- 30 Haziran 2025
- 2
- 3
- 1
- 31
- Konu Sahibi cokdusunenn
Başımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.