AMH DÜŞÜKLÜĞÜ DOĞAL YOLLA GEBELİK

Başımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.
Yaşınız kaç acaba?

Biz de anlatamıyoruz. Amh,tek başına faktör değil diyoruz. Ama dünyanın sonu gelmiş gibi davranıyorlar. Adet görüyorsan,yumurtluyorsan iş bir sperme bakar. Amh ,kafaya takılacak bir mevzu için en son sırada.
Burada iş sperme bakar ama yumurta kalitesi aşırı aşırı önemli . Umarım Allah nasip eder hepimize. Ben yıllardır uğraşıyorum bu ay tüp bebek olacak tedavisi başladı. Amh 0.40 benim . Amh yüksek olduğu dönemlerde olmadı 3 4 defa kimyasal gebelik, 1 defa tuttu down sendromu çıktı psikolojik olarak manevi olarak çok yıpratıcı süreçler. Yumurtada kalite yoksa amh kac olduğunun bir önemi de kalmıyor. Ben 40 yaşı geçtim hala deniyorum ama umutlarım da açıkcasi tükendi

Arkadaşlar mrb yazışmaları okudum bende yazmak istedim. Yıllardır bebek için uğraşıyorum yumurta takibi çatlama ignesi , eksozom, prp v s bir çok vitamin , bitki çayı v.s denedim 1 defa hamilelik oldu bebek fetal dna testinde down sendromu çıktı. Ve tup bebek denemesi yapacağım tedavi süreci başladı. Amh 0.40. Ama şunu belirteyim bu amh dusuklugunden çok yumurta kalitesi ile alakalı bir durum. Özellikle 40 uzeri yumurta kalitesi düştüğü için hamilelik zorlaşıyor. Birazda umutsuzlastim bu sorunu yaşayan cogu insan da tup bebeği defalarca deniyor hamilelik burada gördüğüm kadarı ile elde edende fazla değil özellikle 40 yas üzerinde. Bunları okuyunca iyice umut tükeniyor. Allah herkeze evlat versin inşallah.
Bir hikaye paylasayim size. Bir tanıdık evlenme çağındaki oğlunu ani bir trafik kazasında kaybetti. Kadın 50 yaşlarındaymis o vakit. Kadın haliyle perişan olmuş. Aylar gecmis kadının acısı hep taze, yavaş yavaş da adetten kesilmeye başlamış. Yakınları abla kendine bak gel bir doktora gidelim menepoza giriyorsun herhalde doktor ilaç verir en azından biraz rahatlarsın diye baskı yapinca kadinla beraber gidiyorlar. Kontrol sonucunda hamile olduğu çıkıyor. Adını Rabbinden bir armagan olduğu için Armağan koymuşlar.. umurtsuzluga kapılmayın. Kaliteye önem verin ve yaşam tarzinizi değiştirmeye çalışın eğer kötü bir beslenme ve yaşamınız varsa.. Gerisi takdiri ilahi .

aynı şeyi ben uzun zamandır buradaki hanımlara açıklamaya çalışıyorum ne güzel birinci ağızdan yaşayan birinin açıklaması. amh azlığı depoların azaldığını gösterir ama yumurtlamaya ya da döllenmeye engel bir durum değil ki bu bir hastalık değil çünkü. bazen kendimiz hastalığı kendimize yakıştırıyoruz kaç hemcinsime bu şekilde açıklamama rağmen tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmış gibi psikolojiden çıkamıyor açıklamamı kabul etmiyor bir de beni azarlıyor. biliyorum çocuk isteyip de olmaması çok ağır bi psikoloji ben de senelerdir aynı psikolojideyim ve kaç bebek kaybettim. ama istiyorum ki mümkün olan şeyler için imkansız gibi kendimizi yıpratmayalım çünkü bu bebek işinde psikoloji çok çok önemli güzel anneler. her isteyen hasret çeken evladına kavuşsun kucağı dolsun🙏🏻🤍
Amin amin çok ama çok sağol

Bir hikaye paylasayim size. Bir tanıdık evlenme çağındaki oğlunu ani bir trafik kazasında kaybetti. Kadın 50 yaşlarındaymis o vakit. Kadın haliyle perişan olmuş. Aylar gecmis kadının acısı hep taze, yavaş yavaş da adetten kesilmeye başlamış. Yakınları abla kendine bak gel bir doktora gidelim menepoza giriyorsun herhalde doktor ilaç verir en azından biraz rahatlarsın diye baskı yapinca kadinla beraber gidiyorlar. Kontrol sonucunda hamile olduğu çıkıyor. Adını Rabbinden bir armagan olduğu için Armağan koymuşlar.. umurtsuzluga kapılmayın. Kaliteye önem verin ve yaşam tarzinizi değiştirmeye çalışın eğer kötü bir beslenme ve yaşamınız varsa.. Gerisi takdiri ilahi .
Yani burada yazan bir çok insan gibi bir çok kür, vitamin denedim. Artı eksozom ve prp yaptirdim. Inanin her ay negatif sonuc gormek insanı artık psikolojik olarak yoruyor .

