeğe yönlendirildim ama doğal gebe kaldım şükür bir kızım var ve yine hamileyim…0.67 değerim 3 yıl öncesine ait …

Merhaba kızlar ben uzun bir aradan sonra anne olmak istedim yaşım 36 yaklaşık 2.5 yıl korunmadık düşük amh 0.51 ile doktorum hamile kalamayacağını söyledi fakat Kun fe yekün Rabbim ol der ve olur önce inancınızı kaybetmeyin sonra bazı ürünler kullandım destek şifamix mucize plus , fenomom bir de dervital şuan hamileyim çok şükür Rabbim isteyen herkese nasip etsin 🐣Sevgiler 💕 umut olsun
hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bundan önce bir tedavi görmüşmüydünüz aşılama klomen vs

hayırlı olsun . birşeyler kullandınzmı vitamin takviye
İlk hamileliğmde bilmiyorum bu durumu o düşükle sonuçlandı düşükten sonra neden düştüğünü öğrenmek için doktora gittiğimde amh çok düşük olduğunu öğrendim eşiminde sperm değerlerine bakıldı onunda hareketlilik ve sayı çok düşüktü tüp bebekle bile ihtimalin çok çok az olduğunu söyledi doktorlar daha sonra önemli olan yumurtanın ne kadar fazla olduğu değil kalitesi olduğunu araştırırken öğrendim yumurta kalitesini arttıracak şeyler yani vitamini takviyesi C vit dvit omega3 e vit multi vit kullandım eşim içinde aynı şekilde ona ekstra keçiboynuzu özü kullandık düzenli şekilde 3 ay daha sonra umudumu kesip bırakmıştım düzenli kullanmadım vitamin takviyelerine başladıktan sonra 5 ay düşükten 9 ay sonra ( psikolojim çok bozulduğu için bi süre ara vermek istedim) hamile kaldım

Son düzenleme:
ultrasonda kaç folikül gözüküyor önemli olan bu benim amh 0.19 ama sağda 5 yumurtalık vardı solda 1-2 (sağlıklı kadında sağda ve solda 8 er tane yumurtalık olmalı ) yani amh değeri çokta önemli değil daha doktorlar araştımacılar bile tam olarak ne olduğunu anlatamıyor amh değeri folikül sagısı birbiriyle uyumlumu? Yoksa amh normal olup folikülü az olan yada tam tersi amh düşük olup folikül sayısı normale yakın olanlar var

İlk hamileliğmde bilmiyorum bu durumu o düşükle sonuçlandı düşükten sonra neden düştüğünü öğrenmek için doktora gittiğimde amh çok düşük olduğunu öğrendim eşiminde sperm değerlerine bakıldı onunda hareketlilik ve sayı çok düşüktü tüp bebekle bile ihtimalin çok çok az olduğunu söyledi doktorlar daha sonra önemli olan yumurtanın ne kadar fazla olduğu değil kalitesi olduğunu araştırırken öğrendim yumurta kalitesini arttıracak şeyler yani vitamini takviyesi C vit dvit omega3 e vit multi vit kullandım eşim içinde aynı şekilde ona ekstra keçiboynuzu özü kullandık düzenli şekilde 3 ay daha sonra umudumu kesip bırakmıştım düzenli kullanmadım vitamin takviyelerine başladıktan sonra 5 ay düşükten 9 ay sonra ( psikolojim çok bozulduğu için bi süre ara vermek istedim) hamile kaldım
Ve buna ek olarak sağlıklı beslendim hazır gida tüketmedim paletli vs hep evde kendim yaptım yedim bazen avakado tükettim hamile kalmadan 2 ay önce yürüyüş yapmaya başlamıştım

benımde 0.51 çıktı amh yaşım 39 yarın doktor kontrolü var bakalım doktor ne diyecek allah herkese en hayırlı şekilde nasip etsin

