- 17 Temmuz 2021
- 8.218
- 26.037
- 498
- Konu Sahibi ruyalaralemindenbircicek
Merhaba adınıza çok sevindim yaşınız kaçtı ilk hamilelikte ve şu an
tesekkur ederim

Ilkinde 30du su an 32yim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba adınıza çok sevindim yaşınız kaçtı ilk hamilelikte ve şu an
Kesinlikle ve stres… ben ilkten istemiyordum korunmayı bıraktığımızda. Birkaç kere gecikince aman Allahım ne yapacağım hazır değilim diye salya sümük ağlamıştım. Eşim istiyordu ben de hazırım heralde diyordum. Negatif geldiğinde oh dediğimi hatırlıyorum. Bir süre korunduk sonra tamam dedim hazırım. İşte o süreçte de olmadı. Bir iki üç ay derken bi dk ya oldum. Tüm testlerimi yaptırdım. Eşim de yaptırdı benim ısrarlarımla. En son iki çatlatma bir aşılamayla olmayınca eşime tüp bebek diye ısrar etmeye başladım. Kabul etmedi. O ay kabullendim. Demek ki zamanı var dedim ve kendimi tekrar hayatın akışına bıraktım. Bacak kaldırma yapmadım. Çocuk yapmadan önceki gibiydi her şey. Çok yoğun bir ay geçirdim ve o ay hamile kalmışım. Kalmışım diyorum çünkü adetim biter bitmez olmuş. Beta takibi yapmama gerek kalmadı. Adetim gecikmeden öğrendim 2binlere gelmişti. Adet tarihimden iki gün sonra da kesemi gördüm ve tatile gittim. Gerçekten nasip ve stres yaptığın her an bebeğin sana gelmiyor. Düzenli vitamin kullandım ama. Elenatal1 vs gibi. Sağlıkla kolaylıkla Allah isteyen herkese nasip etsin. Kızım benim dünyam şimdi. Ondan başkasını böyle sevemezmişimBenim kardeşimin arkadaşı aynı sizin gibi Amh 4 kocasının değerleri harika üç buçuk sene uğraştı çatlatma iğneleri olmadı sonea kaldı ama kızkardwsim kocasının değeri berbattı altı ayda dogaldna kaldı bir yerde okumuştum hamile kalmak matematigr bakmıyor gerçekten kader de devreye giriyor
Size kesinlikle hak veriyorum bir şeyi çok istediğinizde sizin imtihanınız oluyor aslında bende akışına bırakmak istiyorum ama elimde değil surkeli doktora hastaneye gidip testleri tekrarlamak böyle elim kolum bağlı oturmak istemiyorum hiç ama ben gerçekten elimden gelenin çok fazlasını yaptım bu tüp bebekten sonra sanırım bırakacağım pes etmem diyordum ama bu şekilde mental sağlığımı koruyamıyorum Rabbim evladınızı size bağışlasın ben de çocukları çok seviyorum eve kedi getirdi eşim sahiplendik onda bir nebze de olsa annelik duygusunu hissettim o duygudan mahrum kalmak istemiyorum Rabbim isteyen kimseyi mahrum bırakmasınKesinlikle ve stres… ben ilkten istemiyordum korunmayı bıraktığımızda. Birkaç kere gecikince aman Allahım ne yapacağım hazır değilim diye salya sümük ağlamıştım. Eşim istiyordu ben de hazırım heralde diyordum. Negatif geldiğinde oh dediğimi hatırlıyorum. Bir süre korunduk sonra tamam dedim hazırım. İşte o süreçte de olmadı. Bir iki üç ay derken bi dk ya oldum. Tüm testlerimi yaptırdım. Eşim de yaptırdı benim ısrarlarımla. En son iki çatlatma bir aşılamayla olmayınca eşime tüp bebek diye ısrar etmeye başladım. Kabul etmedi. O ay kabullendim. Demek ki zamanı var dedim ve kendimi tekrar hayatın akışına bıraktım. Bacak kaldırma yapmadım. Çocuk yapmadan önceki gibiydi her şey. Çok yoğun bir ay geçirdim ve o ay hamile kalmışım. Kalmışım diyorum çünkü adetim biter bitmez olmuş. Beta takibi yapmama gerek kalmadı. Adetim gecikmeden öğrendim 2binlere gelmişti. Adet tarihimden iki gün sonra da kesemi gördüm ve tatile gittim. Gerçekten nasip ve stres yaptığın her an bebeğin sana gelmiyor. Düzenli vitamin kullandım ama. Elenatal1 vs gibi. Sağlıkla kolaylıkla Allah isteyen herkese nasip etsin. Kızım benim dünyam şimdi. Ondan başkasını böyle sevemezmişim![]()