Yani burada yazan bir çok insan gibi bir çok kür, vitamin denedim. Artı eksozom ve prp yaptirdim. Inanin her ay negatif sonuc gormek insanı artık psikolojik olarak yoruyor .
Allah yardımcınız olsun. Size tez zamanda hayırlı haberle mujdelesin. Okuduklarim kadarıyla tek başına kur takviye yeterli olmuyor. Komple temiz beslenmek gerekiyor. Sigara alkol varsa bırakmalısınız. Akdeniz usulü beslenme ve Spor ile beraber devam etmelisiniz. Yediğiniz ürünlere de çok dikkat edin. Pestisitli bir çok sebze meyve var. Tavuk eti tuketmeyin. Piyasadakilerin hepsi hormonlu. Hele tavuk göğüs eti hiç yemeyin. En çok hormon orada toplanıyormus. Organik yaşamak çok mümkün değil ama elinizden geldigince doğal yaşayın. Kürleri kullanırken de çok dikkat edin. Genelde vakitsiz kullanılıyor. Bu da daha çok hormonal değerleri bozuyor. Ama bu saydıklarımin hepsi bir kenara Rabbim ol deyince oluyor. Nice insanlar var cips kolayla beslenip doğal yollardan doguruyorlar. Bizimki gibi hastane hastane doktor doktor gezmiyorlar. Bazen de diyorum nasip işi. Olacağı varsa oluyor. kendim için konuşayım benim de çok bir umudum yok. Aylardır ilaç tedavisi, iğneler vs. İmkanlarim da kısıtlı. Rabbimie siginmaktan başka çare kalmıyor bazen.. kusura bakmayın böyle biraz iç döker gibi oldu ama hepimiz aynı gemideyiz.. Allah cümlemize hayırlı evlatlar nasip eylesin..

Allah yardımcınız olsun. Size tez zamanda hayırlı haberle mujdelesin. Okuduklarim kadarıyla tek başına kur takviye yeterli olmuyor. Komple temiz beslenmek gerekiyor. Sigara alkol varsa bırakmalısınız. Akdeniz usulü beslenme ve Spor ile beraber devam etmelisiniz. Yediğiniz ürünlere de çok dikkat edin. Pestisitli bir çok sebze meyve var. Tavuk eti tuketmeyin. Piyasadakilerin hepsi hormonlu. Hele tavuk göğüs eti hiç yemeyin. En çok hormon orada toplanıyormus. Organik yaşamak çok mümkün değil ama elinizden geldigince doğal yaşayın. Kürleri kullanırken de çok dikkat edin. Genelde vakitsiz kullanılıyor. Bu da daha çok hormonal değerleri bozuyor. Ama bu saydıklarımin hepsi bir kenara Rabbim ol deyince oluyor. Nice insanlar var cips kolayla beslenip doğal yollardan doguruyorlar. Bizimki gibi hastane hastane doktor doktor gezmiyorlar. Bazen de diyorum nasip işi. Olacağı varsa oluyor. kendim için konuşayım benim de çok bir umudum yok. Aylardır ilaç tedavisi, iğneler vs. İmkanlarim da kısıtlı. Rabbimie siginmaktan başka çare kalmıyor bazen.. kusura bakmayın böyle biraz iç döker gibi oldu ama hepimiz aynı gemideyiz.. Allah cümlemize hayırlı evlatlar nasip eylesin..
Evet çok haklısınız Zaten ben de bunu söylemeye çalışıyorum yani Burada hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz burada oturup Hayal anlatmaya gerek yok gerçekçi olmak en güzeli Belki bizim durumumuzda olup bir çözüm bulmuş olabilen vardır belki fikir istişaresi yapabiliriz Belki evladına kavuşmuş olan vardır ama dediğim gibi çok vitamin çeşidi kullandım Çok kür kullandım genel olarak Aslında beslenmeme çok dikkat etmiyorum beslenme de çok önemli ama sanırım sadece bunlar yetmiyor Hem maddi hem manevi zor bir süreç Sizin yaşınız kaç homurim en kısa zamanda Allah size evlada kavuşturur ve hamile kalırsınız

