Amh değeri düşüklüğü

bordokedi30

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Selam kızlar 31 yaşındayım, ne yazıkki 2 senedir stresli bir süreçteyim. 29 yaşımda evlendim birdenbire annemin 4. Evre kanser olduğunu öğrendim hastane koşuşturmaca derken annemi kaybettik. Sonra yas sürecimiz oldu. Tüm bunlar olurken çocuğumuz stres kaynaklı olmuyor diye düşündük pek ilişkiye de vaktimiz kalmamıştı zaten. Bu arada reglim hep düzenli olur. Geçtiğimiz mart ayında kontrole gittik. Alttan kontrolde doktor bende bir sorun görmedi ultrason da çekindim onda da sorun görmediler hatta sağ taraftan yumurtlaman olmuş dediler. Eşimin sperm testi ise sperm sayısının 9 milyon olduğunu ve hareketliliğin çok düşük olduğunu bize gösterdi. Sınavlar üst üste geldiği için çok çok üzüldüm. Tüp bebek sürecine girdik. 1 aydır Folik asit kullanmaya başladım. Önden kan testimi verdim Ekim ayındaki regl sonrasında da hsg çekilip sperm tekrar testi yaptırıp iğnelere başlayacaktık. Fakat benim kan testim dün gece içime ateş gibi düştü.
AMH 0.71 ng/mL çıktı
(DHEA-S) 221
Ferritin 24.3
İnsülin 7.02
TSH 2.28
Estradiol 41.6
FSH 6.41
LH 2.78
Prolaktin 25.2
Total Testosteron 0.246

Memlekette fındık sezonunda olduğumuz için ilçede kan testi verdim merkeze gönderildi. Acaba AMH yanlış mı çıktı diyorum bir yandan da neden yanlış olsun diyorum. 1 hafta sonra döneceğim hsg çekineceğim henüz AFC çekinmedim yumurtalarım sayılmadı baktıklarında her şey yolunda dediler sadece. Onu da çektireceğim. Bana ne önerirsiniz Allah rızası için.

Öncelikle Folikül sayımı çok önemli yani AFC dediğiniz şey çünkü benim de haşim kan testinde düşük çıkıyor ama AFC de yani güzel sayılıyor yani ne çok abartı sayılıyor ne çok az yani yeterli sayılıyor hatta bu ay bir tüp bebek merkezi ile görüştüm yok abi haşim bence yeterli dedi doktor 10:11 tane folik iz saydı ama baktığında da A M Haşim birin altında hafif 1.01’in altı hafif sıfır sekiz falan çıkıyor o yüzden yumurta sayımı yaptır derim yani AM H kan testi kullanılan kitlere göre değişiyormuş

Çok teşekkür ederim o halde afc yi bekleyeyim. Afc regl 2. Gün mü olmalı birde amh regl zamanında vermiştim testin regl de olup olmaması önemli mi değil mi

bana doktorumun dediği amh, fsh, afc üçü bize yumurta rezervinizin hakkında %75 fikir verir yani amh tek başına bir belirleyici değil önemli olan afc ve mevcut yumurtaların kalitesi yasınız genç o yüzden amh doğruysa bile bir sorun olmaz endişeye kapılmayın ben artık amh ölçtürmekten yoruldum çünkü her yerde farklı çıkıyor

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun Afc çekineceğim ama size göre fsh değerim iyi mi 6.41

Aynen tam olarak dediğim bu her hastanede her laboratuvarda çok farklı çıkıyor yani şöyle aynı laboratuvar aynı hastanede atıyorum ki Ocak ayında 0.8 çıktı şubat ayında 1,89 çıktı böyle bir şey mümkün mü kızar yani hayati de bunlar sıfır sekizde insanın tüm modunu tüm moralini düşürebilecekleri bir dert ama bir 89’da gayet iyi bir değer ya o yüzden yine de vücudunuzu dinleyin sayım yaptırın düzenli yaptırın aksatmayın ona göre tedavilerinizi olursunuz

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun Afc çekineceğim ama size göre fsh değerim iyi mi 6.41
Evet benim de 6.05 bu civarı hep hatta bazen beş o bile değişiyor ya ama tabii ki FS H biraz on 11:12 hani kolay kolay değişip çıkmaz ama 5 6. 7 bu üçü oynayabiliyor

Çok teşekkür ederim o halde afc yi bekleyeyim. Afc regl 2. Gün mü olmalı birde amh regl zamanında vermiştim testin regl de olup olmaması önemli mi değil mi
Canım ben hep regllı verdim hiç regl’sız vermedim senin artık bir daha AMH vermeyi düşünme derim bak kötü yönlendirmiyorum AMH şu an iki çıksa folikülü sadece bir tane olsa doktorlara şunu diyemezsin ama iki çıkıyor folikürüm bir neden bir ya Folikül yanlış mı yok gözüken doğrudur ya ne görüyorsa doktor o doğrudur isterse seni 01.1 çıksın 15 tane yumurtam varsa senin 15 yumurta doğrudur ama tabii ki o değer de bizim toplam rezervimizi gösterdiği için amh değeri de bakılıyor

Bunu da regal’ın ikinci günü gidiyorsun doktor sayıyor not al mesela benim geçen sene 15:16 çıkıyordu bu yıl 11 falan çıktı ama bu demek değilmiş ki azaldı aya ya da 2.03 tane fark ediyormuş ya da 3.04 tane fark oluyormuş bakalım önümüzdeki ay kaç çıkacak ona göre benden daha az azalmış az çoğalmış diyeceğim mesela geçen sene hep 16 17:18 çıktı oluyordu bu ay onu gördü doktor bir de bir daha kay bakalım dedi yani 10 da yeterli doktor için iyi bir sayı ama hani ben azaldı azalmadı kafamda netleştirmek için bir de önümüzdeki ay saydıracağım

`