İnşallah en kısa zamanda evladınıza kavuşursunuz bu sürecin çok zor olduğunu biliyorum. Kaç defa tüp bebek denediniz ve yaşınız kaç? Bence eğer maddi durumunuz el veriyorsa güzel bir tatile çıkın. Spora başlayın. Bir süre sonra hem o kafadaki sesler düşünceler azalıyor hem de stres hormonu düşüyor. Bunları söylemesi kolay ama yapması zor biliyorum. Benim kayınvalidem şurup dururken senin çocuğun olmuyor bence git tedavi ol demişti şok olmuştum. İlkten takmasam da sonraki ay hsg çektirmeye karar vermiştim. Hakkımı ona helal etmiyorum her yalnız kalışımızda başkasına ceket atsalar hamile kalıyor gibi laflar etti. Eşim konuştu ama öyle arsız biri ki. Neyse sinirlerim tepeme çıkıyor onu Allah’a havale ediyorum. Beni çok strese sokmuştu bir yerden sonra olmayacağına inanmaya başlamıştım. Düşünün bir de branşım pdr ama kendime faydam olamadıSize kesinlikle hak veriyorum bir şeyi çok istediğinizde sizin imtihanınız oluyor aslında bende akışına bırakmak istiyorum ama elimde değil surkeli doktora hastaneye gidip testleri tekrarlamak böyle elim kolum bağlı oturmak istemiyorum hiç ama ben gerçekten elimden gelenin çok fazlasını yaptım bu tüp bebekten sonra sanırım bırakacağım pes etmem diyordum ama bu şekilde mental sağlığımı koruyamıyorum Rabbim evladınızı size bağışlasın ben de çocukları çok seviyorum eve kedi getirdi eşim sahiplendik onda bir nebze de olsa annelik duygusunu hissettim o duygudan mahrum kalmak istemiyorum Rabbim isteyen kimseyi mahrum bırakmasın![]()
Hayır 2. Tup bebek denememde toplanan 1 yumurtanin embriyo olmasi ile hamile kaldimBen sorabilir miyim doğal yoldan mı hamile kaldınız
Yaaa çok sevindim adınıza benim de tek yumurtamdan olan embriyo şu an donduruldu Dilerim o da benimle kalırHayır 2. Tup bebek denememde toplanan 1 yumurtanin embriyo olmasi ile hamile kaldim
Ne kadar tatlısınız bir eğitimci olduğunuz çok belli Ben de bir eğitimciyim ben de Türkçe öğretmeniyim ben de öğretmenlik yaptığım zamanlar aslında anneliğin sadece doğurmaktan ibaret olmadığını öğrencilerimden anlamıştım birbirimizi o kadar çok seviyorduk ki öğrencilerime hep bir evlat gözüyle baktım ama bir yandan da insan kendi çocuğunu doğurmayı o kadar çok istiyor ki ben de kanımın son damlasına kadar savaşmayı düşünüyorum eğer Allah nasip ederse ne mutlu ama etmemişse de yapacak bir şey yok tabii ki bunu kabullenemiyorum ama düşündükçe çok ağlıyorum bu olumsuzluğu düşünmemeye çalışıyorum Dilerim ki kaderimde anne olmak vardır ben yaklaşık 4:30 senedir evliyim ve 30 yaşında evlendim çok bilinçli bir kadın olduğumu aslında şuradan anladım altıncı ay koşa koşa doktora gittim ve yaşımın geçmemesi gerektiğini bildiğim için erken davranmak istedim aslında hala eşimin o zamanlar koskoca 2:30 üç sene hiçbir şekilde bana destek olmaması zamanımı çalması ve şu anda da o zamanlar çabalasaydık de kaderde yokmuş demesi Beni çok yıpratıyor yani ben yaklaşık 2:30 üç sene tek başıma mücadele ettim ve 1:30 senedir de eşim bana bu mücadelede eşlik ediyor yani yaşım 35 olacak yani eğer belki de genç yaşlarda deneseydim tüp bebek yani 31 32 yumurta kalitem daha iyi olabilirdi yani bilmiyorum artık geçmişi bırakıp şu an elimden geleni yapmaya çalışıyorum hatta ben doktora hocam yani ben artık