Allah yardımcınız olsun. Size tez zamanda hayırlı haberle mujdelesin. Okuduklarim kadarıyla tek başına kur takviye yeterli olmuyor. Komple temiz beslenmek gerekiyor. Sigara alkol varsa bırakmalısınız. Akdeniz usulü beslenme ve Spor ile beraber devam etmelisiniz. Yediğiniz ürünlere de çok dikkat edin. Pestisitli bir çok sebze meyve var. Tavuk eti tuketmeyin. Piyasadakilerin hepsi hormonlu. Hele tavuk göğüs eti hiç yemeyin. En çok hormon orada toplanıyormus. Organik yaşamak çok mümkün değil ama elinizden geldigince doğal yaşayın. Kürleri kullanırken de çok dikkat edin. Genelde vakitsiz kullanılıyor. Bu da daha çok hormonal değerleri bozuyor. Ama bu saydıklarımin hepsi bir kenara Rabbim ol deyince oluyor. Nice insanlar var cips kolayla beslenip doğal yollardan doguruyorlar. Bizimki gibi hastane hastane doktor doktor gezmiyorlar. Bazen de diyorum nasip işi. Olacağı varsa oluyor. kendim için konuşayım benim de çok bir umudum yok. Aylardır ilaç tedavisi, iğneler vs. İmkanlarim da kısıtlı. Rabbimie siginmaktan başka çare kalmıyor bazen.. kusura bakmayın böyle biraz iç döker gibi oldu ama hepimiz aynı gemideyiz.. Allah cümlemize hayırlı evlatlar nasip eylesin

Genel olarak folik asit, Omega 3 multivitamin tarzı vitaminleri düzenli kullanmak gerekiyor artı genel vitamin değerlerine baktırmak da gerekiyor kiloya dikkat etmek gerekiyor Yani ben daha önce egzozom ve prp'yi de denedim Aslında egzozom ve prp'ye yaptırdıktan sonra Birkaç ay sonra hamile de kaldım hem de doğal yol ile çatlatma iğnesi ile Tabii ki yumurta takibi fakat bebek Down Sendromu çıktı maalesef

Evet çok haklısınız Zaten ben de bunu söylemeye çalışıyorum yani Burada hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz burada oturup Hayal anlatmaya gerek yok gerçekçi olmak en güzeli Belki bizim durumumuzda olup bir çözüm bulmuş olabilen vardır belki fikir istişaresi yapabiliriz Belki evladına kavuşmuş olan vardır ama dediğim gibi çok vitamin çeşidi kullandım Çok kür kullandım genel olarak Aslında beslenmeme çok dikkat etmiyorum beslenme de çok önemli ama sanırım sadece bunlar yetmiyor Hem maddi hem manevi zor bir süreç Sizin yaşınız kaç homurim en kısa zamanda Allah size evlada kavuşturur ve hamile kalırsınız
Bence yazınız çok güzel gayet de ciddi gayet de gerçekçi Umarım Allah en kısa zamanda size de bana da bizim gibilere de evlat nasip eder

Başımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.
Benimde amh değerim 0.78 ama gebe kalamıyorum özel doktora gittim 1 tane 9yasinda kizim var gebelikte bana tavsiyen nedir lutfen yazarmisin 3 defa ovitrella klomen letra kullandım en son asilama dedi tekrar ovitrella ganol f900 aldım dolaba koydum napacagimj bilmiyorum bu arada aylardır ovulex sase toz folik asitli yüksek besin vitamin kullanıyorum günde 1 tane sulandirip içiyorum 2 tane daha vitamin aldım gelecek onlaridq kullanmam lazım amh değerlerle ilgili vitamin

Eklentiler

• Screenshot_20250713_002257_Trendyol.webp
    Screenshot_20250713_002257_Trendyol.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20250713_002242_Trendyol.webp
    Screenshot_20250713_002242_Trendyol.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 5
Genel olarak folik asit, Omega 3 multivitamin tarzı vitaminleri düzenli kullanmak gerekiyor artı genel vitamin değerlerine baktırmak da gerekiyor kiloya dikkat etmek gerekiyor Yani ben daha önce egzozom ve prp'yi de denedim Aslında egzozom ve prp'ye yaptırdıktan sonra Birkaç ay sonra hamile de kaldım hem de doğal yol ile çatlatma iğnesi ile Tabii ki yumurta takibi fakat bebek Down Sendromu çıktı maalesef
Belkide genetik faktör yüzünden embriyonuz oluşmuyor. Piezzo tekniğini hiç arastirdiniz mi?