Ve buna ek olarak sağlıklı beslendim hazır gida tüketmedim paletli vs hep evde kendim yaptım yedim bazen avakado tükettim hamile kalmadan 2 ay önce yürüyüş yapmaya başlamıştım
sağlıklı beslenmeyi her doktor söylüyor yürüyüş egzersiz birazda rahat kafa

ultrasonda kaç folikül gözüküyor önemli olan bu benim amh 0.19 ama sağda 5 yumurtalık vardı solda 1-2 (sağlıklı kadında sağda ve solda 8 er tane yumurtalık olmalı ) yani amh değeri çokta önemli değil daha doktorlar araştımacılar bile tam olarak ne olduğunu anlatamıyor amh değeri folikül sagısı birbiriyle uyumlumu? Yoksa amh normal olup folikülü az olan yada tam tersi amh düşük olup folikül sayısı normale yakın olanlar var
fsh 3.82 amh 0.51 bazıları bu amh göre fsh da yükjsek olması gerek diyorlar

benımde 0.51 çıktı amh yaşım 39 yarın doktor kontrolü var bakalım doktor ne diyecek allah herkese en hayırlı şekilde nasip etsin
Bence folikül sayınızı öğrenmenizi tavsiye ederim

Evet heryerde öyle yazıyor fsh yükselirse amh düşer diye ama benimde fsh 7 di normaldi ve çok okudum fsh si normal olup amh düşük olanı ve bence bu şekilde ihtimal daha yüksek oluyor fsh de yükselmesi de kötü

sağlıklı beslenmeyi her doktor söylüyor yürüyüş egzersiz birazda rahat kafa
Evet ama benim doktorlar hiç upraşma vakit kaybı vitamin falan gel direk dediler ben umudumu yitirmedim ideal kilomun 4-5 kilo üstündeydim kilo verdim diğer düşen bebeğimede aynı kilo verdiğimde hamile kalmıştım spor yaparak vucütta kan akışı oluyor ve rahim kan akışının yoğun olması gereken bir bölge (yumurtalama masajları var buna özel) spor ile metobolizma hızlanıyor bunlar önemli
Herkesin rahat kafa demisinide şöyle açıklayayım bir makalede okumuştum vücutta stres arttığında kortizol hormonu artar bu kortizol hormonuda bedenin tehlikede olduğunu hayati tehlike olduğunu düşünüp vücutu herşeye kapatıp (üremeye bile) sadece yaşam fonksiyonlarını yerine getirmesine izin verir ee bizde bu dönemde aşırı stresliyiz yok yumurta takibi yok 2 günde bir ilişki insan psikolojik olarak mahvoluyor maalesef takmayın diyemem benim tavsiyem elimizden geleni yapalım kafamızı ben elimden geleni yapıyorum diyerek rahatlatalım çünkü aciziz daha fazlası bizim irademizde değil ve Allahtan dileyelim onun hazinesi çok büyüktür vermekle kendisinden hiçbirşey eksilmez Rabbimin vermediğindede vardır bi hayır diyerek yola devam edelim Rabbim inşallah en hayırlı zamanda verir.
Ben yaptıklarımı anlattım ama hiçbirini bunu bunu yaptım bu hamile kalmamı sağladı diye söylemedim düşünmedim Rabbim onun olmasını o gün murat ettiyse o bebek o gün her türlü olacaktı ister En iyi tüp bebek merkezlerinde ister en iyi embriyologlarla doktorlarla (çok kişi var kaç deneme yapıp artık umudu kestiğinde kendiliğinden hamile olan). En iyi ilaçlarda tedavi görsek, yada kendi kendimize doğal yöntemler denesek, yada bebek istemesek en yüksek korunma olan spiral benim yakınım (spralle tek yumurtalıkla hamile kaldı) , hatta kordonlarıda bağlattırsakta (burda bir arkadaş o şeklde hamile kaldı ) Rabbim onun ne zaman gelmesini dilerse ancak o zaman olur siz ümidinizi kesmeyin 🌸 Rabbim bu yolda çaba sarfeden hiçkimselerin kucağını boş bırakmasın 🤲🏻🌸

Evet heryerde öyle yazıyor fsh yükselirse amh düşer diye ama benimde fsh 7 di normaldi ve çok okudum fsh si normal olup amh düşük olanı ve bence bu şekilde ihtimal daha yüksek oluyor fsh de yükselmesi de kötü
tabi fsh yükselmeside kötüymüş

Back
X