pes mi etmeliyim yumurta sayım çok az ultrasonda gördükçe sinirim ona çok bozuluyor özellikle tüp bebek tedavisinde o yüzden Amh düşüklüğü olanların gerçekten doğaldan hamile kalması psikoloji açısından çok daha büyük bir avantaj çünkü tüp bebekte şansımız da çok iyi değil yani sadece bu değil maalesef eşimde de problemler çıktı yani çok karmaşık arapsaçı gibi geliyor bana artık neyi çözsem başka bir şey çıkıyor aslında biz şu an eşim de matematik öğretmeni ve yabancı dili var biz Katar’a gittikten sonra eşimin ailesinden uzaklaştıktan sonra çünkü yeni evli olmama rağmen inanılmaz derecede bana yapışmışlardı ve biliyor musunuz benim çocuğum olmuyor ama eşimin 22 tane yiğeni yani zirt pırt gece gündüz demeden evimde cirit attı ve bu sürede ben tek başıma hala çocuk için mücadele ederken dört tane eltim hamile kaldı bir tane görümcem hamile kaldı ve hala da hamile kalmaya devam ediyorlar doğal yoldan eşim onları gördükçe asla benim de çocuk sahibi olmalıyım demedi şu an daha yeni böyle aklı başına geldi bebek haberi alınca o da etkilenmeye başladı yani biz aslında eşimin yabancı dili var olduğu için katar bizim için çok büyük bir avantaj oldu ve maddi olarak da daha iyi durumda olduk eğer Türkiye’de olsaydık tüp bebek de yaptırmazdım şu an üçüncüyü yaptırdım ve bekliyorum transferi yani aslında eşimle umreye gittik dubaiye gittik yani bilmiyorum geziyoruz spor yapıyoruz sağlıklı besleniyoruz ama inanın olmuyor olmuyor yani belki bu uğurda gerçekten bir araba parası harcamışızdır ama yeter ki o bebeğim gelsin bana gerçekten para umrumda bile değil yeterki günün sonunda gelsinİnşallah en kısa zamanda evladınıza kavuşursunuz bu sürecin çok zor olduğunu biliyorum. Kaç defa tüp bebek denediniz ve yaşınız kaç? Bence eğer maddi durumunuz el veriyorsa güzel bir tatile çıkın. Spora başlayın. Bir süre sonra hem o kafadaki sesler düşünceler azalıyor hem de stres hormonu düşüyor. Bunları söylemesi kolay ama yapması zor biliyorum. Benim kayınvalidem şurup dururken senin çocuğun olmuyor bence git tedavi ol demişti şok olmuştum. İlkten takmasam da sonraki ay hsg çektirmeye karar vermiştim. Hakkımı ona helal etmiyorum her yalnız kalışımızda başkasına ceket atsalar hamile kalıyor gibi laflar etti. Eşim konuştu ama öyle arsız biri ki. Neyse sinirlerim tepeme çıkıyor onu Allah’a havale ediyorum. Beni çok strese sokmuştu bir yerden sonra olmayacağına inanmaya başlamıştım. Düşünün bir de branşım pdr ama kendime faydam olamadıama olmasaydı her yolu deneseydik de sonunda bebek evlat edinirdim. Doğurmak çok güzel ama minicik bir bebeği doğurmadan da çok sever insan. Ben öğrencilerime bile bayılıyorum. Büyütürken verilen emek çok ayrı çünkü insanı anne yapan o süreç en çokta
Bol bol meryem suresi okuyun bana iyi gelmişti. 1 yumurta 1 sperm yetiyor Allah istedikten sonra. Eşler maalesef bizim gibi olmuyor bu konuda. Ben çabalarken ssim kaderimizde varsa olur modundaydi. 5 yıl içmediğim ot, takviye, yapmadığım egzersiz beslenme, gitmediğim doktor kalmadı. Eşimin hayatında ne değişti peki hiç bir şey. Bütün yakın arkadaşlarımızın çocuğu oldu dogal yol ile hiç zorlanmadan. Hepsinin haberinde ağladım. Eşim sandı ki kıskançlık yapıyorum. Aslında Allaha bi yakarıştı hepsi. Kısaca eşinize gönül koymayın onlar bizle aynı hormonları taşımıyor. Ben de tarih öğretmeniyim özel sektörde. 36 yaşına girecegim bu ay. Bu uğurda düzenli işimi bile bıraktım. Sadece haftada 2 gün çalıştım. Şimdi 25 haftalık hamileyim.