Benim yaş 34. Doktorun demesine göre rezervlerim az, sınırda. Yarınım meçhulmus. O nedenle hemen tüp bebeğe başlamam gerektiğini asilama ile vakit kaybetmemem gerektiğini söyledi. Oranının düşük olduğunu söyledi. Yani şimdiye kadar hiçbir doktor böyle konusmamisti ama benim uzmanlık alanım fln dedi doktor. Oylelikle başladık. Ben kendimi Eylül gibi başlamaya alistirmistim ama birden girince işin içine bı afalladim açıkçası. Takviye ve beslenmemi ( bir süredir oldukça dikkat ediyorum) tam rayına oturtmayı düşünüyordum ama hazirliksiz oldu biraz. Ben arı ürünleri kullanıyorum. Arı sütü ve propolis günlük tüketiyorum. Arı sütünü günde 1 gram kadar çay kaşığının çeyreğinden bir tık daha az olacak şekilde. Fazlası zarar veriyormus. Arı ekmeği (parga) başlayacaktım. Maalesef yetişmedi. Burada bir üreticiden sipariş verdim. Ama opuya kadar yetismeyecek. Sonraki süreçte kullanmayı düşünüyorum. Multi vitamin çok fazla tükettim. Ben en iyisinin Solgar marka olduğunu düşünüyorum. Male ve female olarak aldım. female i yutamadim male e devam ediyorum. İçerik hemen hemen aynı. Ekstra bir denir hapı alıyorum. İçinde demir folik asit c vitamin magnezyum var. Aç karnına günlük alıyorum. İki üç günde bir de spiruluna içiyorum. Çok sebze tüketmeyen kişiler için aynı demir takviyesi için öneriyorlar. Günde bir fincan da matcha çayı içiyorum. Aklımda tek nad nmn gibi maddeler içeren takviyeler kaldı. Bu maddeler mitokondriyi destekleyerek hücre gelişimini destekliyormus. Hücrenin en önemli organı mitokondriymis. Hatta bazı merkezlerde yumurta donasyonu değilde sadece mitokondri donasyonu yapıldığını duydum. O yüzden tüp bebek sürecinden önce mutlaka bir kutu bitireyim istiyordum. Nasip olmadı. Ama sonraki süreçlerde mutlaka iyi bir marka edinicem.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Bildiklerimi size aktarmak istedim belki bir yardimim dokunur. Ben sağlıkçı değilim, sadece kendimce arastirdiklarimi aktardım. Siz akliniza takilani araştırabilirsiniz.

Benzerini ben doktorumla konuştum. Neden bilmiyorum ama konu sahibine yapılan açıklamaların aynısını bana yaptılar. Yumurta sayın az, rezervin az, bir sonra ki ay daha çok azalacak.. Hatta aynı doktora geçen sene gittiğimdeki muayenede yumurta sayım şuan ki sayıma göre 2 adet daha fazla olmasına rağmen " evet artmış ama azaladabilir" oldu. Yani eğer tüm bu psikolojik baskıyı sırf para için ticaret/ müşteri için yapılıyorsa ( genel konuşuyorum) hepsini Allah CC. Ye havale ediyorum. Çünkü gerçekten çok zorlu bir surec. Parasını geçtim yaşanılan duygular, alınan hormonlar, pskolojin o sıkıntılar gerçekten çok yıpratıcıymis.. Rabbim isteyen herkese versin..
aslında ticari çıkar için olduğunu sanmıyorum daha çok amh yeniden yerine gelecek bir değer olmadığı için hemen çocuk sahibi olunsun ki ileride kalan yumurtalar ile tekrar çocuk yapma şansı kalsın diye acele ediyorlar bence. benim arkadaşımın da amh düşüktü tüp bebek sürecinde doğal yolla gebe kaldı. ki ilk yumurta toplanacağı vakit hiç yumurtası yoktu diye kız mahvolmuştu üzüntüden. sonraki ay kendiliğinden gebe kaldı şimdi oğlu 3 yaşında

Öncelikle çok teşekkür ederim . Bende arı sütü, propolis, multi vitamin , folik asit , d , b vitamini , magnezyum v.s herseyin denedim fakat ben biraz egsozom ve prp nin iyi geldiğini düşünüyorum. Çünkü o işlemden bir süre süre sonra hamile kaldım fakat bebek down sendromu çıktı. Söylenen seyb35 den den sonra yumurta rezervi ve kalitenin düştüğü bu yüzden de hamile kalmakta zorluk çekildiği. İnşallah güzel haberleri yazarsınız buraya. İhtiyacımız olan sağlam bit yumurta oda insallah denk gelir . İlk tüp bebek denemesimi olacak sizin

Öncelikle çok teşekkür ederim . Bende arı sütü, propolis, multi vitamin , folik asit , d , b vitamini , magnezyum v.s herseyin denedim fakat ben biraz egsozom ve prp nin iyi geldiğini düşünüyorum. Çünkü o işlemden bir süre süre sonra hamile kaldım fakat bebek down sendromu çıktı. Söylenen seyb35 den den sonra yumurta rezervi ve kalitenin düştüğü bu yüzden de hamile kalmakta zorluk çekildiği. İnşallah güzel haberleri yazarsınız buraya. İhtiyacımız olan sağlam bit yumurta oda insallah denk gelir . İlk tüp bebek denemesimi olacak sizin

Back
X