• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birhemsire26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2025
37
5
1
26
Kızlar, cuma günü hayatımın şokunu yaşadım. Amh değerim 0.2 cıktı diğer hormon değerlerim (östrojen, prog., LH, prolaktin vs.) normal cıktı
. tsh 5 cıktı levotiron kullanıyodum zaten. Sonrasında hemen vajinal ultrason yapıldı. Sağ overde 3 yumurta görüldü ama sol over hiç görülmedi. Gebelik düşünmüyordum ama düşünmeye karar verdim. Ama şu an hiç sırası değil… 6 ay sonra düşünsem zaman kaybeder miyim pişman olur muyum

güncelleme
Bugün tekrar detaylı ultrason yaptırdım sağ ve sol overimin ikisi de görüldü. birinde 3 birinde 4 yumurta görüldü. Fizyolojik olarak bi sorun saptanmadı. Eşimin sperm testi de oldukça iyi cıktı. Tek sorun amh düsüklüğü… 6 ay ertelemeyi düsünüyorum umarım pişman olmam.. benimle aynı süreçten geçen varsa lütfen yorum yapsın
6 ay degil de en azindan 3 4 ay erteleyin
Hemen olacak diye birsey yok cunku
Bu surecte yani 6 ay boyunca da multivitamin kullanmayi ihmal etmeyin
Yumurta kalitesi icin cok onemli
Sayisinin onemi yok kalitesi onemli
0.39 olan degerim 2 ay icinde 0.13e dusmustu benim
Zaten stresli bir donemdeyseniz gebelik zor ihtimal oluyor
Ama 6 ay uzun süre en azindan birkac ay erteleyin denemeye baslayin derim

Zor bir durum ama hemencecik de olmuyor bebis heleki değerin de dusukmus.en fazla bir ay ertele bence .
Benim amh 0.153 tu bir yıl sonra 0.02 ye düşmüş hesabı sen yap.tabi her kadın da aynı olmuyor bu durum.
Ayrıca hamile kalsan da idare edersin bence yüksek lisans olayını.
Merhaba siz ne yaptınız

6 ay degil de en azindan 3 4 ay erteleyin
Hemen olacak diye birsey yok cunku
Bu surecte yani 6 ay boyunca da multivitamin kullanmayi ihmal etmeyin
Yumurta kalitesi icin cok onemli
Sayisinin onemi yok kalitesi onemli
0.39 olan degerim 2 ay icinde 0.13e dusmustu benim
Zaten stresli bir donemdeyseniz gebelik zor ihtimal oluyor
Ama 6 ay uzun süre en azindan birkac ay erteleyin denemeye baslayin derim
Merhaba benimde amh dusuk siz ne yaptınız tedavi oluyor musunuz

Şükür 4 aylık hamileyim darısı başınıza 🙏🙏🙏
Ay mesajınıza nasıl mutlu oldum anlatamam, Rabbım sağlıkla, güzellikle elinize almayi nasip etsin inşallah 🤲🤲Size birsey sormak istiyorum benim amh 0.8 fsh 8.8 doktor yumurta dondur diyor şuan hiç hazır değilim buna bir sene beklesem sorun olur mu sizce

Amh değeri düşükken ertelemem mantıklı değil. Kaldı ki sağlıklı, her değeri iyi olan kadınlar bile belki 1 yıl sonra anca gebe kalıyor. Benim de amh değerim düşük 1.11 ama bir buçuk yıldır gebe kalamadım ve tüp bebek yaptırmak zorunda kaldık.

Ay mesajınıza nasıl mutlu oldum anlatamam, Rabbım sağlıkla, güzellikle elinize almayi nasip etsin inşallah 🤲🤲Size birsey sormak istiyorum benim amh 0.8 fsh 8.8 doktor yumurta dondur diyor şuan hiç hazır değilim buna bir sene beklesem sorun olur mu sizce
Teşekkür ederim bende çok dolaştım buralarda bir umut aramak için o nedenle hep cevap veriyorum anne adaylarına.
Bekarmisiniz diycem ama bekarlar bildiğim. Kadarıyla donduramiyor.onlem amaçlı mı önerdi siz o arada normal mi deneyeceksiniz acaba.
Yani ne diyim ki sizin ki kumar aslında . Şimdi çocuk hemen isteyince de olmuyor gecen yılda hamileydim ama 10. Hafta da kaybettim onu .haliyle kürtaj toparlanma yine vakit aldı.ama ben allaha şükür hemen hamile kalabildim. Doktorlar da bana hemen tüp bebek tedavisi önermişti ama istememiştim.
Sizin ilk gebelik mı olacak

Teşekkür ederim bende çok dolaştım buralarda bir umut aramak için o nedenle hep cevap veriyorum anne adaylarına.
Bekarmisiniz diycem ama bekarlar bildiğim. Kadarıyla donduramiyor.onlem amaçlı mı önerdi siz o arada normal mi deneyeceksiniz acaba.
Yani ne diyim ki sizin ki kumar aslında . Şimdi çocuk hemen isteyince de olmuyor gecen yılda hamileydim ama 10. Hafta da kaybettim onu .haliyle kürtaj toparlanma yine vakit aldı.ama ben allaha şükür hemen hamile kalabildim. Doktorlar da bana hemen tüp bebek tedavisi önermişti ama istememiştim.
Sizin ilk gebelik mı olacak
35 yaşımdayım boşanma davam devam ediyor.Hic çocuğum yok.Siz normal yolla mi hamile kaldınız.

35 yaşımdayım boşanma davam devam ediyor.Hic çocuğum yok.Siz normal yolla mi hamile kaldınız.
Evet Ama benim bir oğlum daha var şükürler olsun onun vermiş olduğu bir rahatlık vardı.en azından bir tane var demiştik o nedenle tüp bebek eşimde bende istemedik.
Eşinizle durumlariniz umarım istediğiniz gibi sonuçlanır.sanki dondurmak daha mantıklı gibi.birde yumurta kalitesi de gün geçtikçe düşüyormuş en azından kafanız rahat olur.
Ama her şeyden önce nasip bu işler.

Evet Ama benim bir oğlum daha var şükürler olsun onun vermiş olduğu bir rahatlık vardı.en azından bir tane var demiştik o nedenle tüp bebek eşimde bende istemedik.
Eşinizle durumlariniz umarım istediğiniz gibi sonuçlanır.sanki dondurmak daha mantıklı gibi.birde yumurta kalitesi de gün geçtikçe düşüyormuş en azından kafanız rahat olur.
Ama her şeyden önce nasip bu işler.
Sağlıkla büyütün evlatlarinizi teşekkür ederim cevaplar icin🌺

Peki son bir soru sorayım fsh kaçtı hatırlıyor musunuz
Onu hatırlamıyorum. O gün tam bir travmaydi benim için gebe kalmayı planlayinca genel bir muayene olayım demiştim doktor menopoz başlangıcı var çocuğun olmaz diyip gönderdi beni neye ugradigimi şaşırmıştım.
Ama bir degerimin normalden çok düşük olduğunu söylemişti

Onu hatırlamıyorum. O gün tam bir travmaydi benim için gebe kalmayı planlayinca genel bir muayene olayım demiştim doktor menopoz başlangıcı var çocuğun olmaz diyip gönderdi beni neye ugradigimi şaşırmıştım.
Ama bir degerimin normalden çok düşük olduğunu söylemişti
Anladım çok çok teşekkür ederim 🙏💕

Back
X