Şükredip dua ederek geçiyor günlerim. Evladima sağlıkla kavuşayim bize güzel kaderler yaz rabbim diye. Size de en yakın zamanda diliyorum. Aklım hep tüp bebek yolunda uğraşan kadınlarda gectigim yolları bir ömür unutmayacağım. Geçecek. Güzel günler yakın. Bir gün karnında bir bebeğin kıpırtılarini duyacaksın sabretNe kadar tatlısınız bir eğitimci olduğunuz çok belli Ben de bir eğitimciyim ben de Türkçe öğretmeniyim ben de öğretmenlik yaptığım zamanlar aslında anneliğin sadece doğurmaktan ibaret olmadığını öğrencilerimden anlamıştım birbirimizi o kadar çok seviyorduk ki öğrencilerime hep bir evlat gözüyle baktım ama bir yandan da insan kendi çocuğunu doğurmayı o kadar çok istiyor ki ben de kanımın son damlasına kadar savaşmayı düşünüyorum eğer Allah nasip ederse ne mutlu ama etmemişse de yapacak bir şey yok tabii ki bunu kabullenemiyorum ama düşündükçe çok ağlıyorum bu olumsuzluğu düşünmemeye çalışıyorum Dilerim ki kaderimde anne olmak vardır ben yaklaşık 4:30 senedir evliyim ve 30 yaşında evlendim çok bilinçli bir kadın olduğumu aslında şuradan anladım altıncı ay koşa koşa doktora gittim ve yaşımın geçmemesi gerektiğini bildiğim için erken davranmak istedim aslında hala eşimin o zamanlar koskoca 2:30 üç sene hiçbir şekilde bana destek olmaması zamanımı çalması ve şu anda da o zamanlar çabalasaydık de kaderde yokmuş demesi Beni çok yıpratıyor yani ben yaklaşık 2:30 üç sene tek başıma mücadele ettim ve 1:30 senedir de eşim bana bu mücadelede eşlik ediyor yani yaşım 35 olacak yani eğer belki de genç yaşlarda deneseydim tüp bebek yani 31 32 yumurta kalitem daha iyi olabilirdi yani bilmiyorum artık geçmişi bırakıp şu an elimden geleni yapmaya çalışıyorum hatta ben doktora hocam yani ben artık pes mi etmeliyim yumurta sayım çok az ultrasonda gördükçe sinirim ona çok bozuluyor özellikle tüp bebek tedavisinde o yüzden Amh düşüklüğü olanların gerçekten doğaldan hamile kalması psikoloji açısından çok daha büyük bir avantaj çünkü tüp bebekte şansımız da çok iyi değil yani sadece bu değil maalesef eşimde de problemler çıktı yani çok karmaşık arapsaçı gibi geliyor bana artık neyi çözsem başka bir şey çıkıyor aslında biz şu an eşim de matematik öğretmeni ve yabancı dili var biz Katar’a gittikten sonra eşimin ailesinden uzaklaştıktan sonra çünkü yeni evli olmama rağmen inanılmaz derecede bana yapışmışlardı ve biliyor musunuz benim çocuğum olmuyor ama eşimin 22 tane yiğeni yani zirt pırt gece gündüz demeden evimde cirit attı ve bu sürede ben tek başıma hala çocuk için mücadele ederken dört tane eltim hamile kaldı bir tane görümcem hamile kaldı ve hala da hamile kalmaya devam ediyorlar doğal yoldan eşim onları gördükçe asla benim de çocuk sahibi olmalıyım demedi şu an daha yeni böyle aklı başına geldi bebek haberi alınca o da etkilenmeye başladı yani biz aslında eşimin yabancı dili var olduğu için katar bizim için çok büyük bir avantaj oldu ve maddi olarak da daha iyi durumda olduk eğer Türkiye’de olsaydık tüp bebek de yaptırmazdım şu an üçüncüyü yaptırdım ve bekliyorum transferi yani aslında eşimle umreye gittik dubaiye gittik yani bilmiyorum geziyoruz spor yapıyoruz sağlıklı besleniyoruz ama inanın olmuyor olmuyor yani belki bu uğurda gerçekten bir araba parası harcamışızdır ama yeter ki o bebeğim gelsin bana gerçekten para umrumda bile değil yeterki günün sonunda gelsin